Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

WILDROOSTER FESTIVAL DEN HAAG 2019

2 min read

Programmeur Remco Prins “Het wordt hopelijk weer net zo’n hete bende als vorig jaar”

Het weekend van 23 & 24 augustus is het weer zo ver: de Grote Markt verandert met hooibalen, rokende BBQ’s, Amerikaanse vlaggen en heel veel bier en cowboylaarzen 2 dagen in een Texas achter de duinen.

Het Wild Rooster Festival is een gratis Haags stadsfestival met alleen maar goeie rockabilly, bluegrass, uptempo blues en rock’n’roll uit de tijd dat rock’n’roll nog rock’n’roll was. Het festival met 20 acts verdeeld over 2 podia bestaat al ruim 10 jaar en is uitgegroeid tot een vaste stek voor liefhebbers van alles wat met country, rockabilly en americana te maken heeft. Programmeur Remco Prins: “die gezellige country sfeer die alles samenbrengt, daar geniet duidelijk iedereen van. In de avond gaat het er wild aan toe met de tapkranen open en stevigere bands, maar ’s middags is het echt een familiefestival waar je lekker los kunt gaan en vies mag worden. Het is mooi om te zien hoe dat door de bezoekers wordt opgepakt.”

Op de line up staat een indrukwekkende lijst van gerespecteerde namen uit de rootsmuziekscene afkomstig uit de VS, Frankrijk, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Ook lokale Haagse helden als Sunfire, Folding Mirrors Old Time Band en Stringcaster komen een feestje bouwen.

Na de sportieve hoogtepunten van de vorige edities houdt Wildrooster het modderworstelen op zaterdag in ere. Deelnemers kunnen zich hiervoor nog aanmelden. Remco: “Modderworstelen wordt vaak ten onrechte afgeschilderd als erotisch volksvermaak, maar wij weten: het is een prachtige sport!”.

Voor meer informatie en de line up: www.wildroosterfestival.nl | vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus Grote Markt Den Haag

070online-nieuws-reportages-denhaag