Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

TodaysArt maakt clubprogramma bekend

5 min read

TodaysArt, het langstlopende kunst-, muziek- en techfestival in Nederland, completeert vandaag zijn clubprogramma met 50 artiesten die de muzikale identiteit van het festival onderstrepen. Het weekend van 21 t/m 23 september neemt TodaysArt Den Haag voor 72 uur over met 6 clubpodia en een gratis buitenpodium in de culturele hub van de stad: de Grote Markt.

DETROIT IN DEN HAAG
Sinds zijn beginjaren heeft TodaysArt een speciale band opgebouwd met Underground Resistance (UR), het muzieklabel en collectief dat de (muzikale) toekomst van Detroit een nieuwe wending heeft gegeven. UR en TodaysArt hebben door de jaren heen meerdere shows gecoproduceerd met verschillende grote namen uit de Amerikaanse stad.

Dit jaar is UR uitgenodigd in de vorm van DEPTH CHARGE. Dit is het nieuwste project van Mike Banks en Mark Flash, twee sleutelfiguren uit het collectief. Ook heeft John “Jammin’” Collins zich bij de line-up gevoegd. Deze technoveteraan staat bekend om zijn uitmuntende draaitafelskills, waarmee hij loeihete sets aan house, techno en deep disco ten gehore brengt.

SCAN 7, een mysterieus gemaskerd collectief uit Detroit, speelt de hoofdrol in de Berlijns-Detroitse scene sinds de jaren ‘80. De groep komt hun diepe, duistere Detroit-techno naar Den Haag brengen.

THE CRAVE, HOOP, PIP EN HET MAGAZIJN BRENGEN WEST COAST SOUND
Den Haag wordt tegenwoordig vaak over het hoofd gezien als het om muziek gaat, maar men vergeet wel eens dat de bekende ‘West Coast Sound’ uit de kraakwereld in deze stad is geboren. Het bleek het Hollandse antwoord op de rauwe techno uit Detroit. Dit jaar werkt TodaysArt samen met lokale promoters The Crave, HOOP, PIP en Het Magazijn om oude en nieuwe namen van de West Coast Sound achter de draaitafels op TodaysArt te krijgen: van Remy en Cosmox tot Pasiphae.

Het Magazijn, een van de nieuwste drijfkrachten in de elektronische scene van de stad, presenteert Spekki Webu + JEANS, Lake Haze en Woody´92. Maar ook internationaal talent daalt af naar de dieptes van de kelder van Bleyenberg, zoals SAMA´ uit Palestina en Cream Cracker uit Mauritius.

Ethereal Music nodigt je uit om lokale muziek te verkennen tijdens de zaterdagavond in HOOP, die draait om 110 bpm, invloeden van wereldmuziek en donkere, cosmische sounds.

TROPICAL SOUNDS: ELECTROPICALES OUTDOOR STAGE
Naast het uitgebreide clubprogramma dat binnenshuis plaatsvindt, laat TodaysArt ook een gratis buitenpodium op los op de Grote Markt. Op vrijdag wordt deze mede gepresenteerd door The Crave en wordt de avond afgesloten door Legowelt. Op zaterdag neemt Electropicales het programma voor zijn rekening, met een mix van trap, maloya, moombahton, ghetto house, zook bass en garage. Het festival uit La Réunion brengt hiervoor onder andere Jako Maron, Labelle en Do Moon naar het Haagse stadscentrum.

AFKICKEN VAN DE CLUB: TODAYSART X AZIMUTH
Even klaar met alle clubgekte? Kom dan eens een kijkje nemen bij onze samenwerkingen met Azimuth. De Haagse organisatie voor elektroakoestische muziek co-presenteert een reeks concerten van geluidskunstenaars op TodaysArt. Francisco López, Babis Giannakopoulos en meer dan 12 internationale pioniers op het gebied van geluid zullen hun werk op een mono-geluidssysteem opvoeren.

MEER NAMEN BEKEND
Naast de eerder aangekondigde optredens van Sarah Farina, Dasha Rush, Apparat, Rone en Lanark Artefax, verwelkomt TodaysArt ook Tutu op TodaysArt met haar bass house en cosmic trance mixes, naast Nene H’s hypnotiserende elektronische muziek. DJ Lostboi combineert ernstige, zachte analoge geluiden met akoestische gitaar covers, rap en R&B.

TodaysArt zet zich ervoor in om nieuwe muziek en spannende headliners naar het festival te krijgen. Daarom voegt ook de Palestijnse artiest SAMA’ zich bij het festival, naast Jessica Ekomane, die recentelijk op CTM heeft opgetreden. Haar composities zijn afgestemd op de ruimtelijke omgeving, waarmee ze tracht een fysiek cathartisch effect teweeg te brengen.

RED LIGHT RADIO POP-UP
Het Amsterdamse radiostation Red Light Radio komt naar TodaysArt voor een bijzondere audiovisuele live-stream, direct vanaf het festival bij de Grote Markt.

GIMME THE NIGHT!
NIGHT MAYOR SUMMIT
Het TodaysArt contextprogramma wordt aangevuld met een paneldiscussie over de rol en uitdagingen van onze huidige nachtburgemeesters en vertegenwoordigers van de nacht. Kersverse nachtburgemeester Sjoerd van Schuylenburch is gastheer en heeft enkele interessante sprekers uitgenodigd: zijn voormalige Amsterdamse collega Mirik Milan, Liese Kingma van de Berlin Club Commission en Dimitri Hegemann, een culturele activist en de oprichter van de legendarische Berlijnse technoclub Tresor.

Paard van Troje 

VR-21
Apparat (DJ) / Sarah Farina / Suicideyear / Kiefer / MNDSGN / Nkisi / DJ Lag / DJ Lostboi

ZA-22
Lanark Artefax / RONE / Dasha Rush / Vladimir Ivkovic / Deena Abdelwahed / c / a – HYPER_HOLOGRAM / Nene H / Bonaventure

Het Magazijn

VR-21: TodaysArt x The CRAVE
UR pres. DEPTH CHARGE (Mark Flash + Mike Banks) / SCAN 7 / Cosmox / Spekki Webu & JEANS / Pasiphae

 ZA-22: TodaysArt x Het Magazijn
Cream Cracker / Woody’92 / SAMA’ / Lake Haze / Joris vdP, Jelly & tl;dr (b2b2b2) / TechnOrkesT

Outdoor Stage Grote Markt

VR-21: TodaysArt x The CRAVE 
Legowelt / Bredt / Legs on Fire / Ian Martin

ZA-22: TodaysArt x Electropicales
Labelle / Jako Maron / Do Moon / Barbee the Black Free Hippie / So Watts / Boogz Brown

Bleyenberg Rooftop

FRI-21
Lakuti / ESA / Yamuna Forzani

SAT-22
John Collins (UR) / Tutu / Babani Records / Arend

HOOP  

VR-21: TodaysArt x HOOP
Remy / Sad Girl

ZA-22: TodaysArt x Ethereal Music
Benedikt Frey / Oliver Sudden / Dazion / Pieter Jansen / Ethereal Soundsystem (Odd_Mind + Wouter van Driel)

PiP

ZA-22: TodaysArt x PIP
Lupe / Princess Kain / Rebelle

Koninklijke Schouwburg

ZO-23
Oneohtrix Point Never / Caterina Barbieri / Kuniyuki / Tutu

The Grey Space (kelder)

TodaysArt x Azimuth
Bjarni Gunnarsson / Miloš Cathals / Ji Youn Kang / Jim Zweerts & Mark Ridder / Sjoerd Brill DJ set (SYZY- GY2K) / Sohrab Motabar / Dario Giustarini / Fani Konstantinidou / Yota Morimoto

Performance 
Lotic + Roderick George – Embryogenesis
Daito Manabe x Rhizomatics x Elevenplay – phosphere
Michela Pelusio – Space Time Helix
Transforma + Sascha Ring – Manufactory (world premiere)
Daito Manabe – phosphere Dasha Rush – Les Territoires Ephemeres
SHED (live A/V)

360° Fulldome live A/V shows
Woulg + Push 1 stop – Interpolate
Alex Augier + Alba G. Corral – end(O)
Desaxismundi + Terminal Wolf – Inertia
Eric Raynaud + Louis-Philippe St-Arnault + Guillaume Bourassa – Entropia
Francisco López
Darien Brito
Babis Giannakopoulos
Siamak Anvari
Barbara Ellison

Art Works 
Kyle McDonald + Jonas Jongejan – Light Leaks
cellF – Guy Ben-Ary, Nathan Thompson, Andrew Fitch, Darren Moore
cellF treedt tweemaal op met Jaap Blonk en Han Bennink

Context  
Keynotes
Avinash Changa (WeMakeVR): VR – past, present and future
Rabih Mroué: Lecture – performance ‘Sand in the Eyes’

Panels
Technology Beyond Borders
Gimme the night! Night Mayor Summit

OVER TODAYSART
TodaysArt is het langstlopende festival voor kunst, muziek en technologie in Nederland. Als netwerkorganisatie voor digitale kunst en cultuur heeft TodaysArt door de jaren heen honderden lokale en internationale artiesten, denkers en publieksgroepen met elkaar samengebracht. Het festival biedt een podium waarop internationaal talent en pioniers samen op ontdekkingstocht kunnen naar nieuwe vormen van expressie, altijd vergezeld door een kritische blik.

TodaysArt heeft door de jaren heen een groot internationaal portfolio opgebouwd door werk te presenteren en te produceren in intensieve samenwerking met vooraanstaande kunstenaars van over de hele wereld. Als lid van de Europese kunst- en cultuurnetwerken en festivalorganisaties SHAPE en We Are Europe houdt TodaysArt zich constant bezig met het vinden van nieuwe connecties. Hierbij worden artiesten aan creatieve centra gekoppeld om baanbrekend talent naar lokale publieksgroepen te brengen. Hoofdtaak van de organisatie is het festival TodaysArt, dat elk jaar in september in het stadscentrum van Den Haag plaatsvindt.

„Het meest progressieve festival in Nederland” – VICE / Creators

„Een kleinschalig festival met grootse ideeën.” – Resident Advisor

,,Ruimte voor reflectie en context maken TodaysArt relevant. Niet technologie stonddit jaar centraal, maar de manier waarop het ons leven binnendringt.” – NRC

TICKETS

Alle tickets zijn nu verkrijgbaar via onze ticketshop
Festival Pass 70€
Group Ticket €200
Student Pass €50
Support Pass 100€
Club Weekend Pass €30
PRO Pass (Delegates) 125€
Day passes €30-€45
Club day passes €15-20

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten