Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Jong Metropole combineert klassiek en jazz in zomerse setting

2 min read

60 jonge talentvolle musici van het Jong Metropole spelen op vrijdag 9 augustus onder leiding van Japanse Miho Hazama in het zomerse Zuiderparktheater.

Jong Metropole is een unieke samenwerking tussen het Nationaal Jeugdorkest, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest en het Metropole Orkest. In deze combinatie brengen zij het beste van verschillende muziekwerelden samen: het excellente spel uit de klassieke strijkerstraditie met swing, improvisatie en timing vanuit de jazztraditie.

Het orkest brengt een energiek en swingend programma met werken van Duke Ellington, John Williams en een nieuwe compositie van Tijn Wybenga (winnaar van de Rogier van Otterloo Award 2018). Het concert belooft een goede mix te worden tussen oud en nieuw.

Artistiek directeur Ewout van Dingstee: “We gaan échte jazzstandards horen die al jaren op het repertoire van het Metropole Orkest staan. Maar er is ook nieuw werk dat nog met natte inkt op de lessenaars staat. Het is een swingend en divers programma, waarbij de jonge musici uitgedaagd zullen worden en een repertoire zullen spelen waar ze normaliter niet zo makkelijk de kans voor krijgen.”

Het Jong Metropole speelt deze zomer tevens in voormalig zendstation Radio Kootwijk en tijdens het Grachtenfestival Amsterdam.

Tickets (incl. servicekosten)
– Voorverkoop: € 15,- (via het web of in Café Boom, ons theatercafé)
– Aan de poort: € 16,-
– Ooievaarspas: € 6,50

Let op: U kunt met elke Ooievaarspas maar 1 kaartje aanschaffen en u moet het kaartje aan de kassa laten controleren. Ticket link

Consumptiemunten in de voorverkoop
– 8 consumptiemunten: € 10,-
– 16 consumptiemunten: € 20,-

Om u sneller te kunnen bedienen werken wij in de horeca met consumptiemunten. U kunt de munten al vooraf bestellen in batches van 8 of 16 munten. Aan de kassa krijgt u de bestelde munten uitgereikt. U betaalt geen servicekosten voor de munten en u hoeft niet meer in de rij te staan.