Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Benefietconcert voor Haags Dushi Next Step huis met Shirma Rouse, DI-RECT, Sjaak Bral en vele anderen

2 min read

Den Haag, 14 mei 2018 – Op maandag 28 mei 2018 organiseert het Dushi Huis Den Haag een bijzonder benefietconcert in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. Met als doel: geld inzamelen voor een Dushi Next Step in de Hofstad, een huis voor pubers tussen 12 en 18 jaar. Shirma Rouse & band, DI-RECT, Sjaak Bral, Fred Zuiderwijk, Koen Herfst, De Dutch Don’t Dance Division en vele andere artiesten werken belangeloos mee.

Dushi Next Step hard nodig in Den Haag
De opbrengst van de avond, onder leiding van Dushi-ambassadrice Shirma Rouse, gaat voor 100% naar de realisatie van een Dushi Next Step. Gezien de wachtlijsten in de Haagse regio voor deze groep jongvolwassenen die om wat voor reden dan ook niet thuis kunnen wonen, is daar dringend behoefte aan.
Een Next Step is een aanvulling op het Dushi Huis Den Haag dat twee jaar geleden haar deuren aan de Strausslaan opende. Daar wonen nu 7 kinderen met veel plezier. Het is de bedoeling bij het huidige huis een tweede huis te creëren waar kinderen vanaf de pubertijd tot aan hun 18e levensjaar een eigen plek krijgen, in combinatie met de juiste begeleiding.  Met een Next Step biedt Dushi Huis Den Haag dan aan in totaal 12 kinderen en jongeren een langdurige en veilige woonplek.

Benefietavond met Shirma Rouse, DI-RECT en Sjaak Bral
Het belooft een zeer gevarieerde avond te worden op het grote podium van het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. Met optredens van de Haagse top band DI-RECT, cabaretier Sjaak Bral, presentator en muzikant Fred Zuiderwijk met Koen Herfst, de Dutch Don’t Dance Division en jazzpianist Wolfert Brederode en de Vrije Theaterschool Den Haag die Mama Mia musicalliedjes ten gehore brengen.
De artiesten treden individueel op maar zullen ook samen mooie arrangementen maken om te benadrukken dat ze met z’n allen letterlijk een steentje bijdragen aan de verwezenlijking van Dushi Next Step.

Kaarten via Zuiderstrandtheater
Kaarten zijn te koop bij de kassa van het Zuiderstrandtheater of via de website voor € 49,50 per persoon. Per verkocht ticket gaat 100 % van de opbrengst naar de aanbouw van een Dushi Huis Next Step in Den Haag.

Over Dushi Huis

Dushi Huizen bieden opvang aan kinderen voor wie een thuis niet vanzelfsprekend is. Kinderen die om wat voor een reden dan ook een langdurige plek nodig hebben waar zij zich veilig en gewenst voelen.  In de Dushi Huizen krijgen deze kinderen steun, begeleiding en alle ruimte hun identiteit te ontwikkelen en talenten te ontplooien. Waar mogelijk worden hierbij de ouders betrokken. Alex de Bokx heeft in Ellecom het eerste Dushi Huis in 2004 opgezet, een thuis voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar.  De kleinschalige, warme setting van de huizen kan doorplaatsing voorkomen naar andere, grootschalige instellingen en ervoor zorgen dat de kinderen de persoonlijke begeleiding krijgen die zij nodig hebben. Er zijn basishuizen in Ellecom, Den Haag, Dordrecht en plannen voor Doetinchem in 2018 en een Next Step in Den Haag. Dushi Huis heeft 50 medewerkers en won in 2014 de eerste Kind Centraal Award. Meer info: www.dushihuis.nl

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
070online-nieuws-reportages-denhaag
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag