Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Verwondering en verbroedering tijdens Embassy Festival​

5 min read

DYLAN LEBLANC, OSLO FAT STRING QUARTET, IDA SAND, TABANKA, ETHNOFIL, DANDANA

De zesde editie van het tweedaagse Embassy Festival in Den Haag is dit jaar met meer dan 60 deelnemende landen omvangrijker dan ooit. Het Embassy Festival biedt bezoekers op het Lange Voorhout een culturele, culinaire en muzikale ontdekkingsreis van twee dagen. De kick-off van het festival ontvouwt zich op vrijdag 31 augustus vanaf 17.00 uur op twee podia met een afwisselend en kleurrijk programma. Op zaterdag 1 september barst het festival om 12.00 uur in volle omvang los op vier podia, de Kids Compound en de International Market. Het festival ontsluit de culturele rijkdom van de deelnemende landen en verleidt bezoekers tot ontmoetingen met elkaar, weerlegt en verdiept op een bijna terloopse wijze inzichten in andere culturen. Het Embassy Festival toont in meest letterlijke zin aan dat cultuur verbroedert en voor verwondering zorgt.

KICK-OFF OP VRIJDAG 31 AUGUSTUS VANAF 17.00 UUR
Op de kick-off avond gaat de zesde editie van het EMBASSY FESTIVAL van start op een dan nog beknopt festivalterrein voor theater Diligentia met onder meer FOLK ROAD SHOW (AUS/CAN/NLD) – Americana-indie-pop met harmony vocals, TÉMÉ TAN (BEL/COD) – Latijns-Afrikaanse vibes geblend met soul/hiphop, ONIPA (GBR/GHA) – Afrikaanse grooves met elektronische muziek en RIZAN SAID & FRIENDS (SYR) – opzwepende Syrische synthesizer muziek met percussie en gitaar

ZATERDAG 1 SEPTEMBER VANAF 12.00 UUR
Op zaterdag 1 september barst het EMBASSY FESTIVAL om 12.00 uur in volle omvang los op vier podia, de Kids Compound en de Internationale Market. Op de CONTEMPORARY STAGE wordt een breed internationaal palet aan pop- en wereldmuziek gepresenteerd met DANDANA (GMB/NLD) – eclectische mix van hiphop, synths en afrobeat, DYLAN LEBLANC (USA) – 70s folkpop vermengd met country en soul met een snufje Neil Young en Fleet Foxes, LES TOURISTES (CHE) – zomerse muziek met hiphop en elektronische bite, ETHNOFIL (HUN) – folkinvloeden en etnische instrumenten in combinatie met jazzrock, DJ en elektronica, SOFIANE SAIDI (DZA/FRA) – eclectische mix van raï, funk, synths, disco, dance en rock, en TABANKA (CPV) – hedendaagse interpretatie van de funaná, dé populaire dansmuziek van Kaapverdië.

Op de CLASSICAL STAGE treffen we FIONNUALA MOYNIHAN (IRL) – pianomuziek van onder meer de Ierse klassieke componist John Field, BODO QUARTET (POL) – prijswinnende Poolse sopraan Aldona Bartnik brengt met haar ensemble centraal-Europese muziek uit het interbellum, TRIO NUR (PSE) – muzikale reis door West Azië, ELISE CALUWAERTS (BEL) – sensuele zomerserenades, liederen en aria’s van onder meer Liszt, Strauss en Bernstein, OSLO FAT STRING QUARTET (NOR) – verfrissende interpretaties en arrangementen van klassieke en moderne composities en IDA SAND (SWE) – soloset waarbij deze Zweedse jazz-superster de favoriete nummers uit haar repertoire brengt.

Op de CREATIVE ARENA en de CONTAINER STAGE is het gedurende de hele dag genieten van een breed palet aan dans, muziek en theater uit alle windstreken. Verwacht keelzang uit Kazachstan begeleid door de dombra (luit met lange hals), een indrukwekkende Chinese modeshow, dansdemonstraties uit onder meer Rwanda, Vietnam, Thailand, Filipijnen en Bangladesh, drama class door het Haags Theaterhuis, Improvisatie Comedy vanuit STET en bijdragen van Writers Unlimited (preview Winternachten).

