Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Tiende editie Museumnacht Den Haag

2 min read

Den Haag – Zaterdag 5 oktober is het zover: de jubileumeditie van Museumnacht Den Haag. Het culturele evenement dat vorig jaar voor het eerst de grens van 10.000 bezoekers doorbrak, bestaat tien jaar en dat vieren we samen met maar liefst 49 deelnemende musea en alle bezoekers. Kunst, cultuur, dans, theater: alles komt aan bod. Aan activiteiten in het programma geen gebrek om het wederom tot een succes te maken. Met het thema TIJD duiken bezoekers van deze 10e editie de geschiedenis in of zetten ze juist een stap in de toekomst.

Bomvol programma
Bezoekers met een ticket voor de exclusieve opening beginnen de Nacht in Gemeentemuseum Den Haag met een optreden van de Haagse band Son Mieux. Om 20.00 uur start vervolgens het Museumnacht-programma en openen alle musea hun deuren voor de bezoekers. De activiteiten lopen uiteen van ontsnappen uit De Gevangenpoort tot Privé zijn met Escher. Van 80’s aerobics tot het Piepkleine Mega Museum. Bezoek de toekomstkamer van Humanity House om jouw toekomst te zien in koffiedrab. Ook de vaste tentoonstellingen van de musea zijn te bewonderen. Om 01.00 uur sluiten alle musea hun deuren, maar dan stopt Museumnacht nog niet. De Nacht wordt volledig in stijl afgesloten met de traditionele afterparty, net als vorig jaar in uitgaans-hotspot Bleyenberg.

Wees op tijd
De 500 early bird tickets waren razendsnel uitverkocht! Er zijn nog reguliere tickets en tickets voor de opening beschikbaar, maar ze gaan hard. Al voor €16,50 hebben bezoekers toegang tot alle deelnemende musea, de afterparty én kunnen ze gratis gebruikmaken van de Museumnachtbussen. Ook biedt Museumnacht speciale tickets voor een bijzondere fietstour. Voor € 24,- krijgen bezoekers al fietsend een rondleiding en bezoeken ze kort verschillende musea. Als extraatje bovenop het Museumnacht-ticket, mogen bezoekers nog een keer gratis naar een van de deelnemende musea (voorwaarden van toepassing).

Informatie over tickets, busroutes en programma’s vind je hier: www.museumnachtdenhaag.nl.

Museumnacht is natuurlijk ook terug te vinden in onze agenda en de uitgaans-app goneout