wo. jul 24th, 2019

Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

KONINGSFESTIVAL THE LIFE I LIVE BIEDT TWEEDAAGSE MUZIKALE ONTDEKKINGSREIS

3 min read

Haags festival op Koningsnacht (26 april) en Koningsdag (27 april) bevestigt meer dan 40 nieuwe namen: Mr. Polska, Afterpartees, The Jerry Hormone Ego Trip, Palmbomen II (live), Pip Blom, The Guru Guru, Henk & Melle en vele anderen

De line-up van het gratis toegankelijke festival THE LIFE I LIVE is nagenoeg compleet. Met meer dan 60 acts en een grote diversiteit aan muziekstijlen laat THE LIFE I LIVE het hart van het Haagse centrum op Koningsnacht en Koningsdag sneller kloppen. Op zo’n tien podia verspreid door de hele binnenstad staat het geluid van nu en de toekomst geprogrammeerd. Indiepop, nederhop, punk, rock, elektronische muziek, urban, dance classics, wereldmuziek, hypnotiserende grooves, hiphop, raggamuffin, (Braziliaanse) funk, afrobeat, house, techno, garagerock, (sixties) blues, folk, bluegrass, ska, triphoppop, dabke dancebeats, disco, lo-fi americana, jazz, hillbilly – het is allemaal te horen en te beleven op THE LIFE I LIVE.

NIEUWE NAMEN
THE LIFE I LIVE is met negen buitenpodia en tal van randactiviteiten één van de grootste, avontuurlijkste en meest gezellige stadsfestivals van Nederland. Nieuw aan het programma toegevoegd zijn: Mr. Polska, Afterpartees, The Jerry Hormone Ego Trip, Palmbomen II (live), Pip Blom, The Guru Guru, Henk & Melle, Moon Tapes, The Hazzah, Van Common, The Mighty Breaks, A.ROSE, Black Leather Jacket, Banana Savannah, The Void Union, Sindicato Sonico, Tabanka, Rizan Said, Los Paja Brava, Sunfire, The Streetbeat Empire, One White Dog, Dust Bowl Drifters, Gita Buhari, Ava Nova, Tommy Tornado & The Clerks, RAGMOB, Awanto 3, Closetoya, Sunny Sjoerd & Friends (silent disco), DJ Tijmen, DJ’s Prosciutto & Cassus, DJ Yan Sun, Thomas Hensbroek, Kevin Orduña, Daniel Lewis, Saxy mr. S en DJ Stavros Martina.

EERDERE BEVESTIGINGEN
Vorige maand bevestigde de festivalorganisatie al de komst van Klangstof, Donnie, Son Mieux, Bokoesam, Arp Frique, Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, Yīn Yīn, A Mili, Fata Boom, Magic Moon, Iguana Death Cult, Sef, De Likt, Young Marco en JEANS. Dit jaar wordt THE LIFE I LIVE voor de negende achtereenvolgende keer georganiseerd, waarbij de Haagse binnenstad verandert in één groot festivalterrein. Tegelijkertijd behoudt het festival zijn intieme karakter door een uitgekiende plaatsing van verschillende kleinschalige muziekdorpen op de mooiste lanen en pleinen van de Hofstad.

RADAR LIVE TALENTENTRAJECT
De Haagse worteling van THE LIFE I LIVE is essentieel. De naam van het evenement is niet voor niets ontleend aan de hit The Life I Live van Q65, de eigenwijze Haagse band uit de zestiger jaren. THE LIFE I LIVE heeft ook oog voor eigenzinnige artiesten van tegenwoordig en koestert talent. Zonder talent zou er in de toekomst immers een neergang in de topprogrammering zijn. In samenwerking met Popradar Music Support zet THE LIFE I LIVE daarom vol in op de ontwikkeling van jong muziektalent uit de regio. Er zijn zeven acts geselecteerd voor het RADAR LIVE talententraject, te weten: Inside Electron, 54 GANG, D.Phanton, Crashing Bats, CooCoo, Acquoy en Teddy Macrander. Zij worden middels een wasstraat van op maat gesneden workshops en individuele coaching klaargestoomd voor hun optreden op het speciaal gerealiseerde RADAR LIVE podium op het Buitenhof.

SAMENWERKINGEN
THE LIFE I LIVE kenmerkt zich door haar nauwe samenwerkingen met uiteenlopende organisaties uit stad en land. Zo is samen met The Crave het elektronische muziekprogramma op het Kerkplein tot stand gekomen. De wereldse sound die op Koningsdag over het Lange Voorhout zal klinken, is een voorproefje van Embassy Festival dat in het najaar eveneens op deze locatie plaatsvindt. In samenwerking met stadsfestival Sniester is de line-up op de Grote Markt tijdens Koningsnacht gerealiseerd. Mede dankzij de support van het Rotterdamse Popunie Live geven dit jaar Iguana Death Cult, De Likt en Tabanka uit de Maasstad acte de présence op THE LIFE I LIVE. Meer opkomend Nederlands talent zal op Koningsdag spelen vanaf het podium aan de Hofplaats; dit programma is volledig gecureerd door 3voor12 Den Haag i.s.m. Paardcafé.

THE LIFE I LIVE wordt georganiseerd door PROOOST Events, de Haagse festivalorganisatie die op 6 en 7 september de zevende editie van EMBASSY FESTIVAL realiseert. PROOOST tekent eveneens voor de organisatie van UIT Festival Den Haag, de kick-off van het culturele seizoen 2019-2020 dat van 6 tot en met 8 september plaatsvindt.

THE LIFE I LIVE
Vrijdag 26 april (Koningsnacht) & zaterdag 27 april (Koningsdag) 2019
Binnenstad Den Haag | 60 live acts | gratis toegang
Meer informatie: www.thelifeilive.nl