Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

CULTUURWEEKEND MET EMBASSY FESTIVAL EN UIT FESTIVAL DEN HAAG

3 min read

Het culturele seizoen wordt groots afgetrapt tijdens het gratis te bezoeken Cultuurweekend met het EMBASSY FESTIVAL en UIT FESTIVAL DEN HAAG. Drie dagen lang dompelt Den Haag zich onder in theater, dans, muziek en performances uit alle windstreken. Embassy Festival verrast met een culturele wereldreis van twee dagen en UIT Festival Den Haag presenteert in een driedaagse marathon de trailer van het culturele seizoen 2018-2019.

VRIJDAGAVOND 31 AUGUSTUS
De kick-off van het EMBASSY FESTIVAL (6e editie) ontvouwt zich op vrijdagavond 31 augustus vanaf 17.00 uur op en rond het podium voor Diligentia op het Lange Voorhout. Er staat een afwisselend en kleurrijk programma met onder meer Folk Road Show (AUS/CAN/NLD), Témé Tan (BEL/COD), verrassingsacts en uiteraard food & drinks.

Tegelijkertijd gaat UIT FESTIVAL DEN HAAG van start met het Open Huis van de Cultuurankers, de theaters en bibliotheken die cultuur brengen in acht Haagse stadsdelen. Ieder Cultuuranker heeft zijn eigen programma met als verbindend element artiesten zoals Ed Struijlaart, Farbod en Lukic die langs de verschillende ankers trekken. Ook Paard opent haar deuren op deze eerste avond van het UIT Festival met Paard van Stal. De veelzijdige line up is een weerspiegeling van wat er gedurende het hele jaar in Paard op muzikaal gebied gebeurt.

ZATERDAG 1 SEPTEMBER
Op zaterdag 1 september om 12.00 uur barst het EMBASSY FESTIVAL in volle omvang op het Lange Voorhout los. De culturele wereldreis die dit festival biedt, past naadloos bij de internationale stad die Den Haag van huis uit is. Door de handen met ambassades ineen te slaan ontsluit het Embassy Festival de culturele rijkdom van dit jaar zo’n zestig landen en brengt deze naar het Lange Voorhout. Het resultaat is een kleurrijk festivalprogramma met veel dans en muziek; de universele taal die de bezoekers bindt. Er is een Contemporary Stage, Classical Stage, Creative Arena (wereldmix van dans, muziek en theater), een Container Stage (met aanbod van culturele instellingen) en een Kids Compound. De International Market vormt het verbindende element tussen de verschillende podia. Op deze mark draaien de smaakpapillen overuren door tal van traditionele hapjes en drankjes die van heinde en verre worden ‘ingevlogen’.

Het Embassy Festival vloeit om 20.00 uur over in de tweede dag van UIT FESTIVAL DEN HAAG. Het hart van de UIT Nacht is te vinden op het Lange Voorhout. Ook sluiten podia en theaters in het centrum van Den Haag aan. Met een openlucht bios met het sprookjesachtige La La Land bij het Filmhuis Den Haag, oldskool bingoavond in Theater aan het Spui, een heus klezmerfeestje met L’Chaim op het festivalpodium op het Lange Voorhout, een bomvol dansprogramma in Korzo en nog veel meer. De nacht wordt afgetopt met Clubhopping; Haagse clubs openen gratis hun deuren om te dansen tot de zon opkomt. Dit is dé kans om de veelzijdigheid van het Haagse nachtleven te ontdekken.

ZONDAG 2 SEPTEMBER
Zondag 2 september is het tijd voor de derde dag van UIT FESTIVAL DEN HAAG. Op de Cultuurmarkt op het Lange Voorhout presenteren honderd culturele instellingen zich aan het publiek. Flaneren over een van de mooiste stukjes Den Haag, heerlijk eten en drinken, voordelig tickets scoren bij de theaters en natuurlijk volop voorstellingen op de podia en bij de instellingen. Een greep uit het aanbod: De Dutch Don’t Dance Division met Alice in Winter Wonderland, de Koninklijke Schouwburg met Bas Haring en Janne Schra en het Atrium met rollerskate demo’s van Quadsk8. Nieuw dit jaar is het Ooievaarsnest Podium waarbij de Cultuurschakel en de Ooievaarspas de handen ineen hebben geslagen en een breed cultureel aanbod presenteren met veel aandacht voor amateurkunst. Voor wie overrompeld wordt door het enorme aanbod, zijn er kant-en-klare routes samengesteld door mede stadsgenoten. Van cultuurbarbaar tot dansliefhebber, hip-hopfanaat of zesjarige Woezel en Pip fan, aan iedereen wordt gedacht. De routes zijn gratis af te halen op het festivalterrein en begeleiden bezoekers langs de pareltjes die het UIT Festival te bieden heeft.

EMBASSY FESTIVAL: TWEEDAAGSE CULTURELE WERELDREIS
VRIJDAG 31 AUGUSTUS| 17.00 – 23.00 UUR: PROGRAMMA OP 1 PODIUM & CONTAINER STAGE / BITES & DRINKS | ZATERDAG 1 SEPTEMBER | 12.00 – 20.00 UUR: INTERNATIONAL MARKET, CLASSICAL STAGE, CONTEMPORARY STAGE, CONTAINER STAGE, CREATIVE ARENA, KIDS COMPOUND

LANGE VOORHOUT, DEN HAAG | GRATIS | MEER INFORMATIE: WWW.EMBASSYFESTIVAL.COM

UIT FESTIVAL DEN HAAG: DE TRAILER VAN JOUW CULTUURSEIZOEN
VRIJDAGAVOND 31 AUGUSTUS| V.A. 17.00 UUR: OPEN HUIS CULTUURANKERS EN PAARD VAN STAL |
ZATERDAG 1 SEPTEMBER| V.A. 20.00 UUR: UIT NACHT LANGE VOORHOUT & PREVIEWS IN CULTURELE INSTELLINGEN | ZONDAG 2 SEPTEMBER| 12.00 – 18.00 UUR: LANGE VOORHOUT CULTUURMARKT & 5 PODIA & PREVIEWS IN CULTURELE INSTELLINGEN

LANGE VOORHOUT, CULTURELE INSTELLINGEN, DEN HAAG | GRATIS | MEER INFORMATIE: WWW.UITFESTIVALDENHAAG.NL

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten