OH OH KARAVAART 29 augustus 2018

In Den Haag wordt een geheel nieuwe belevenis aan de start van het Haagse Studentenleven toegevoegd. Rondvaartorganisatie Haagse Willemsvaart vond het een erg aardig idee om ter gelegenheid van haar 10 jarig bestaan iets heel bijzonders te doen voor de studenten van Den Haag in samenwerking met de organisatie van de Haagse OH OH INTRO week. Op de boten zullen de dj’s Ziggy en Kevin Orduña voor de muziek gaan zorgen. Daarnaast is er een “dorstlesser-boot” waar de nieuwe studenten een drankje kunnen bestellen.

Chris Schram van de Willemsvaart laat weten dat nadat in 2017 een nieuw Haags record was gevestigd met een boottocht voor circa 400 passagiers, wordt dat op woensdag 29 augustus scherper bijgesteld met een boottocht voor 700 studenten van diverse hoger onderwijsinstellingen.

De afgelopen jaren is geprobeerd het Bloemencorso naar Den Haag te halen en ook is gepoogd een boottocht naar het voorbeeld van de Amsterdamse Cannel-Pride te organiseren. Dat is toen nog niet gelukt. Op 29 augustus laten de samenwerkende rondvaartorganisaties, met de hulp van bevriende rederijen uit het Westland zien dat het wel degelijk mogelijk is om zoiets groots en meeslepends op de Haagse waterwegen neer te zetten.

De leukste rondvaartbedrijven van Den Haag en omstreken zijn er dan ook bij o.a.: Roboot, TheHagueBoat, BootvarenDenHaag, Rondvaartbootje, FlitZevents, BeachZone, Hollandse Vloot, Vaarhuys en de Haagse Willemsvaart. Daarnaast zullen ook studentenroeivereniging Pelagros en KanoVerhuur Den Haag aanwezig zijn en natuurlijk de 800 kersverse studenten die Den Haag en haar mooie grachtenstelsel aan het begin van het nieuwe jaar op een bijzondere manier leren kennen.

De eerste afvaart is om 12:30 uur en de tweede afvaart zal om 15:00 uur plaatsvinden vanaf de achtertuin van De Haagse Hogeschool alwaar ook de botenloods van studentenroeivereniging Pelargos gevestigd is. De route van de feestarmada voert naar de Bierkade waarna de studenten de stad in zullen trekken.  Einddoel is de Grote Markt waar de studenten vrolijk onthaald zullen worden.

Meer informatie vind je op www.ohohintro.nl www.facebook.com/ohohintrodenhaag