Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

KADEROCK PAKT DIT JAAR UIT MET RAGGENDE MANNE XXL

7 min read

KADEROCK PAKT DIT JAAR UIT MET RAGGENDE MANNE XXL, MET GEORGE KOOYMANS, BENJAMIN HERMAN EN BERND GANSEBEV

Wat: Kaderock, authentiek Haags rockfestival voor jong en oud
Waar: de straten rondom Musicon, Soestdijksekade 345 Den Haag
Wanneer: zaterdag 1 juni
Entree: € 2,50 – t/m 15 jaar gratis
Deuren open: 11:30, aanvang 12:00
Website: www.kaderock.com

Het grootste kleine festival van Nederland staat bijna voor de deur. Kaderock, in en rondom Musicon, heeft weer een onwijs lekker programma, met:

  • Bands om bij mee te brullen: De Raggende Manne, Ploegendienst en Bazzookas;
  • Belgische en Zweedse bands: Boskat, Black Mirrors en The Quill;
  • Funkjazz voor gevorderden: Montis, Goudsmit & Directie en Power To The Pipo;
  • Haagse trots: Monomyth, The Depression Club, Hickory Dickory, Cesar Zuiderwijk & The Clarks;
  • Rotterdamse trots: Disturbance en Dawn Brothers;
  • Jong talent: Het beste van Ready To Play en Kunstbende.

De Raggende Manne zullen met enkele legendarische gasten optreden: George Kooymans van Golden Earring komt meespelen, Bernd Gansebev van de Kraaien is van de partij en Benjamin Herman van New Cool Collective bespeelt de saxofoon. Dat wordt dus dik genieten, meebrullen en springen dit jaar!!

Bazzookas is een band geformeerd uit leden van The Palookas en VanKatoen, opgericht in 2009. De Bazzookas spelen disco met de herkenbare ska afterbeat en waar ze ook komen, overal staat in een mum van tijd de hele zaal op de stoelen en banken.

De Bazzookas spelen met hun Nederlandstalige nummers overal in het land, maar ook jaarlijks op grote internationale festivals, waaronder Sziget festival (Hongarije), de Gentse Feesten (Belgie), Blue Mountains festival (Australië), Reeperbahn festival (Duitsland) en Pohoda festival (Slowakije). Verder kwamen ze voorbij in meerdere televisieprogramma’s  als  de Wereld Draait Door, Hart van Nederland enzovoort en worden hun Youtube filmpjes meer dan 100.000 keer bekeken. Tijd dus om ook Kaderock eens plat te spelen.

Garage rock met Joplin-achtige accenten, gracieuze melodieën ondersteund door de ritmes van Queens Of The Stone Age. Black Mirrors openbaart zich tussen sjamanisme en oude beelden, op zoek naar een traditie die diep in de vulkanische plooien van de aarde begraven ligt. Grote winnaars van de D6bels Music Awards in de categorie “Rock & Alternative”, Pierre, Paul, Loïc en Marcella laten je meegenieten van het geluid van hun krachtige album “Look into the Black Mirror”.

Het Antwerps/Rotterdams duo BOSKAT spelt harde,  alternatieve rock ‘n’ roll en bestaat uit Fabian (drums en zang) en Vincent (zang en gitaar). Men nam o.a. deel aan de Popronde en doet het goed in het clubcircuit. Verwacht opgeblazen trommelvliezen en geestelijke verwarring door een keur aan 90-ties scheurende grungy gitaarriffs, messcherpe songs en een bak vol dynamiek. En dat allemaal door een duo geproduceerd!

The Clarks & Cesar Zuiderwijk, afkomstig uit den Haag, Beatstad nr. 1, zijn al sinds jaar en dag een vaste waarde op Kaderock en zijn de bekendste classic rock band van Nederland. Uiteraard zal ook Cesar Zuiderwijk van de Golden Earring weer van de partij zijn.

Alhoewel Dawn Brothers geen bloedverwanten zijn, het zijn wel degelijk broeders in de rock & roll. Geïnspireerd door grote klassieke songsmeders als The Band, CCR, The Rolling Stones en Otis Redding, brengen ze pure rootsliedjes met het dwingende ritme van een locomotief.  Met hun debuutalbum ‘Stayin’ Out Late’ rijden The Dawn Brothers op een muzikale golf van het verleden naar de toekomst en leveren daarmee een overtuigend bewijs dat sexy, soulfull rock ’n roll altijd actueel zal zijn. In hun eigen woorden: “We play the old souls from the future”.

Hard, groots, meeslepend en alles verwoestend, ‘like lumbering giants in a shameful parade’, zoals Josh Homme ooit zong. Zo valt The Depression Club het best te omschrijven. Een op de Herman Brood Academie gevormde formatie met gitaar-gedreven songs ala Queens of The Stone Age. Gehuld in versleten pakken brengen zij hun moderne rock met een melancholisch randje ten gehore, gevuld met beukende riffs, bombastische zang en eigenwijze arrangementen.

Disturbance is Rotterdamse punkband. De band is vanaf 1996 actief, en tot op heden nog steeds bezig met nieuwe releases en optredens. Hun derde album Tox Populi verscheen vorig jaar en is wereldwijd goed ontvangen. Disturbance is jaren 80 punk van nu. Optreden deden ze onder meer in Engeland, Duitsland, Griekenland, Kroatië, Frankrijk, Oostenrijk en andere Europese landen. De band ondernam zelfs een tour door China. Dat het een storm van sonisch geweld gaat worden is zeker.

Lieke en Lindi, die al 5 jaar beste vriendinnen zijn én samen muziek maken, vormen samen het duo ‘DOUBLLE’. De meiden maken piano-based soul/pop. Hun muziek is het beste te omschrijven als intens, meeslepend en powerful. Zij zijn de winnaars van de Kunstbende Zuid-Holland 2019.

Hickory Dickory is een 5-koppige art-rock band ontsproten aan het brein van componist/zanger Justin Billinger. Oorspronkelijk uit Den Haag, komen de leden eind ’80-er jaren bij elkaar en worden vlot verkozen tot finalisten van de Grote Prijs van Nederland (editie 1990). Bedenk in je hoofd een muzikaal mega-knooppunt, tien keer heftiger dan het grijze asfalt-complexe Prins Clausplein, waarbij het verkeer boven en onder elkaar door raast, zonder elkaar te raken. Van psychedelica tot prog-rock, van punk tot electronica en van country tot stoner-rock. Idiomatische en eclectische uitstapjes die worden ondersteund door de vaak ironische en kleurrijke teksten over contemporaine politieke en sociaal-culturele zin en onzin.

Monomyth maakt de spannendste instrumentele soundscapes en verlegt met verve de grenzen van space- en stonerrock. De band werd in Den Haag opgericht door bassist Selwyn Slop en drummer Sander Evers en versterkt door Peter van der Meer (toetsen, gitaar), Tjerk Stoop (digitale instrument-en, gitaar) en Boudewijn Bonebakker (gitarist, ex-Gorefest). Monomyth tourde de afgelopen jaren door heel Europa en speelde op vele festivals zoals Roadburn, Desertfest, Paaspop, Noorderslag en Reeperbahn festival. Dit jaar verscheen het 4e album ‘Orbis Quanrantis’  waarop de band onontgon-nen aarde verkent. Hun minutieuze psychedelica houdt het midden tussen Ariel Pink en Pink Floyd.

Swingende- en dansbare Soul Jazz is een voorliefde die de heren Montis, Goudsmit & Directie delen. Hammondbeest Frank Montis (o.a. Gare Du Nord) begrijpt deze muziek als geen ander en komt op sessies regelmatig de heren Goudsmit & Directie tegen. Een absolute killer combi zo bleek dus tijd om vaker het podium te bestijgen. Met zijn ontembare energie en gevoel voor groove toont Anton Goudsmit (o.a. New Cool Collective) zich de perfecte gitarist voor deze formatie en dat verbaast eigenlijk niemand. Cyril Directie (o.a. Dulfer, Kane, The Postmen) stookt vanachter de drums het vuurtje nog wat harder op zodat het live alle kanten op gaat: klassiekers van Grant Green, The Meters, John Scofield, Eddie Harris, Rusty Bryant worden net zo gemakkelijk afgewisseld met eigen composities en/of jams. Zolang het maar swingt.

