Antilounge presenteert op zaterdag 24 november een nieuwe release met 18 Haagse artiesten

Antilounge presenteert op zaterdag 24 november een nieuwe release met 18 Haagse artiesten. Een dubbel vinyl album met op één plaat drones en op de andere beats. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met de Haagse drone producer Jan Borchers.  Een mooi experiment want tijdens het release concert gaan de beat en de drone artiesten op een speciale manier samenwerken en het uiteindelijke dubbel album kan bijvoorbeeld door elkaar gedraaid worden om zo nieuwe spannende mixen te creëren.

Het programma:

20:00 Zaal open

20:20 tot 20:45 Rob Kanters X ISH orchestra
Rob Kanters X ISH orchestra trappen de avond af. De sound designer en drone-componist zal live optreden met ISH, het orkest van de The Hague International School. Dit project is ontwikkeld tijdens het educatieve programma van Rewire.

20:40 tot 21:10 Medium Rar
Het jonge soloproject vol kauwgomballenpop, fruitige loopjes en andere streken van Adrienne Wennekes.

21:05 tot 21:35 Crystal Archives
Crystal Archives is het soloproject van Jan Borchers waar noise scapes, field recordings en dark ambient de hoofdrol spelen. Sinds 1999 werkt hij samen als AU en produceert zowel in de studio als live in multimediasettings. Hij heeft onder andere releases voor het USA label Locust, het Haagse Bunker en het Berlijnse Staalplaat op zijn naam staan.

21:30 tot 22:00 Marric
Jarenlang heeft Marric zijn tracks voor zichzelf gehouden, totdat hij de mensen van Antilounge tegenkwam. De extreme glitchy beats, cleane elektronische tikjes en bliepjes, lekker vieze ruis en stoffige samples vinden nu hun weg op de dansvloer.

21:55 tot 22:25 Trapper
Trapper is Jimi Voltagio (hurdy-gurdy), Wouter Blok (electronica), Rob Kanters (electronics, bass) en Jan Borchers (electronics, bass). Samen staan ze
sinds 2011 garant voor een verrukkelijke portie drones.

22:20 tot 22:50 Zoe Reddy
Artiest Zoe Reddy gebruikt haar klassieke songwriting achtergrond in combinatie met nieuwe elektronische wijzen van productie om dansbare soundscapes te maken. De frontvrouw van electrocrossoverbeat duo Bimbo Electrico en MC van Rivers Area Juke Squad geeft hiermee op originele en prikkelende wijze vorm aan haar inspiratie.

22:45 tot 23:15 Mouches Volantes
Verontrustende soundscapes, cut up beats en field recordings vinden hun harmonie sinds 2007 in de schoot van Thijs Geritz en Wouter Blok, waar livesets altijd on spot geimproviseerd zijn.

23:10 tot 23:40 Duistere Bardo
Duistere Bardo is een elektronische muzikant en DJ met een verscheidenheid aan muzikale klanken. Van dromerige ‘West Coast’ house, rauwe acid en obscure electro, tot industriële techno, veredelde hardcore, breakcore en Japanse noise. Via deze sonische wegen poogt Duistere Bardo de vervallen materiële sferen des aardes te ontstijgen, en het publiek bekend te maken met verheven kosmische realiteiten – al is het maar voor even

23:35 tot 00:05 The Sunshine Lounge
Vernoemd naar een alcoholistenhangplek in Clydebank (midden jaren ’70), ploegt The Sunshine Lounge een vore tussen ontspanning en onrust, kalmte en geweld, groen en rood, orde en chaos. Bestuurd door Mark Smith (Glasgow, Schotland). Hij is muziekmaker, radio DJ, concert promoter en Jerry Sadowitz fan.
`Tae melt yer melt an bile yer heid.`

00:00 tot 00:30 Rowine
De field recordings van Rowine vinden een brede oorsprong, van renovaties naast Den Haag Centraal station tot een stukje vallend karton.  De diepe bass, herhaling en minimale beats zorgen voor een zowel industrieel als organisch karakter en maken zo een eindeloos hypnotiserende geluid.

00:25 tot 01:05 The Monoranger
De Monoranger is een actieve speler in de elektronische / improvisatiescene in Den Haag. Willekeurige geluidsgeneratie en sequencing vormen de basis van zijn betoverende experimentele geïmproviseerde drones.

01.00 De Methode
De Methode schippert tussen gruizige dieptes en heldere hoogtes: amorfe dub-atmosferen gaan hier hand in hand met een lome, hypnotiserende pop-esthetiek. Het expansieve, koortsachtige geluidsspectrum zit vol met heimelijke ritmiek en melodie: allen ruïnes van een verpulverde club-droom.

01:30 Gallus
Labelbaas en oprichter van Antilounge serveert zijn meest recente producties door de speakers.

02:00 Olaf Wempe
Sinds de eerste keer terugspoelen op een reel-to-reel taperecorder is Olaf gefascineerd door het ontmoetingspunt tussen technologie en geluid. Nu komt hij via sonologie, Normally Invisible, Ik Ook van Jou, WG@EET en Slyder je cochlea onderdompelen in dampende hi-definition electronica-delicatessen.

02:30 Generate
Generate is een elektronische producer die de grenzen van ritmes en geluid onderzoekt. Sinds zijn jeugd luistert hij naar jungle en breakbeats, jazz en experimentele muziek. Deze invloeden worden gehoord in zijn muziek terwijl hij zichzelf constant opnieuw uitvindt. Hij heeft zich ontwikkeld richting een diepere laag van de elektronische muziek en legt zichzelf geen enkele grens op, Dit resulteert in een ritmische, bass georiënteerde combinatie met een unieke kleur en veel detail.

03:00 Foresense
De man achter Foresense is Robert Beenen, ook bekend als Forlon en Missingsense. Hij is opgegroeid met lego, computers en tekenfilms op de zaterdagochtend. Via coderen en game development vond hij in 1995 zijn weg richting de muziek. Vandaag de dag gebruikt hij zijn coderingstalent nog steeds en implementeert het in zijn huidige producties.

03:30 Eind

Datum: Zaterdag 24 november 2018
Tijd : 20:00 – 03:30
Entree: Gratis
Lokatie: The Grey Space in the Middle, Paviljoensgracht 20, Den Haag