wo. jul 24th, 2019

Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Michael Palin komt naar Crossing Border 2018

2 min read

Michael Palin komt dit najaar naar literatuur- en muziekfestival Crossing Border in Den Haag. Op 30 oktober wordt hij tijdens BorderKitchen geïnterviewd over zijn eerste historische non-fictie boek ‘Erebus: het verhaal van een schip’, over twee van de meest dramatische Britse ontdekkingsreizen naar de Poolcirkel.

Michael Edward Palin is het meest bekend als de co-creator van de baanbrekende Britse komedie show ‘Monty Python’s Flying Circus’, maar velen zullen hem ook kennen als de globetrotter in zijn bejubelde reisdocumentaires voor de BBC. Voor zijn werk als acteur, cabaretier, scriptschrijver en tv presentator werd hij in 2000 geridderd tot commandeur van de Orde van het Britse Rijk. Palin is ook auteur van vele boeken in verschillende genres. Hij schreef een collectie limericks, romans, reis- en kinderboeken, maar hoewel hij een universitaire opleiding geschiedenis heeft afgerond, zat daar nog geen historisch non-fictie boek bij; tot nu.

Aan het begin van 2017 begon Palin met het schrijven van ‘Erebus: het verhaal van een schip’. Zeilschip HMS Erebus heeft twee van de meest dramatische Britse ontdekkingsreizen naar de Poolcirkel gemaakt. De eerste in 1839 koerste naar Antarctica, waar Erebus met haar zusterschip gevaarlijk tussen ijsbergen voer. Ze kwamen zuidelijker dan ieder ander schip ooit was gekomen. De tweede reis, zes jaar later, voer richting de Noordwest passage en eindigde in een ramp toen beide schepen inclusief de 129-tellende bemanning spoorloos verdween.

Highlights op Crossing Border 2018:
St. Paul & the Broken Bones, Daniel Kehlmann, Alela Diane, Richard Powers, Fantastic Negrito, Paolo Giordano, Sandro Veronesi, Murat Isik, Sasha Marianna Salzmann, Sir Ian Kershaw, Patrick deWitt, Charlotte Mutsaers, Alfred Birney & many more

Praktische informatie en kaartverkoop
Elk jaar komen meer dan 100 internationale schrijvers en muzikanten samen in Den Haag gedurende het Crossing Border festival. Het festival vindt plaats van 29 oktober tot en met 4 november, met een programmering die zowel overdag als ‘s avonds plaatsvindt in Theater aan het Spui, De Nieuwe Kerk, Filmhuis Den Haag en de Centrale Bibliotheek. De kaartverkoop is gestart. Er zijn diverse passe-partouts en dagkaarten beschikbaar, eventueel met CJP korting. Er zijn aparte kaarten (15 euro) voor BorderKitchen met Michael Palin verkrijgbaar.

Ticketlink:
https://www.ticketmaster.nl/search/?keyword=Crossing+Border+2018

Vind Crossing Border online:

www.crossingborder.nl

www.facebook.com/crossingborderfestival

twitter.com/crossingborder

www.instagram.com/crossingborderfestival