Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

De Winterbokaal: prijs voor de beste cover- of tributeband van Den Haag

2 min read

Popradar en Winterfest presenteren de Winterbokaal, de bandcompetitie voor Haagse coverbands en tributes. Populairder dan ooit, is het nu tijd om ze op een voetstuk te zetten.

De Winterbokaal wordt uitgereikt tijdens Winterfest op zaterdag 29 februari. Uit vier voorrondes in het Radar Café komen zes winnaars, die tijdens Winterfest strijden om de felbegeerde winst. De winnaar mag zichzelf de beste cover- of tributeband van Den Haag noemen en gaat met een vet prijzenpakket naar huis.

Elke act is welkom: of het nou een metalband die alleen maar Spice Girls covert is, een dweilorkest dat het oeuvre van Slayer van voor naar achter toetert of een Bob Marley-tribute in authentieke schlagerstijl. Zolang de act geen eigen nummers speelt, is deelname mogelijk.

Voorrondes
De voorrondes zijn op op zaterdag 9 en 30 november, 14 december en 18 januari in het Radar Café van het oefenruimtecentrum Popradar Den Haag. Deelnemende acts moeten in Den Haag wonen en/of repeteren. Inschrijven kan via de website van Popradar. Er wordt een voorselectie gemaakt voor de voorrondes, over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

De Winterbokaal is vernoemd naar Winterfest, de start van het Haagse festivalseizoen binnen de muren van Popradar Den Haag. In elke oefenruimte word je verrast door een verscheidenheid aan genres binnen de Haagse muziekcultuur. Van jonkies die net hun donkere oefenhol uitkruipen, ouwe rotten die al 20 jaar binnen de muren van Popradar repeteren tot gevestigde acts die hun sporen binnen het Haagse al verdiend hebben tijdens de ontelbare evenementen die de stad rijk is. En daarnaast is de prijs een beetje vernoemd naar de vorige Popradar-directeur Bert Winter, toetsenist van de koning der coverbands The Scarlets. Sinds 1964 legt hij elke zondag z’n ziel en zaligheid in de band.

Levendige en diverse popscene
Popradar Den Haag zorgt voor een levendige en diverse popscene. De stichting creëert met Popradar Music Support lokale, nationale en internationale kansen voor Haagse acts en muzikanten. Ook organiseert zij de Haagse Popweek, dit jaar van 18 t/m 27 oktober, waar je veel nieuwe muziek ontdekt en muzikanten verschillende workshops, masterclasses en netwerkevents kunnen bijwonen.

Popradar beheert het grootste popcentrum van de stad en beschikt over 20 repetitieruimtes, een professionele geluidsstudio, verschillende les- en presentatieruimtes, het Radarcafé met wekelijks programma en de grote Radarzaal. Ook beheert Popradar het alternatieve muziekplatform Submarine, een laboratorium voor spannende, grensverleggende en nieuwe undergroundprojecten.