People Stage Parkpop – Het podium voor Haags talent

Zondag 24 juni barst het weer los in het Haagse Zuiderpark. Tijdens het jaarlijkse festival Parkpop zijn internationale en nationale acts tot diep in de stad te horen. CultuurSchakel en haar partners zorgen voor een Haags tintje met People Stage: het podium voor Haags talent.

CultuurSchakel organiseert People Stage sinds 2014. Op dit Haagse podium staan onder andere muziek- en dansacts, uit elk stadsdeel en van alle leeftijden. Er staan winnaars van talent contests via de Cultuurankers, wildcards en acts die een ereplaats verdienen via cultureel-maatschappelijke initiatieven. De kans om op een van de grootste gratis muziekfestivals van Europa te spelen, grijpen de talenten met beide handen aan. GathoRose, die via een wildcard een podiumplek veroverde, zegt: ‘Je weet natuurlijk nooit wie er in het publiek staan. Er kan tijdens mijn show zomaar een boekingsbedrijf aanwezig zijn dat misschien wel geïnteresseerd raakt!’

Programma

Er staan 25 Haagse acts op People Stage. Van 13.00 tot 17.00 uur zie je de winnaars en wildcards uit de stadsdelen, zoals de 8-jarige zangeres Jessica Balradj, die ervan droomt om beroemd te worden. Vanaf 17.00 tot 21.00 uur is het podium voor de acts die een ereplaats verdienen, zoals Sixpack, de projectband van zorgorganisatie Florence, met een gemiddelde leeftijd van 70 jaar.

Geld voor je kunst!

Naast People Stage is CultuurSchakel ook op Parkpop aanwezig met Geld voor je kunst!. Via deze subsidieregeling kunnen initiatiefnemers op een snelle en eenvoudige manier subsidie aanvragen, door te pitchen. Geld voor je kunst! staat in de tent ‘De Centrale’ van Fonds 1818 en PIP Den Haag waar initiatiefnemers hun project kunnen pitchen. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor nog voor aanmelden via www.cultuurschakel.nl/geldvoorjekunst.

Support your locals. See you at People Stage Parkpop!

Lees alles over People Stage op www.cultuurschakel.nl/peoplestage

People Stage wordt mede mogelijk gemaakt dankzij gemeente Den Haag.