Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Koude maar sfeervolle 12e editie Bevrijdingsfestival Den Haag

2 min read

Bijna 55.000 bezoekers – geteld aan de entrees op het Malieveld en bij de Tweede Kamer – kwamen zondag naar de twaalfde editie van het Bevrijdingsfestival Den Haag. Het gratis toegankelijke evenement trok door de extreem lage temperatuur ongeveer een derde minder bezoekers dan de zonovergoten editie in 2018 toen er 80.000 bezoekers waren. Organisator Robert-Jan Rueb spreekt van een “koude maar sfeervolle 12e editie van het Bevrijdingsfestival Den Haag”.

Grote publiekstrekkers op het Malieveld waren de bands Racoon, Toontje Lager en 2 Brothers On The 4th Floor. Ook rappers als Jacin Trill en F1rstman trokken een groot (en vooral jong) publiek, net als de vele DJ´s waaronder de Ambassadeur van de Vrijheid Sam Feldt die met een Defensiehelikopter naar Den Haag werd gevlogen. Hiphopster Latifah moest door omstandigheden haar optreden voorbij laten gaan. In het gebouw van de Tweede Kamer was het vooral bij de minishow van Woezel & Pip erg druk. In het Kamergebouw, waar verder de hele dag optredens en lezingen waren, kwamen ruim 2.100 bezoekers.

De bezoekers van het Bevrijdingsfestival Den Haag waren zeer geïnteresseerd in de inhoudelijke boodschap van het festival. Zo was er veel aandacht voor een minidebat op het Mainstage over de Europese Verkiezingen en het speciale European Village waar verschillende politieke partijen zich presenteerden. Ook de interviews en lezingen in de bussen die vertrokken vanaf het Vfonds Busplatform en de stands van de maatschappelijke organisaties op het Plein van de Vrijheid hadden de hele dag over aandacht niet te klagen. Zo was het constant druk bij de Silent Disco vs. Silent Talks waarmee de Universiteit Leiden haar 444-jarig bestaan vierde. Ook de virtual reality experience van de Nacht van de Vluchteling en de escaperoom van de Haagse Hogeschool trokken veel publiek. Het festival werd geopend door wethouder Rachid Guernaoui van Financiën, Integratie en Stadsdelen.

Het Bevrijdingsfestival Den Haag start komende week alweer met de voorbereidingen van het festival in 2020. Volgend jaar wordt de landelijke start van Bevrijdingsdag gehouden in Den Haag. Nederland viert dan 75 jaar bevrijding. Het Bevrijdingsfestival Den Haag wordt dan geopend door de minister-president.

Het Bevrijdingsfestival Den Haag werd georganiseerd door de R.G. Ruijs Stichting in nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag, Nationaal Comité 4 en 5 mei, On The Floor Events en AT Events. Met dank aan Gemeente Den Haag, Fonds 1818, vfonds, Jupiler, Hilton The Hague, ASN Bank, Sena, De Haagse Hogeschool, Europees Parlement, Cremers en Colorworks.

Meer informatie: www.bevrijdingsfestivaldenhaag.nl

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten