Ruim 8.500 bezoekers op 10de editie Oktoberfest Den Haag

Afgelopen weekend (vrijdag 28 en zaterdag 29 september) kon je op de Grote Markt in Den Haag niet om de gigantische overdekte Biergarten heen, ter ere van het 2-daagse Oktoberfest. Dit jaar kwam er een recordaantal bezoekers af op het populaire evenement dat oorspronkelijk uit Duitsland komt.

Het feest vond plaats in een grote Alu-hal midden op de Grote Markt en binnen in Stadscafé de Boterwaag. Aan lange tafels genieten liefhebbers van schnitzels en braadworsten met pullen bier die onafgebroken worden aangerukt. Vanaf 21.00 uur stonden er rijen voor de deur en om 22.00 uur leek het feest al op zijn hoogtepunt met hossende mannen in Lederhosen en vrouwen huppelend in Dirndl. “Gelukkig hadden we nog een paar uren plus een dag te gaan”, aldus de organisatie die alweer nieuwe plannen maakt voor 2019 om nog meer ruimte te kunnen bieden aan liefhebbers van het populaire feest. Hoogtepunten waren de artiesten “Otto Wünderbar”, de bekende Aprèsski DJ uit Duitsland en “Der Alpenhornzauberer” die speciaal voor de 10de editie uit München werd ingevlogen samen met zijn 4 meterlange Alpenhoorn.
Ook het Oktoberfestbier was in trek bij de bezoekers, het speciaal voor het feest gebrouwen Blondbier van Paulaner was op dag 2 uitverkocht.
De Grote Markt was dan ook één van de weinige locaties in Nederland waar dit speciaal voor het feest gebrouwen bier verkocht werd.

HAAGS OKTOBERFEST IN 10 JAAR UITGEGROEID TOT LEUKSTE OKTOBERFEST VAN NEDERLAND

Feestgangers kunnen op 28 en 29 september weer aanschuiven aan de lange biertafels in een mega overdekte biergarten op de Grote Markt in Den Haag. In elk geval is er plek genoeg voor de blazer met een meterslange Alpenhoorn, welke speciaal wordt ingevlogen vanuit München. Het belooft een spectaculaire 10de editie te worden. Alle bezoekers gekleed in Dirdl of Lederhose mogen gratis naar binnen, spijkerbroek mag ook, dan betaal je 5,- voor het spektakel. Voor diegene die niks van het feest willen missen zijn er speciale arrangementen, met je metgezellen proost je aan een eigen tafel met grote pullen bier die vers getapt worden door een hoogstpersoonlijke dirndl serveerster. Zij serveert ook naar hartenlust schnitzels uit het Schnitzelparadijs en Bratwursten van de Schwenkgrill. Ook het speciale Oktoberfestbier van Paulaner werd maanden geleden al gereserveerd. De Grote Markt is één van de weinige plekken in Nederland waar je dit speciaal voor het feest gebrouwen blondbier van 6% kan drinken.

HOE HET ALLEMAAL BEGON
10 jaar geleden vond de toenmalige bedrijfsleider van Stadscafé de Boterwaag, het wel een leuk idee om een Oktoberfest te organiseren. De huidige Oktoberfest-programmeur Marco had “volgens hem geheel toevallig” een behoorlijke collectie aan Duitse Schlagermuziek en besloot spontaan zijn diensten aan te bieden. Er was ook nog een Duitse collega, hij wilde graag de boel in het Duits aan elkaar zwanzen. Bij de karaoke-concurrent huurden zij een karaoke apparaat met Duitse hits. Liters bier mocht gewoon nog in glas, dat er nooit gewonden zijn gevallen is een wonder. Programmeur Marco: “We zagen ze soms wel eens met z’n 10-en tegelijk door een tafel zakken, effe schrikken, lachen en weer verder hossen, niks aan de hand”.

Het Oktoberfest op de Grote Markt staat naast de authentieke sfeer, bekend om de uitgebreide muzikale line-up. DJ duo Die Buterweger komen beide avonden met het beste van het slechtste dat het Schlager-genre te bieden heeft. DJ Otto Wunderbar draait alle hits aus der Heimat en feestgangers-bigband die Strasse Gebläse is erbij met slagwerk en een uitgebreide blazerssectie.

Over het Oktoberfest
Het Oktoberfest in München is hét grootste bier- en volksfeest van de planeet. 16 dagen lang (22 september – 7 oktober 2018), ruim 6 miljoen bezoekers, bijna 7 miljoen liter bier, een feestterrein van 42 ha & de grootste kermis van Europa. Gewoon op loopafstand van het centrum van München… Ooit begonnen als huwelijksfeestje van prinses Theresia & de Beierse kroonprins Ludwig, maar dan praten we over 1810. In grote tenten genieten de bezoekers aan lange biertafels van de live-muziek, gezelligheid, Duitse gerechten en natuurlijk bier, veel bier.