Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

ZONOVERGOTEN CULTUURWEEKEND IN DEN HAAG

3 min read

Van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september presenteerde Den Haag een uitgebreid cultuurweekend vol verwondering en inspiratie. In totaal hebben ruim 175.000 bezoekers genoten van de culturele wereldreis die het Embassy Festival bood, de trailer van het cultuurseizoen 2018-2019 die het UIT Festival De Haag presenteerde, het sympathieke CultuurPlein en Le Marie Marché aan de Lange Vijverberg.

EMBASSY FESTIVAL
Het Embassy Festival is in zes jaar uitgegroeid tot een indrukwekkend wereldfestival waar ondertussen meer dan 60 landen aan deelnemen. Het festival ging op vrijdagavond van start met optredens van o.a. Témé Tan, Rizan Said en Folk Road Show. Op zaterdag barstte het festival in volle omvang los met de International Market, Classical Stage, Contemporary Stage, Kids Compound en Creative Arena. Op het Lange Voorhout kwamen cultuur en culinaire verrassingen uit alle windstreken samen. De optredens van Dylan Leblanc, Oslo FAT Quartet, Ida Sand, Les Touristes, Trio Nur, Ethnofil, het rijke palet aan dansen op de Creative Arena en de levendige Internationale Markt vol verrassingsoptredens behoorden tot de hoogtepunten. Het kleurrijke Embassy Festival toonde in meest letterlijke zin dat cultuur verbroedert. Zaterdagavond ging het Embassy Festival over in de UIT Nacht, als onderdeel van UIT Festival Den Haag. Twee festivals die elkaar een hand geven en waarmee werelden worden samengebracht.

UIT FESTIVAL DEN HAAG
Het UIT Festival liet in drie prachtige dagen de rijke diversiteit van het culturele aanbod in Den Haag zien. De Cultuurankers trapten op vrijdagavond af. Door de hele stad zorgden deze theaters en bibliotheken voor een programma vol muziek, theater en dans. Van Franse chansons in Bibliotheek Nieuw Waldeck tot urban dansperformances bij Theater de Vaillant.

Kris Berry opende met haar soulvolle nummers de zwoele UIT Nacht op het Lange Voorhout. Banner. speelde indie liedjes met zijn band en er werd uitbundig gedanst op de Balkische klanken van L’Chaim. De culturele instellingen openden ook de deuren. Bij het Filmhuis genoten bezoekers onder de sterrenhemel van de sprookjesachtige film La La Land. Korzo had een divers programma vol dans en muziek en bood daarmee de kans om kennis te maken met de veelzijdigheid van het theater. In Theater aan het Spui zat de stemming er goed in bij de hip-hop BingYo en in de klassieke omgeving van de Nieuwe Kerk bood het Zuiderstrandtheater sneak peeks van nieuwe voorstellingen.

Zondag stroomde het zonovergoten Lange Voorhout vol met enthousiaste cultuurliefhebbers. Meer dan 100 instellingen lieten op de Cultuurmarkt zien wat zij voor dit nieuwe seizoen in petto hebben. Natuurlijk werden de brochures uitgedeeld, maar bovenal waren er volop prachtige optredens. Van een betoverende silent dance bij De Dutch Don’t Dance Division tot een indrukwekkende performance van De Kameraden. De musea bundelden de krachten in het Museumkwartier, waar bezoekers kennis maakten van de parels uit hun collecties. Amateurvoorstellingen gooiden hoge ogen op het nieuwe podium Ooievaarsnest, gehost door CultuurSchakel en de Ooievaarspas. Sinfonia Rotterdam trapte de dag op het hoofdpodium af en legde daarmee de lat direct hoog. De jongste bezoekers genoten in de zon van de liedjes van Woezel en Pip en de preview van Scheveningse Kuren maakte met de combinatie van Sjaak Bral en een indrukwekkend koor nieuwsgierig naar meer. Gerson Main was met zijn Caribische country een waardige afsluiter van een warmbloedige editie van UIT Festival Den Haag.

CULTUURPLEIN & LE MARIE MARCHÉ
Op zaterdag en zondag werd in combinatie met UIT Festival Den Haag en Embassy Festival de eerste editie het CultuurPlein gerealiseerd. Het CultuurPlein bood zaterdag en zondag op het Plein een uitgebreid programma met optredens en vele kinderactiviteiten. Langs de Lange Vijverberg konden bezoekers flaneren op de sfeervolle Franse markt Le Marie Marché die normaal gesproken maandelijks plaatsvindt op het Plein.

Het Embassy Festival, UIT Festival Den Haag en het CultuurPlein worden georganiseerd door het team achter het succesvolle jaarlijkse festival THE LIFE I LIVE-Koningsnacht/ Koningsdag in Den Haag.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten