Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Programma Haagse Popweek bijna rond

3 min read

De Haagse Popdag met live muziek & speeddates hoogtepunt

Tijdens de Haagse Popweek, van 18 t/m 27 oktober, kunnen muzikanten en muziekliefhebbers zich in de hele stad onderdompelen in muziek. Zo leer je alles over opnemen in een studio, kun je bandjes ontdekken tijdens de 3VOOR12/DenHaag Clubtour en zijn er workshops in samenwerking met Radio Tonka. Tijdens de Haagse Popdag op zondag 27 oktober komt alles samen en worden de Haagse Popprijzen uitgereikt.

De Haagse Popweek kent zijn hoogtepunt tijdens de Haagse Popdag, op de laatste zondag van de Popweek in het Paard. Er zijn tal van experts, professionals en ander meubilair uit de popsector beschikbaar om elke vraag te beantwoorden. ’s Avonds staan de heetste Haagse acts, zoals Magic Moon, GIAN en Niko, op het menu van het Paardcafé en worden de Haagse Popprijzen uitgereikt.

De week voorafgaand is er van alles te doen. Tijdens Drop It Like It’s Hot! laten muzikanten hun demo beoordelen door een panel van professionals uit de muziekindustrie. In samenwerking met het 25-jarige Radio Tonka, dat tien dagen lang live uitzendt vanuit The Grey Space in The Middle, worden workshops en masterclasses zoals Freestyle Techno, DIY Radio Maken en Beatlab aangeboden.

Voor 12 t/m 18 jaar is er een bootcamp van Slagwerk Den Haag. En tijdens de masterclass DIY-recording in studio In The Lobby leren Robin Veldman en Jaap Wiewel je zowat álles wat je wilt weten van opnemen in een studio. Muziekliefhebbers komen op 26 oktober tijdens de 3VOOR12/DenHaag clubtour aan hun trekken in het Popdistrict op en rond de Grote Markt met acts die je gezien moet hebben voor het te laat is. The Great Communicators, The Depression Club, Silver Lining, Maxine, Splinter en Port of Call zijn daar voor bevestigd.

Tickets
De live shows zijn gratis toegankelijk voor publiek. Voor de seminars en workshops betaal je €5. Kaartjes zijn te koop via www.haagsepopweek.nl.

Haagse Popprijzen
Er zijn vier categorieën voor de Haagse Popprijzen:
– Dé Haagse Popprijs voor de Haagse act die het afgelopen jaar flinke stappen in zijn carrière heeft gemaakt (Winnaar 2018: SAN HOLO);
– de Popradar Music Support Award, de ondersteuningsprijs twv €1000 aan Music Support (Winnaar 2018: Niko);
– De prijs voor Beste Haagse Initiatief, de organisatie, instelling of het evenement die afgelopen jaar de meeste indruk maakte (Winnaars vorige jaren oa Sniester, PIP Den Haag, Jam de la Crème);
– en nieuw dit jaar: Beste videoclip.
Binnenkort kun je stemmen op de popprijs van het jaar!

Popradar Den Haag en de Haagse Popweek
De Haagse Popweek wordt georganiseerd door Popradar Den Haag. Popradar zorgt voor een levendige en diverse popscene binnen de stad. De organisatie beheert het grootste repetitieruimtecentrum van Den Haag en creëert nieuwe lokale, nationale en internationale kansen voor Haagse acts en muzikanten met Popradar Music Support.
In de herfstvakantie staat Haags (t/p)optalent centraal in de stad. Alles komt aan bod: pop, rock, indie, singer-songwriter, urban/hiphop, elektronica en meer. Ook worden de Haagse Popprijzen uitgereikt en biedt Popradar Music Support muzikanten, producers, acts, managers en andere muziekfreaks met ambitie verschillende seminars, workshops, masterclasses of netwerkmeetings aan.

De Haagse Popweek is natuurlijk ook terug te vinden in onze agenda en de uitgaans-app goneout

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten