Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Laatste nieuws Parkpop Downtown, Parkpop Saturday Night en Parkpop

6 min read

Parkpop Weekend op vrijdag 22 juni van start

Parkpop lanceert dit jaar een gloednieuw evenement op de zaterdagavond voor het festival: PARKPOP SATURDAY NIGHT. Het event sluit naadloos aan op Parkpop Downtown op vrijdagavond in het Popdistrict en Parkpop
op zondag in het Zuiderpark. Parkpop groeit zo uit tot een compleet festivalweekend boordevol muzikale optredens in het Haagse Zuiderpark en de binnenstad van Den Haag.

Get down and get ready!
Onder de titel DIVERGE organiseert Parkpop op vrijdag 22 juni een aantal activiteiten op en rond de Grote Markt, met live bands als The Buttshakers en Amartey, optredens van Roy Ayers en Togo Allstars, een DIVERGE fashion show, aankomend talent zoals Auxs and the EQ’s of Lifeless Past, een DIVERGE Vogue Ball in het Paard met – Strike A Pose- Kiki House of Angels en een DIVERGE closing party met Delicious! En dit alles met een vette knipoog naar de Afropunk movement. Vanaf 18.00 uur op de Grote Markt en vanaf 20.00 uur in Paard www.parkpop.nl/downtown

Terug in de tijd met Parkpop Saturday Night

Zin in een avond vol hits uit de jaren ’80 en ’90 van grote namen uit binnen- en buitenland, nieuwe acts, wereldwijd geliefde tributebands – én nog geen plannen voor zaterdagavond? Koop dan snel tickets voor de eerste editie van Parkpop Saturday Night en ga terug in de tijd! Kaarten zijn nu nog beschikbaar en voor groepen groter dan 6 geldt een fijne korting.

Dance the night away met View From a Bridge (Kim Wilde), Too Many Broken Hearts (Jason Donovan), You Sexy Thing (Hot Chocolate), of Disco Really Made It (Gruppo Sportivo). Verbaas je over de lenigheid en vocalen van Melanie C., zing mee met de Andre Hazes evergreens door Martijn Fischer en Doe Het Licht Uit met De Dijk. De mannen van 90’s Now draaien het programma op vakkundige wijze aan elkaar met rock, pop, hiphop, r&b en zelfs happy hardcore.

De ticketprijs voor Parkpop Saturday Night is slechts €38,50 (inclusief reserveringskosten). Vanaf 6 personen zijn tickets per stuk €35 (inclusief reserveringskosten).

Ga voor tickets, meer informatie en het blokkenschema naar www.parkpopsaturdaynight.nl.
Hey! Hey! Let’s Go!

Parkpop
OK, dit was de muzikale indrinker voor PARKPOP op zondag. Naast het feit dat je het DIVERGE thema van vrijdagavond Parkpop Downtown duidelijk terugziet in de acts The Go! Team, The Dubbeez en Roachford – alle drie ultieme ear candy – kan je ook lekker je strot open zetten bij meezingers als Chelsea Dagger (The Fratelli’s), Watskeburt?! (Jeugd van Tegenwoordig) en natuurlijk het eindeloze Zoutelande van Bløf. Onder het motto : de eersten zullen de laatsten zijn brengt DeWolff een ode aan sixties/seventies mastodonten Deep Purple, Focus en The Allman Brothers, gestoken in een nieuw spectaculair jasje en je opent de dag gepast met bier, vrouwen en høken met de ruigste groep uit het Oosten: Bökkers. Dit en nog veel meer, dus check de website en print je blokkenschema: www.parkpop.nl

NIEUW!  OP PARKPOP: De Centrale (Powered by Fonds 1818)

OPROEP: Maak van Den Haag een nog mooiere plek!

Dit jaar strijkt er een nieuwe tent neer op het Haagse veld tijdens Parkpop Den Haag: De Centrale. Een speciale plek op het festivalterrein waar mooie, maatschappelijke initiatieven onder de aandacht worden gebracht en waar ruimte is om nieuwe initiatieven te pitchen. Wie de pitch wint, ontvangt 1.500 euro om het idee te realiseren.  De Centrale is een initiatief van Fonds 1818, dat dit jaar haar 200-jarig jubileum viert, en de Haagse Stichting PIP, met als doel om van Den Haag nog een mooiere plek te maken. Naast de pitch wordt in De Centrale getoond wat voor een mooie maatschappelijke initiatieven de stad heeft. Tal van organisaties sluiten aan. Onder andere Cultuurschakel, TrashUre Hunt, PEP en HPC music. support, JIP, WeHague, Ooievaarspas, Stichting Leergeld en een hoop live act’s zullen laten zien waar zij dagelijks mee bezig zijn.

PARKPOP Cares!

– Groen & duurzaam
Het Haagse Parkpop wordt volledig duurzaam. Samen met energiebedrijf Nuon en de Gemeente Den Haag wordt toegewerkt naar een geheel ‘groen’ festival in 2020, als Parkpop 40 jaar.  Bij de editie van dit jaar, worden Nuon Green Battery’s geplaatst. In de Nuon Green Battery’s – grote mobiele accu’s in zeecontainers – wordt windstroom opgeslagen, afkomstig van Nuons Prinses Alexia Windpark. Deze maken duurzame en­­ stille energievoorziening mogelijk op plaatsen waar geen netwerk is, zoals festivalterreinen.  Daarnaast wordt er bij het gebruik van aggregaten zoveel mogelijk met biodiesel gewerkt. Volgend jaar komen er meer Nuon Green Battery’s en wordt het aantal bio-aggregaten verder afgebouwd. In 2­020 vindt vervolgens de volledige oversta­p naar Green Battery’s plaats.

Ook zal op zaterdag 23 en zondag 24 juni SummerLabb neerstrijken op Parkpop. Want, naast genieten van een bomvolle line-up, is er deze festivaleditie ook aandacht voor één van de grootste uitdagingen waar we als samenleving voor staan: de energietransitie.

SummerLabb is een initiatief van Jan Douwe Kroeske en brengt muziek en energie samen op Parkpop. Letterlijk! Tijdens de door Jan Douwe gepresenteerde Summerlabb EnergieQuiz dagen diverse artiesten jou uit om mee te doen én mee te denken over de toekomst van energie. Welke artiesten dit zijn, blijft nog even een verrasing. Houd onze website in de gaten! Je vindt het SummerLab in de glazen kubus vlakbij het hoofdpodium.

– Toegankelijk
Vanaf dit jaar is het festival nog toegankelijker geworden voor doven en slechthorenden. Op zondag 24 juni wordt ‘de festival placemat’ geïntroduceerd, waardoor ook doven en slechthorenden makkelijker een drankje kunnen bestellen aan de bar. Dit is een initiatief van MusicConnectingVibes (studenten van de Willem de Kooning academie). De woordvoerders van MCV laten weten hoe zij op dit idee zijn gekomen en wat zij ermee willen bereiken; ‘de maatschappij hoort inclusief te zijn voor iedereen. Dat is op dit moment nog niet het geval. Met ‘de festival placemat’ willen wij een stap zetten naar een inclusieve maatschappij voor mensen met een beperking. Wij willen dat er meer bewustwording over dove en slechthorende festivalbezoekers wordt gecreëerd bij personeel en bezoekers van het festival.’

– Inclusief
Het thema DIVERGE, welke zich programmatisch uitstrekt van Parkpop Downtown tot Parkpop  is een afgeleide van de The Afropunk Project.  The Afropunk Project is een lifestyle, een manier van denken en een manier van je manifesteren. De term Afropunk verwijst naar de participatie van Afro Amerikanen in de punk-subcultuur en alternatieve rock scenes, die vaak overweldigend wit zijn. Afropunk is afkomstig uit de gelijknamige documentaire uit 2003, die een zwarte aanwezigheid in de Amerikaanse punk scene markeerde. Inmiddels is Afropunk uitgegroeid tot een (muzikaal) platform voor alles wat zwart, alternatief en experimenteel is. Afropunk is inmiddels een beweging geworden, vergelijkbaar met de vroege hiphopbeweging van de jaren tachtig.

Koop je munten alvast online!

Binnen no time je munten binnen en het feest kan beginnen !
Geen zin om in de rij te staan voor munten tijdens Parkpop Saturday Night of Parkpop? Koop alvast vanaf de bank thuis je munten online met bunq! Klik hier voor de website en koop je munten, je ontvangt dan direct een QR-code. Eenmaal aangekomen op het festivalterrein scan je jouw QR-code bij een van de bunq automaten, je kunt ze niet mislopen. Je gaat goed voorbereid op pad en het feest kan beginnen.

Ga je met al je maten naar Parkpop Saturday Night en/of Parkpop, dan is het nog handiger. Je kunt in één keer voor de hele groep munten reserveren en ophalen, dat is pas echt tijdwinst. Je loopt langs de een bunq automaat, scant je QR-code en haalt linea-recta een biertje voor heel de groep.

Zijn je munten op dan is dat geen probleem, je hoeft wederom niet in de rij bij de kassa’s te gaan staan. Bestel via je smartphone nieuwe muntjes en gelijk daarna kun je met je ontvangen QR-Code gelijk de muntjes uit de machine halen. Hoe gemakkelijk kan het leven zijn.

Kom je op beide festivaldagen, de muntjes zijn op beide dagen te gebruiken, handig hè?