Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Exclusief concert VanVelzen in Kurhaus

3 min read

VanVelzen afsluiter Just Peace Festival zondag 22 september

Den Haag, 18 juli – Roel van Velzen en zijn band sluiten op zondag 22 september het Just Peace Festival af met een exclusief concert in het Kurhaus. Speciaal voor het Just Peace Festival bundelen VanVelzen, het Kurhaus en UNICEF Nederland de krachten. Vrijdag 19 juli start de kaartverkoop voor dit concert.

Den Haag staat zaterdag 21 en zondag 22 september volledig in het teken van het Just Peace Festival. Met verschillende activiteiten wordt de Internationale VN Dag van de Vrede gevierd. Voor meer informatie: www.justpeacethehague.com

Wie Roel van Velzen zegt, zegt muziek. Nederland leerde Roel kennen als huispianist in DWDD en later als coach in The Voice Of Holland. Zijn liedjes Baby Get Higher, When Summer Ends en Love Song werden radioklassiekers. “Ik hou van componeren, krijg een grote kick van het opname proces, maar ben uiteindelijk bedoeld om op het podium te staan” zegt hij zelf over zijn passie.

Anke Dortmans-van den Oever, General Manager van het Grand Hotel Amrãth Kurhaus “Aan dit mooie initiatief willen we graag meewerken en het is geweldig dat VanVelzen in onze prachtige Kurzaal komt spelen. We kijken enorm uit naar het concert!”.

Roel en de band genieten een livereputatie van formaat, mede omdat de band zorgt voor vuurwerk en Roel het publiek altijd onderdeel maakt van de show waren ze te zien op vrijwel ieder festival- en theaterpodium van Nederland. Afgelopen seizoen speelden ze samen met Leo Blokhuis een theatervoorstelling over Queen, alle 40 zalen waren uitverkocht.

Maar er is meer: Roel en zijn band zetten zich in voor ‘Masterpeace’, een wereldwijde beweging die muziek inzet om culturen te verbinden. Voor Masterpeace bezocht Roel al Congo, Albanië en Bosnië en deelde het podium met lokale muzikanten. Roel van Velzen: Ik heb in deze landen de universele kracht van muziek gevoeld. Samen musiceren is dé manier om contact te leggen als er een taal- of cultuurkloof is. En als dan uiteindelijk lukt om samen een concert te geven, dan schept dat een magische band. Een fantastische manier om elkaar te ontmoeten én van elkaar te leren!

Kaartverkoop
De kaartverkoop van het concert start op vrijdag 19 juli om 10:00 uur via www.justpeacethehague.com en www.ticketmaster.nl. Voor dit bijzondere concert is een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Over Just Peace Festival
Just Peace is een samenwerking tussen onderwijsinstellingen, cultuurinstellingen en internationale organisaties die zich in Den Haag bezig houden met het werken aan, en onder de aandacht brengen van vrede.

Rondom 21 september, de Internationale Dag van de Vrede, organiseren zij gezamenlijk het Just Peace Festival. Met vele activiteiten wordt de Internationale VN Dag van de Vrede gevierd in Den Haag, de internationale stad van vrede en recht. Het programma van het festival bestaat uit een inspirerende mix van debat, podiumkunst, museale activiteiten, sport en muziek, waarbij het thema vrede & recht centraal staat.

  • Just Peace presents: VanVelzen
  • Locatie: Kurzaal, Grand Hotel Amrãth Kurhaus
  • Datum: Zondag 22 september 2019
  • Aanvang concert: 20:00 uur – einde concert ca. 21:00 uur
  • Ticketprijs € 25,-
  • Verkoop: www.justpeacethehague.com en www.ticketmaster.nl