vr. dec 13th, 2019

Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Parkpop Saturday Night 2019 maakt programma bekend

4 min read

Goed nieuws: het programma voor Parkpop Saturday Night 2019 is compleet! Live vanuit PAARD in Den Haag tijdens de eerste editie van Parkpop Café maakten we de volledige line up van 29 juni bekend.
Ook dit jaar weer twee podia in het Haase Zuiderpark, informatie kaart verkoop vind je onderaan dit bericht.

Line-Up

DI-RECT
Wat is een feestje in Den Haag zonder DI-RECT? Deze Haagse veteranen vonden hun geluid de afgelopen tijd helemaal opnieuw uit. Maar wees niet bang: DI-RECT is nog steeds de band die we kennen, maar dan met een likje soul en funk, wat de muziek en hun liveshows alleen maar zonniger en dansbaarder maakt! DI-RECT staat al ruim 15 jaar aan de top, wat ze vooral te danken hebben aan hun ongenaakbare livereputatie, hun grote rits hits en en het feit dat ze zelfs na 9 (!) studioalbums nog steeds constant ijzersterke nieuwe platen uitbrengen. En gelukkig voor ons: in 2019 staat er weer een nieuwe release op het programma. Zin in!

TEARS FOR FEARS
Tears For Fears belichaamt het kenmerkende geluid van de jaren ’80: sfeervolle, tot in de puntjes geproduceerde dansbare synthesizerpop. Het duo schudde de muziekwereld flink op met hun inmiddels legendarische releases The Hurting (1983) en opvolger Songs From The Big Chair (1985) en hits als Everybody Wants To Rule The World, Shout en Mad World.

NILE RODGERS & CHIC
CHIC brak in 1978 door met wereldhits als Le Freak en Est-ce Que (C’est CHIC). Door het grote succes van CHIC groeide Rodgers uit tot een veelgevraagd producer en songschrijver. Bekende nummers van zijn hand zijn o.a. Let’s Dance van David Bowie, We Are Family van Sister Sledge, Like A Virgin van Madonna en Get Lucky in samenwerking met Daft Punk en Pharrell Williams. Tijdens de altijd dansvloer vullende liveshows van het collectief komen zowel alle bekende CHIC-hits als andere meezingers uit het oeuvre van Nile Rodgers aan bod.

Triggerfinger
De Antwerpse band Triggerfinger keert terug naar Den Haag Rock City! De band brak tien jaar geleden door en dendert sindsdien als een rock-’n-roll bulldozer door Europa om ieder festivalpodium wat ze onderweg tegenkomen op professionele wijze uit de fundering te beuken en plat te walsen met hun scherpe mix van classic rock en stoner. Bovendien is het kwartet Ruben Block, Mario Goossens, Paul van Bruystegem en Geoffrey Burton zonder twijfel de best geklede band uit de scene. Maar verkijk je niet op hun strakke pakken: Triggerfinger is alles behalve bang om down & dirty te gaan voor een vuige pot rock-’n-roll. Hey ho, let’s go!

SKUNK ANANSIE
In tegenstelling tot hun grootste hit is de Britse rockband Skunk Anansie allesbehalve weak. Sinds de oprichting in 1994 breekt de band, die bestaat uit de iconische zangeres Skin, gitarist Ace, bassist Cass en drummer Mark Richardson, door alle mogelijke barrières. Dat hoor je en dat voel je, wanneer je luistert naar hun alom geprezen studioalbums met hits als Brazen (Weep), Hedonism (Just Because You Feel Good) en Weak, of uit volle borst meeschreeuwt tijdens hun intense liveshows.

Gruppo Sportivo
De legendarische Haagse band onder leiding van Hans Vandenburg werd opgericht in 1976 en heeft door de jaren heen een indrukwekkende carrière opgebouwd. Zo bracht de groep 12 albums uit en scoorden ze hits met iconische Nederpopsongs als Beep Beep Love en Hey Girl. Na in 2013 te hebben besloten om een paar jaar niet op te treden, heeft Gruppo Sportivo sinds 2018 met hernieuwde energie de draad weer opgepakt en staan ze sindsdien weer voor volle zalen en festivals. Ook brachten ze in 2018 hun gloednieuwe album Great uit, wat een plaat is vol vrolijke, catchy nummers, doorspekt met de o-zo-typische Sportivo humor. Gruppo Sportivo heeft enorm veel zin om het nieuwe materiaal, uiteraard gecombineerd met het nodige aantal publieksfavorieten, ten gehore te brengen op Parkpop Saturday Night 2019!

Navarone
Al vanaf de release van debuutalbum A Darker Shade Of White in 2012 draait Navarone mee op de allerhoogste versnelling in de Nederlandse rock-’n-rollscene, en sinds hun deelname aan The Voice Of Holland is in 2019 ook de rest van het land aan de beurt.

Cypress Hill
De vierkoppige, Latijns-Amerikaanse crew vierde onlangs hun 25-jarig bestaan, maar stil zitten doen de mannen nog lang niet: zo brachten ze in 2018 nog een nieuw album uit genaamd Elephants On Acid en speelden ze o.a. een show op het hoofdpodium van Lowlands 2017 en in een uitverkochte AFAS Live afgelopen december. Tijdens de knotsgekke shows van Cypress Hill mixt de groep old school West Coast hiphop met rock, maar vooral met veel humor en feest. Let’s get loco!

MY BABY
De Nederlands/Nieuw-Zeelandse band MY BABY komt terug naar het Zuiderpark! Het trio, wat bestaat uit zangeres Cato van Dijck, haar broer en drummer Joost van Dijck en gitarist Daniël Johnston, maakt een exotische maar altijd dansbare mix van voodoo, rock en blues en was voor het laatst op Parkpop te zien in 2016.

Tickets
De kaartverkoop voor Parkpop Saturday Night is van start gegaan, helaas is de Early Bird-actie uitverkocht. De normalen kosten per tickets €48,50 (incl. Servicekosten). Ticket link.

PARKPOP WEEKEND

Parkpop Saturday Night is onderdeel van het Parkpop festivalweekend. De aftrap is op vrijdag 28 juni met Parkpop Downtown, waarbij vette live-acts de binnenstad van Den Haag veroveren, gevolgd door Parkpop Saturday Night op zaterdag 29 juni. Op zondag 30 juni viert Parkpop The Hague haar 39e editie in het Haagse Zuiderpark. Als vanouds volop genieten van nationale en internationale top acts verdeeld over de verschillende podia, met natuurlijk het Haags Podium met het beste wat Den Haag te bieden heeft.

Meer informatie over het Parkpop festivalweekend is te vinden op parkpop.nl.