In de KIDS COMPOUND worden de jongste festivalbezoekers op hun wenken bediend met een op maat gesneden en grenzeloos kinderprogramma. Op de INTERNATIONAL MARKET draaien de smaakpapillen overuren dankzij de lekkerste wijntjes, worsten, taarten, broodjes en tal van traditionele hapjes die van heinde en verre worden ‘ingevlogen’. Denk aan Chileense empanada, Finse gegrilde kaas (Eipäjuusto), El Salvadoraanse Pupusas, Martabak, Telur Balado, Sate Ayam uit de Indonesische keuken, Panamese arroz con pollo; kortom een niet alledaagse dis uit de wereldkeuken. Op de internationale markt worden tal van demonstraties gegeven en er is bovendien veel informatie over de landen te vinden.

ACHTERGROND EMBASSY FESTIVAL
Het festivalterrein is te beschouwen als een samensmelting van de wereld waarbij het programma een tweedaagse culturele wereldreis biedt. In Den Haag komt de wereld al samen. Zo heeft een-derde van de inwoners van de Hofstad de wieg buiten de landsgrenzen staan. Den Haag herbergt bovendien veel ambassades die vaak zijn gehuisvest in statige goed afgeschermde gebouwen. Door de handen ineen te slaan met ambassades ontsluit het Embassy Festival de culturele rijkdom van de deelnemende landen en brengt deze naar het Lange Voorhout. In nauwe dialoog wordt een aansprekend programma gerealiseerd met veel dans en muziek; de universele taal die de bezoekers bindt. Bij het Embassy Festival zien bezoekers een stukje cultuur terug van hun thuisland en ontdekken nieuwe culturen. Muzikale grootheden uit het buitenland worden op het Embassy Festival geprogrammeerd naast traditionele acts uit uiteenlopende landen.

In 2017 trok het Embassy Festival tegen de 50.000 bezoekers van jong tot oud. Verwacht dit jaar een reis die je voert langs onder meer Armenië, Afghanistan, Australië, Oostenrijk, Azerbeidzjan, Bangladesh, Bolivia, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Chili, China, Colombia, Costa Rica, Kroatië, Cuba, Cyprus, Dominicaanse Republiek, Ecuador, El Salvador, Estland, Finland, Georgië, Ghana, Guatemala, Haïti, Hongarije, India, Indonesië, Ierland, Israël, Japan, Kazachstan, Kenia, Macedonië, Maleisië, Mexico, Moldavië, Mongolië, Mozambique, Nepal, Noorwegen, Oekraïne, Palestina, Panama, Peru, Filippijnen, Polen, Roemenië, Rusland, Rwanda, Saoedi-Arabië, Sint Maarten, Slowakije, Slovenië, Zuid Afrika, Soedan, Thailand, Tsjechië, Tunesië, Vietnam, Jemen en Zwitserland.

CULTUURWEEKEND
Van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september ontpopt zich met het UIT FESTIVAL DEN HAAG, EMBASSY FESTIVAL, LE MARIE MARCHÉ en het CULTUURPLEIN een uitgebreid CULTUURWEEKEND. Het UIT Festival biedt een driedaagse trailer van het culturele seizoen 2018-2019. Geïnspireerd op de dromerige sfeer van Franse markten is Le Marie Marché op zaterdag en zondag de sfeervolle markt in hartje Den Haag aan de Lange Vijverberg. Flaneer langs de Hofvijver en waan je in Frankrijk op deze markt met authentieke producten en voel je vrij om een potje Jeu de Boules te spelen. Het Embassy Festival is de culturele wereldreis van twee dagen op het Lange Voorhout, met vrijdagavond en zaterdag een uitgebreid programma met een kleurrijk programma met veel muziek, dans en hapjes & drankjes uit alle windstreken. Het CultuurPlein biedt zaterdag en zondag op het Plein een podium met optredens van o.a. Balcony Players, Valentina Rose, Lotte Walda en Convoi Exceptional. Er kan gedanst worden in de Silent Disco en voor gezinnen is er een uitgebreid programma met kinderactiviteiten.

EMBASSY FESTIVAL
VRIJDAG 31 AUGUSTUS | 17.00-23.00 UUR
ZATERDAG 1 SEPTEMBER | 12.00-20.00 UUR
LANGE VOORHOUT, DEN HAAG | GRATIS
MEER INFORMATIE: WWW.EMBASSYFESTIVAL.COM

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten