Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Festival TREK sluit het seizoen goed af in Den Haag

2 min read

4 dagen lang Bourgondisch genieten in het Westbroekpark

Den Haag, 10 september – Van donderdag 6 tot en met zondag 9 september heeft Festival TREK duizenden bezoekers mogen verwelkomen in Den Haag. Het Westbroekpark bleek voor het vijfde jaar op rij de plek voor smulpapen, lekkerbekken én een cultuurminnend publiek. In groten getale werd er genoten van lekkernijen uit het ruime aanbod foodtrucks en de verschillende bars, intieme liveoptredens van aanstormend muzikaal talent en zomerse hits van de DJ. Met deze Haagse editie sluit Festival TREK, het grootste rondreizende food festival van Nederland, het vijfde seizoen goed af. 

Uiteenlopende foodtrucks
Sinds de opening donderdagmiddag heeft Festival TREK duizenden bezoekers in het Westbroekpark mogen verwelkomen. Bourgondiërs uit de wijde omgeving brachten een bezoek aan het prachtig gedecoreerde stadspark, waar zij in een ontspannen setting konden genieten van de vele lekkernijen uit de mobiele keukens. De foodtrucks serveerden heerlijke gerechtjes uiteenlopend van Duck Burgers tot Japanse omeltjes en van visplankjes tot heerlijk mals gebraden vlees.

Bourgondisch Dorp
De vernieuwde opzet, met steeds meer aandacht voor de beleving op het terrein, bleek ook in Den Haag enorm succesvol. Het theater trok veel publiek, op de verschillende podia verzorgden muzikale beloftes intieme liveperformances en bezoekers werden op het terrein verrast door kleinkunsttalent. Bij de dj genoten bezoekers van de beste funk-, soul- en dance-hits uit de eighties. Ook bij de Platenbus en de Silent Disco bovenin de Vuurtorenbar werd er uitbundig gedanst. De nostalgische zweefmolen was in trek bij jong en oud. De allerkleinsten lieten zich vermaken door de poppenkast en genoten van de Oud Hollandse spelletjes.

Het jubilerende festival heeft halverwege het vijfde seizoen de miljoenste bezoeker mogen verwelkomen. ‘De BurgeRmeester’ van TREK: “In het festival TREK dorp voelen bezoekers zich direct thuis. De knusheid van het terrein, in een centraal gelegen stadspark, maakt het lekker overzichtelijk. In combinatie met een zo divers mogelijk aanbod van individueel aantrekkelijke foodtrucks en vermakelijk entertainment is het een plek waar mensen graag naar toe komen. Den Haag bedankt voor jullie gastvrijheid en enthousiasme. Wij kijken nu al uit naar volgend jaar”.