Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

The Crave Festival brengt 2 juni Haagse veteranen nieuw talent samen

3 min read

Met o.a. een electrostage gevuld door DJ Stingray, Beverly Hills 808303 (I-F) en DJ TLR

De complete line-up voor de derde editie van The Crave Festival is bekend. Het festival dat dit jaar voor het tweede jaar plaats vindt in het groene Zuiderpark in Den Haag, presenteert het beste van elektronische muziek.  Met een rauw randje. The Crave combineert samen met Pip Den Haag, District25, Creme Organization & Intergalactic FM, Haagse veteranen die muziekgeschiedenis schreven met internationale artiesten en lokale opkomende talenten. Zo brengt de organisatie met artiesten zoals Hessel Audio Trio, Beverly Hills 808303 (I-F), Aurora Halal, Lux, Courtesy en Alienata, een mooie mix van artiesten aan het Nederlands festivalpubliek.

West coast sound
De muzikale geschiedenis van Den Haag is legendarisch en beïnvloedt nog steeds hedendaagse artiesten. Deze punkmentaliteit en de DIY cultuur wordt voortgezet door The Crave. Niemand minder dan Beverly Hills 808303 (beter bekend om zijn alias I-F), de oprichter van het iconische Intergalactic FM en Acid Planet, staat 2 juni in het Zuiderpark. Ook veteraan DJ TLR, vader van  Creme Organization draait op het festival. Samen delen ze een stage met DJ Stingray, Ekman (live), Killekill’s Alienata, cosmox en OKO DJ.

The Crave brengt niet alleen een eerbetoon aan hun Haagse roots maar zetten deze ook voort door opkomend talent te programmeren. Zo staan de Haagse Deniro, twice upon a time, cosmox en JEANS ook op het programma 3 juni. The Crave brengt verschillende generaties samen, en draagt hierdoor bij aan de lokale Haagse scene, die tegelijkertijd nationaal en internationaal wordt opgepakt.

3 dagen festivalgeweld
Het festival breidt dit jaar uit met een openingsavond, twee afterparties en een closingevent aan het Scheveningste strand. Cultlegendes Unit Moebius en Rude66 openen het festival weekend met een live performance in Het Magazijn. Identified Patient en Stevie Whisper eindigen de nacht met een all night b2b set. 

Na het Zuiderpark kunnen bezoekers niet op één maar op twee afterparties terecht. Techno-expert Matrixxman neemt Het Magazijn voor zijn rekening, samen met Mad Miran en Haagse locals. In PIP Den Haag host Berlijns label Killekill een van de drie zalen, met Alienata, DJ Flush en Lenson. De bunkerzaal staat in het teken van electro met het duo Legs on Fire, Lake Haze en een live set van Cultuurschok. Skee Mask komt mee vanaf het festivan en verzorgt met Van Anh de barzaal. 

Het festivalgeweld wordt afgesloten met een magische avond aan het stand met een all-nighter van Palms Trax in Whoosah Beachclub op zondag 3 juni.

The Crave Opening Night met The Ransom Note @ Het Magazijn
1 juni, 22:00 – 05:00

Rude66, Unit Moebius 
Identified Patient, Stevie Whispers

The Crave Festival 2018 @ Zuiderpark
2 juni, 12:00 – 23:00

Alienata, Aurora Halal, Beverly Hills 808303 (I-F), Blawan, cosmox, Courtesy, Deniro, DJ Sotofett, DJ Stingray, DJ TLR, Ekman live, Hessle Audio Trio (Ben UFO, Pearson Sound, Pangaea), JEANS, Levon Vincent, Lux, Matrixxman, OKO DJ, Palms Trax, Scientific, Dreamz of U, Skee Mask, Strange Boutique, The Egyptian Lover, twice upon a time + more to be announced

The Crave Afterhours met Killekill @ Pip Den Haag 
3 juni, 00:00 – 05:00
Alienata, Cultuurschok, DJ Flush, Lake Haze, Lenson, Skee Mask, Van Anh

The Crave Aterhours @ Het Magazijn 
3 juni, 00:00 – 12:00
Matrixxman
543FF, Mad Miran + Haagse locals 

The Crave Closing @ Whoosah Beachclub 
3 juli, 20:00 – 01:30
Palms Trax (all night)

Let op er zijn nog maar 20% tickets beschikbaar voor dit festival, wees eer snel bij voor dit festival is uitverkocht. Op de website van The Crave Festival kan je officiële tickets bestellen  http://thecravefestival.nl