Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

KEANE terug van weggeweest

2 min read

Britse topband geeft grandioos optreden tijdens Live on the Beach

Scheveningen, 7 september – Na een break van 6 jaar gaf de Britse topband KEANE vanavond een grandioos optreden op het strand van Scheveningen. De vierkoppige band was de hoofdact van LIVE on the BEACH. Voorafgaand aan het concert betraden Suzan & Freek, Pat Smith, Van Dik Hout en Rondé het podium. Na afloop konden bezoekers nog met de voeten in het zand genieten van een opzwepende DJ set van producerstrio Kraak & Smaak. 

COMEBACK
De jarenlange vriendschap en inspirerende nieuwe nummers heeft de bandleden, na een periode van zes jaar waarin ieder zijn eigen pad heeft bewandeld, weer bijeengebracht. De individuele ervaringen hebben de bandleden een nieuw perspectief gegeven aan de kracht van muziek. Het resultaat is te horen op het vijfde album ‘Cause and Effect’. Aan de hand van een selectie persoonlijke en kwetsbare nummers – met de herkenbare sound van Tom Chaplin en krachtige teksten van songwriter & pianist Tim Rice-Oxley – werden de bezoekers meegevoerd naar een roerige periode in het leven van de mannen. Uiteraard werden ook alle grote hits als ‘Everbody’s Changing’, ‘Somewhere Only We Know’, ‘Bend & Break’ en ‘Is It Any Wonder’ voor een luidkeels aanwezig publiek gespeeld.

De avond begon met een intiem optreden van Suzan & Freek. Na de grote hit ‘Als het Avond is’, bestormen zij inmiddels met een tweede (eigen) nummer ‘Blauwe Dag’ de hitlijsten. Ook gaven zij een voorproefje op het nieuwe album ‘Gedeeld door Ons’, dat 27 september aanstaande uitkomt. Pat Smith – graag geziene gast op het Scheveningse Strand – zorgde voor een lekkere zomerse vibe tijdens zijn optreden. De voormalig profsurfer bracht ‘Dreamgirl’ en nummers van zijn nieuwe EP VUDU BLVD ten gehore. Na de beachy Indie muziek was het de beurt aan Nederpop legende Van Dik Hout. De routiniers vieren dit jaar hun 25-jarig bestaan en speelden voor een uitgelaten publiek naast de grootste hits als ‘Stil In Mij’ en ‘Tot Jij Mijn Liefde Voelt’ ook de nieuwe single ‘Eén Nacht Eeuwigheid’. Aansluitend betrad Rondé het podium. Met haar karakteristieke stem wist frontvrouw Rikki Borgelt vele bezoekers op het Scheveningse strand vanaf de eerste noot te verleiden. Haar mysterieuze uitstraling, de gelaagdheid in de muziek en de gevoelige snaar die ze durven te raken met een nummer als ‘All That Was Left’ zorgden voor een uitgebalanceerd optreden van een band in volle bloei.

Na afloop van het concert van KEANE konden bezoekers genieten van de eclectische remixen van electronica, disco, house en funk van het Nederlandse producertrio Kraak & Smaak.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten