wo. jul 24th, 2019

Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Vredesfestival Just Peace in aantocht

4 min read

Van 20 tot en met 23 september draait in Den Haag alles om Vrede en Recht

Den Haag, 11 september – Vrijdag 21 september is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Vrede. Op deze dag vindt in Den Haag voor de vijfde keer het Just Peace festival plaats. Gedurende vier dagen wordt er, verspreid over diverse locaties, een gevarieerd programma georganiseerd. Waarbij alles draait om het centrale thema Vrede en Recht. Het programma biedt een unieke combinatie van inhoud, sport en muziek, is veelal gratis toegankelijk en gericht op een brede doelgroep. Het festival wordt donderdag 20 september geopend door een aantal inspirerende HagueTalks in het Paard en zondag afgesloten met de Internationale Open Dag en festival Peace in the Park. Bezoek voor meer informatie en het volledige programma: www.justpeacethehague.com

Voorzitter van de organiserende stichting The Hague UNited for Peace & Justice, Martin Wörsdörfer; “Den Haag is dé Internationale stad van Vrede en Recht en met het Just Peace festival wordt dat extra onderstreept. Wij willen met een gevarieerd programma, mensen tijdens het festival zélf laten beleven hoe zij kunnen bijdragen aan een betere wereld.

Een selectie uit het Just Peace festival programma:

  • Hague Talks; Masterclass International Negotiation

Als start van het Just Peace Festival organiseert HagueTalks weer een spannend programma. Dit keer in het poppodium het Paard. Sprekers uit het veld, sociale ondernemers, activisten en kunstenaars gaan met jou het gesprek aan over duurzame vrede. Wat kunnen we doen om de cyclus van gewelddadig conflict echt te doorbreken? 20 september, 16:00 uur Paard, Den Haag

  • Walk of Hope

De Walk of Hope, geleid door de Indiase spiritueel leraar Mumtaz Ali, ook bekend als Sri M. Hagenaars met uiteenlopende achtergronden en vooroordelen dichter tot elkaar brengt. 21 september, Vertrek: 12 uur, Internationale School (Wijndaelerduin 1). Eindpunt: 15 uur, Vredespaleis, Den Haag.

  • The Hague Peace Night Run

Deze Night Run is een unieke belevingsloop en de ideale mix van sport, fun en spanning. Het circa 8,5 km lange parcours staat garant voor een sprookjesachtig spektakel van vuur, licht, mystiek en geluid, maar is verder zo donker als de nacht en wordt slechts op enkele plaatsen verlicht! Iedere deelnemer loopt daarom met een looplampje. 21 september 19:00 uur Lange Voorhout, Den Haag.

  • Film in de tuin van het Vredespaleis; Anote’s Ark

De eilandstaat Kiribati in Micronesië wordt bedreigd. Klimaatverandering zorgt voor een stijgende zeespiegel die de eilandengroep binnen afzienbare tijd zal opslokken. President Anote Tong zoekt in deze film naar een manier om zijn volk en land te beschermen op internationaal niveau. De film wordt in de prachtige tuin van het Vredespaleis vertoond op 22 september om 20:00 uur.

  • Festival Peace in the Park

Op zondagmiddag 23 september vindt het Peace in the Park festival voor de 6e keer plaats. Hierbij nodigen we jou uit voor een unieke ervaring van vrede. Kom naar de Paleistuin in Den Haag en ontmoet, beleef en proef vrede. Geniet van workshops, (dialoog) gesprekken, creativiteit, ontmoetingen, muziek en meditatie. Aanvang 12:00 uur, Paleistuin, Den Haag.

  • Haagse Internationale Open Dag

Den Haag is wereldwijd bekend als de internationale stad van Vrede en Recht. Dit komt mede door de vele internationale organisaties in de stad en het belangrijke werk dat zij verrichten om de wereld veiliger en beter te maken. Vanzelfsprekend gebeurt dat achter de schermen. Binnen de muren van de organisaties, zoals het International Strafhof, Eurojust, de OPCW en de hoven in het Vredespaleis. Eén dag per jaar staan we stil bij dit belangrijke werk en openen de organisaties hun deuren voor het publiek. Dit is tijdens de Haagse Internationale Open Dag, die dit jaar op zondag 23 september zal plaatsvinden.

  • One Planet, UNIFIL Veteranen en witte VN Vredesvoertuigen

Het partnerschap van het Museon en de Verenigde Naties is duidelijk verbeeld in de centrale tentoonstelling ‘One Planet’. Deze expositie is gebaseerd op de Zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen die zijn geformuleerd door de VN. Eén van de doelen betreft het thema Vrede, Recht en Veiligheid – het thema van dit festival.
Op 23 september zullen Veteranen en vrijwilligers van UNIFIL, bekend van de blauwe helmen, met de witte VN Vredesvoertuigen naar het Museon komen en uitleg geven over de verschillende Vredesmissies.

Het volledige programma informatie is te vinden op www.justpeacethehague.com

Over Just Peace
Just Peace is een samenwerking tussen onderwijsinstellingen, cultuurinstellingen en internationale organisaties die zich in Den Haag bezig houden met het werken aan, en onder de aandacht brengen van vrede. Het hele jaar door initiëren zij events met een maatschappelijke impact.
Rondom 21 september, de Internationale Dag van de Vrede, organiseren zij gezamenlijk het Just Peace Festival. Met ruim 40 activiteiten wordt vier dagenlang de Internationale VN Dag van de Vrede gevierd in Den Haag, de internationale stad van vrede en recht. Het programma van het festival bestaat uit een inspirerende mix van debat, podiumkunst, museale activiteiten, sport en muziek, waarbij het thema vrede & recht centraal staat.