Ray Fuego heeft wat te vertellen en doet dat al jaren middels zijn hiphop project SMIB.  Maar Ray heeft ook wel wat te vertellen aan mensen die Nederlandse hiphop totaal kut vinden. Want hokjes moet je kapot maken en als dat via een inside job moet dan start Ray wel een nieuwe band om je te laten luisteren. Enter Ploegendienst. Ray Fuego is sowieso meer van de punk als van andere dingen. Zijn liefde voor Oi, Ska en punk komt tot volle wasdom in Ploegendienst en staat letterlijk in zijn huid gegrift. Hoewel hij hoog van de toren blaast en niet geheel onomstreden is binnen de traditionele punkscene gaat hij live helemaal los en moet je wel héél slechte oordoppen in hebben om niet te horen dat dit punk as fuck is!

Power To The Pipo knalt, bralt, wankelt en valt…om weer op te staan en nog harder te gaan.  Wie Power to  the Pipo wel eens live zag, weet dat hun optredens bol staan van de energie. Het kwartet speelt rauwe jazz funk vol avontuurlijke improvisaties, maar is ook niet vies van uitstapjes naar rock en blues aan elkaar geregen door virtuoze solo’s en een immer aanwezige groove.

The Quill debuteerde in 1995 met het gelijknamige album en zette meteen Zweden op zijn kop met hun door Sabbath, Purple en Zeppelin geïnspireerde hardrock incl. zuigende Hammond orgel. Na het album ‘In Triumph’ (2006) verliet zanger Magnus Ekvall (ook bekend van Ayreon) de band om vorig jaar op het oude nest terug te keren. Hun laastste album ‘Born From Fire’ (2017) kreeg wereldwijd uitstekende recensies. Vorig jaar stonden ze ook al op het Kaderock programma, maar kon het op het laatste moment niet doorgaan. Nu dus in de herkansing.

De Raggende Manne zijn terug van weggeweest! Het losgeslagen gezelschap onder leiding van zanger/schreeuwer/trompettist Bob Fosko veroorzaakte in de nineties een schokgolf in het Nederpopwereldje. Gefreakte jazzpunk, even botte als poëtische teksten en totale anarchie (‘Poep in je hoofd’, ‘Kramp in de kanis’)).  De Manne lieten alle podia en festivals rokend achter. En dat terwijl hun concerten nooit langer duurden dan drie kwartier, ‘wegens uitputtingsgevaar voor bandleden en publiek’ (Wikipedia). Op Kaderock met George Kooymans, Bernd Gansebev en Benjamin Herman.

Ready To Play’s Best of Bandcoaching: CooCoo, CooCoo is een alternatieve Punk-Rock band uit Den Haag. Sunny Rays, Sunny Rays komt uit Den Haag en mengt reggae, rap, jazz, rock en Soul. Step Aside, Step Aside is een jong Pop/funk bandje uit Den Haag.

Silver Lining is een jonge bluesrock band van Haagse bodem. Zangeres Dana Qadri valt op door haar heerlijke rauwe vocals en intrigerende performance. De smaakvolle 2 gitaristen wisselen lead en rythym af en begeleiden haar hiermee samen met de bas en drums van subtiele momenten naar energieke hoogtepunten. De band speelt covers van o.a. Paolo Nutini, Joe Bonamassa en Jimi Hendrix, daarnaast zijn ze druk bezig met het schrijven van eigen materiaal. Ze spelen veel in Den Haag waaronder de laatste editie van Winterfest waar ze een dikke show neerzette.

Presentatie: René Bom & The Sissies

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag