Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

UIT FESTIVAL DEN HAAG 2018 De trailer van jouw cultuurseizoen

4 min read

UIT Festival Den Haag presenteert van vrijdag 31 augustus t/m zondag 2 september in een driedaagse marathon de trailer van het culturele seizoen 2018-2019. Het gratis te bezoeken festival is een must voor cultuurliefhebbers. Met optredens en previews van NEDERLANDS DANS THEATER, SHIRMA ROUSE, JANNE SCHRA, KARSU, RESIDENTIE ORKEST, ALEX PLOEG, MELK EN DADELS, SINFONIA ROTTERDAM, LEINE ROEBANA, FIRMA MES, SAMIR CALIXTRO, COBY SEY en heel veel meer. UIT Festival Den Haag vormt samen met het EMBASSY FESTIVAL, LE MARIE MARCHÉ en het CULTUURPLEIN een waar CULTUURWEEKEND in de Hofstad.

VRIJDAG 31 AUGUSTUS: OPEN HUIS CULTUURANKERS
Op vrijdag trapt het UIT Festival af met het OPEN HUIS van de Cultuurankers. Deze theaters en bibliotheken zijn verspreid over alle stadsdelen en brengen cultuur naar de wijk. Singer songwriter ED STRUIJLAART brengt o.a Muzee Scheveningen en Theater Dakota in vervoering met zijn gloedvolle gitaarliedjes. In het DiamantTheater en Bibliotheek Leidschenveen zingt VERONIQUE SODANO haar Nederlandstalige nummers met een verfrissende mix van pop, samba en jazz. FARBOD won eerder dit jaar de juryprijs tijdens het Leids Cabaret Festival en toont zijn stand-up comedy talent in het Laaktheater en Bibliotheek Nieuw Waldeck. Theater De Nieuwe Regentes biedt een gevarieerd programma met o.a. een jazztrio olv BEN VAN DEN DUNGEN en moderne dans door het Haagse gezelschap DE DUTCH DON’T DANCE DIVISION. Theater de Vaillant host het eigen festival BLOCKPARTY, met muziek en bbq. Alle ankers hebben ook een eigen programma met previews van het nieuwe seizoen.

ZATERDAG 1 SEPTEMBER: UIT NACHT
Op zaterdag 1 september vloeit het Embassy Festival op het Lange Voorhout om 20.00 uur naadloos over in de UIT Nacht. Songwriter KRIS BERRY zingt nummers waar gospel, soul, hip-hop én haar liefde voor de jaren 90 samenkomen. Daarna wordt een feestje gebouwd met de dansbare balkandeuntjes van L’CHAIM. We Are Public host de Containerstage met nieuw talent.
Ook de instellingen in het centrum pakken flink uit. Onder de sterrenhemel genieten van het sprookjesachtige LA LA LAND kan bij het Filmhuis Den Haag. Korzo heeft een avondvullend programma waarin dans en muziek elkaar ontmoeten. Met indrukwekkende namen zoals SAMIR CALIXTRO, COBY SEY en POERNIMA GOBARDHAN.
Theater aan het Spui biedt een Oudhollandse traditie in een eigentijdse variant met BINGYO; hiphopbingo olv DAVID VENEMAN. Ook worden hier tijdens de UIT Nacht de genomineerden van de PIKET KUNSTPRIJZEN bekend gemaakt. In de Koninklijke Schouwburg kan er gedanst worden op live muziek.
In de bijzondere ambiance van de Nieuwe Kerk komen klassiek en hedendaags samen, met optredens en previews van NEDERLANDS BLAZERS ENSEMBLE, REMBRANDT FRERICHS TRIO, SOOF DE MUSICAL en LISA LOÏS. Voor cabaret is Diligentia uiteraard te plek om te zijn, met op zaterdag previews van LEON VAN DER ZANDEN en ALEX PLOEG.
Theater de Vaillant heeft een bijzonder concert vanaf de toren van het theater. De optredens van EMTOWERING en SHANTYKOOR HET KRAAIENNEST zijn door de hele wijk te horen.

ZONDAG 2 SEPTEMBER: CULTUURMARKT
Op de Cultuurmarkt op het Lange Voorhout presenteren ruim honderd culturele instellingen zich aan het publiek. Flaneren over een van de mooiste stukjes Den Haag, genieten van het heerlijke eten en drinken en voordelig tickets scoren bij de theaters. Maar vooral: verrast worden door het royale aanbod van het nieuwe culturele seizoen en genieten van de optredens op de podia en bij de theaters. Met optredens en previews van o.a. NEDERLANDS DANS THEATER, SHIRMA ROUSE, JANNE SCHRA, KARSU, RESIDENTIE ORKEST, MELK EN DADELS, BUURMAN & BUURMAN (film), SINFONIA ROTTERDAM, LEINE ROEBANA, FIRMA MES en KINDERVOORSTELLING DE BLAUWE SCHAVUIT.
CultuurSchakel en de Ooievaarspas hosten het OOIEVAARSNEST; een podium met een programma vol amateurgezelschappen en jong talent. Het MUSEUMKWARTIER presenteert op een actieve manier de pareltjes van de Haagse musea.
Het UIT Festival biedt ook ruim de gelegenheid om zelf in actie te komen. WORKSHOPS volgen, de PHOTOBOOTH in of geluk beproeven bij WIN-ACTIES. Non-stop dansen in de SILENT DISCO of zelf muziek maken. Lekker springen in het LUCHTKASTEEL van het Nationale Theater of BOEKPONGEN bij de Bibliotheek. Bijkomen kan bij de vele foodtrucks en festivalbarren.

CULTUURWEEKEND:  UIT FESTIVAL, EMBASSY FESTIVAL, LE MARIE MARCHÉ EN CULTUURPLEIN
Van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september ontpopt zich met het UIT FESTIVAL DEN HAAG, EMBASSY FESTIVAL, LE MARIE MARCHÉ en het CULTUURPLEIN een uitgebreid CULTUURWEEKEND. Het UIT Festival biedt een driedaagse trailer van het culturele seizoen 2018-2019. Geïnspireerd op de dromerige sfeer van Franse markten is Le Marie Marché op zaterdag en zondag de sfeervolle markt in hartje Den Haag aan de Lange Vijverberg. Flaneer langs de Hofvijver en waan je in Frankrijk op deze markt met authentieke producten en voel je vrij om een potje Jeu de Boules te spelen. Het Embassy Festival is de culturele wereldreis van twee dagen op het Lange Voorhout, met vrijdagavond en zaterdag een uitgebreid programma met een kleurrijk programma met veel muziek, dans en hapjes & drankjes uit alle windstreken. Het CultuurPlein biedt zaterdag en zondag op het Plein een podium met optredens van o.a. BALCONY PLAYERS, VALENTINA ROSE, LOTTE WALDA en CONVOI EXCEPTIONAL. Er kan gedanst worden in de SILENT DISCO en voor gezinnen is er een uitgebreid programma met kinderactiviteiten.

UIT FESTIVAL DEN HAAG: DE TRAILER VAN JOUW CULTUURSEIZOEN
VRIJDAGAVOND 31 AUGUSTUS| V.A. 17.00 UUR: OPEN HUIS CULTUURANKERS EN PAARD VAN STAL

ZATERDAG 1 SEPTEMBER| V.A. 20.00 UUR: UIT NACHT LANGE VOORHOUT & PREVIEWS IN CULTURELE INSTELLINGEN

ZONDAG 2 SEPTEMBER| 12.00 – 18.00 UUR: LANGE VOORHOUT
CULTUURMARKT & 5 PODIA & PREVIEWS IN CULTURELE INSTELLINGEN

LANGE VOORHOUT, CULTURELE INSTELLINGEN, DEN HAAG | GRATIS | MEER INFORMATIE:

WWW.UITFESTIVALDENHAAG.NL

 

 

 

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten