Stappen in Den Haag

support de Haagse Horeca!

COMPLETE LINE-UP EN EXCLUSIVES VOOR SNIESTER FESTIVAL

4 min read

Mozes and the Firstborn, The Grand East, Binkbeats, Splendid, Blanck Mass, Jo Goes Hunting, STAKE, Baskar, Cairo Liberation Front, GIAN, Eerie Wanda, Starfish en vele anderen toegevoegd aan line-up Sniester 2019

De organisatie van Sniester heeft de volledige line-up bekendgemaakt van het stadsfestival dat plaatsvindt van 24 t/m 26 mei 2019 in het Popdistrict van de Haagse binnenstad. Sniester is de landelijk geliefde ontdekkingstocht voor iedereen die verrast wil worden met bijzondere acts dwars door alle muzikale genres heen, van gearriveerde namen tot onontdekte parels en opkomend talent. Een festival zonder zelfopgelegde beperkingen waar authenticiteit de boventoon voert. Naast een intieme sfeer, veel gezelligheid en ongebruikelijke festivallocaties biedt Sniester ook dit jaar weer exclusieve programmaonderdelen die een bezoek aan de Hofstad meer dan de moeite waard maken.

VOLLEDIGE LINE-UP SNIESTER 2019
Met deze laatste ronde nieuw bevestigde acts is de line-up voor Sniester 2019 zover compleet. De volgende 65 bands en dj’s kleuren de verschillende podia in het Haagse Popdistrict tijdens de zesde editie van Sniester:
Jacco Gardner’s Somnium, A Giant Dog, Joost, Weval (duo), MEROL, Mozes and the Firstborn, Daniel Romano, The Grand East, Binkbeats, Splendid, Blanck Mass, SONS, Tim Knol & Blue Grass Boogiemen, EUT, Orlando Julius and the Heliocentrics, Portland, Karel, Cry, Jo Goes Hunting, Daddy Longlegs, NIKO, Tape Toy, Donna Blue, Drugdealer, Bad Nerves, Someone, STAKE, Eckhardt & The House, Baskar, Cairo Liberation Front, Dyzack, dirk., PEUK, Pig Frenzy, GIAN, Eerie Wanda, Het Gezelschap, Starfish, Henk & Melle, Temple Fang, Amy Root, Supersonic Blues, KAUW, Tousch, The Yawpers, OBNIII’s, Bony Macaroni, The Magic Mumble Jumble, Dr. Jordan Institute, Ava Nova, Ozma, Banana Savannah, Cordon Rouge, Van Tastik, Mr. Skolnick, New York Night Train, Serge, Christian S, Tsepo, Antenna, Cruise Control, Blaas of Glory, Callkoen, TraffaMafia en de Pinguin Radio wildcard band.

Vandaag wordt tevens de dagindeling (speeldagen) van de acts bekendgemaakt via de website van Sniester en kunnen er dagtickets voor het festival worden gekocht.

SNIESTER EXCLUSIVES
MEET & FRIET MET NIKO
In het kader van de nieuwe singlerelease neemt Haagse act NIKO op de zaterdag van Sniester tijdens ‘happy hour: pertat voor €1’ (16:00-17:00) de patatkraam op de Grote Markt over. Bezoekers zien hier live de grenzen vervagen tussen avant-garde kunst, guerrilla marketing en oerdegelijke frietbakkerij. De populaire cultband bakt zelf de frietjes terwijl hun nieuwe single op repeat staat. Wie een Pertatje NIKO bestelt, krijgt bovendien een royale portie mystery-saus over de frieten.

NEW YORK NIGHT TRAIN
Sniester haalt New York’s wekelijkse maximum rock’n’roll & soul vinyl party machine naar Den Haag! Een razend populaire dansnacht waar the cool, hip & crazy van The Big Apple losgaan op platen uit de fifties, sixties en seventies – gedraaid met uitsluitend originele 45-toeren singletjes. Door verschillende media is het concept reeds uitgeroepen tot beste soulfeest ter wereld en al vijf maal gold het als officiële afterparty van SXSW. De nacht op Sniester wordt gehost door vaste New York Night Train-dj Josh Styles (Daddy Long Legs) plus The Uppershelves (Peptones) en Ir. Vendermeulen (Amsterdam BeatClub).

INTIEME SHOW SPLENDID
Splendid is gewend aan flinke podia op Lowlands, Parkpop, Concert at Sea en Sziget, maar op Sniester eenmalig en bij uitzondering weer eens in een kleine venue met zeer beperkte capaciteit te zien. De band rondom Pat Smith keert terug naar haar roots met een bijzonder exclusieve, intieme show in café September, de plek waar de band ooit één van haar eerste optredens gaf. De show is toegankelijk voor iedereen met een Sniesterticket, maar vol is vol.

EKSTER
Tijdens Sniester bijt het nieuwe kunstplatform Ekster zich vast boven Hoender en Hop met een ruimtevullende installatie, talks, interviews en levendige performances over de hele Grote Markt. Ook kunnen mensen als proefpersoon meedoen in een lunch laboratorium en mogen kinderen meewerken aan een eigen kostuumperformance tijdens Sniester Junior. Voor alle dagen geldt dat Ekster deel uitmaakt van de gratis toegankelijke randprogrammering van Sniester.

SNIESTER JUNIOR
Traditiegetrouw is de zondag (26 mei 2019) het territorium van Sniester Junior: de gratis festivaldag voor kinderen waarop ze zoveel mogelijk dingen kunnen doen die normaal niet mogen. De dag dat kattenkwaad mag. Met een cursus crowdsurfen, waterballonnen gevecht, skelterrace, graffiti workshop, tattoos, piercings en veel meer. Het volledige programma van Sniester Junior wordt in de weken voorafgaand aan het festival bekendgemaakt.

SNIESTER QUOTES
“Sniester stelt nooit teleur” – Juryrapport Haagse Popprijs 2018 (Winnaar Beste Initiatief)
“Denderende line-up. Overrompeld door de diversiteit van de Nederlandse muziek. Het leven is goed op Sniester.” – The Daily Indie
“Geweldige sfeer. Verwacht het onverwachte” – Pinguin Radio
“Sniester Festival is het Haagse stadsfestival waar je acts kunt zien die je keihard weten te raken. Per ongeluk in je gezicht, op je lachspieren of in je onderbuik, maar meestal in je hart.” – Sniester over Sniester

BESTE HAAGSE INITIATIEF
In oktober 2018 sleepte Sniester tijdens de uitreiking van de Haagse Popprijzen de onderscheiding ‘Beste Haagse Initiatief’ in de wacht en behoorde daarmee samen met producer San Holo en band NIKO tot de drie award-winnaars.

SNIESTER TICKETS EN INFO
Stadsfestival Sniester              24 t/m 26 mei 2019 – binnenstad Den Haag

Blind Cat passe-partouts:       €17.50 (UITVERKOCHT)
Regular passe-partouts:          €27.50
Dagtickets vrijdag:                    €17.50 (VANAF 17 APRIL 2019)
Dagtickets zaterdag:                 €17.50 (VANAF 17 APRIL 2019)

Festivalinformatie en tickets: www.sniester.nl
Sniester op Facebook:              https://www.facebook.com/sniester/

comeonin-craftbeer-thaifood-restaurant-denhaag
nog-een-bakkie-koffiebarlunchroom-denhaag
barclub-188-cafe-bar-laanvannieuwoostindie-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
indy-scheveningen-surinaams-indiaas-denhaag
hendriks-fis-drinks-visrestaurant-ginbar-denhaag