Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Kijk mama, ik heb een neusring

2 min read

Terug wegens groot succes: Sniester Junior, de dag dat kattenkwaad mag! 

Een motor uit elkaar slopen, een cursus stagediven, je eerste tattoo of piercing laten zetten. Deze en meer ongewone activiteiten mogen maar één dag per jaar: op de Dag van het Kattenkwaad. De zondag van HET 3-DAAGSE Sniester festival is alleen voor kinderen en bedoeld om zoveel mogelijk de ruimte te geven aan dingen die normaal niet mogen. De festivaldag voor kinderen zag vorig jaar het levenslicht en werd meteen een rammend succes.

SNIESTER 2018 |  25 – 26 – 27 MEI
Het laatste weekend van mei is dit jaar opnieuw het domein van Sniester. Het Haagse stadsfestival op 15 locaties in de binnenstad waar zowel muziekontdekkers als gezelligheidsdieren zich kunnen laven aan een vol programma van zo’n 80 muzikale acts – van fragiel (akoestisch) tot snoeiharde metal en van gevierd tot splinternieuw. De sniesterzondag is op veler verzoek opnieuw het domein van kinderen die zich mogen -nee, moéten!- uitleven tijdens Sniester Junior: de Dag dat Kattenkwaad mag. Deze festivaldag is gratis toegankelijk. Ook voor volwassenen.

De eerste editie van Sniester Junior werd vorig jaar onverwacht een groot succes. Wat begon als een leuk idee om op dag 3 van het Sniesterfestival de ouders te laten ‘uitbrakken’ terwijl hun kroost de ruimte krijgt om de tent af te breken werd achteraf door veel mensen tot hun favoriete festivaldag bekroond. Het programma was eclectisch en a-typisch: geen poppenkast of springkussens, maar een ‘kookcursus’ door topkok Pierre Wind met veel gooi- en smijtwerk, een skelterrace dwars over het terras, een backstage tour achter de schermen van de Grote Markt, een tattoo- en piercingbar en een echte motor die de kinderen zelf mochten slopen stonden onder meer op het blokkenschema. De activiteiten werden geleid door het Grote Markt barpersoneel, die net zo hard van de originele festivaldag genoten als de jonge bezoekers.

Nieuw kattenkwaad op editie 2018
Sniester Junior vindt dit jaar plaats op zondag 27 mei 2018 op de Grote Markt en is net als vorig jaar gratis. Het programma richt zich op kinderen tussen de 4 en 12 jaar, maar iedereen is welkom. Succesnummers zoals de Zandberg, de piercingshop en de backstagetour zullen zeker een comeback maken, samen met een hoop nieuwe gekkigheid. Een toegewijd panel van ervaringsdeskundige heeft zich reeds gebogen over de plannen voor 27 mei.

SNIESTER JUNIOR | ZONDAG 27 MEI 2018 | FACEBOOK-EVENT

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten