Stappen in Den Haag

support de Haagse Horeca!

YourStage, groter dan ooit!

2 min read

Pinksterweekend 2018 staat geheel in het teken van YourStage! Op 17 en 18 mei wordt er afgetrapt met het YourStage Festival in het Zuiderpark, 19 mei start YourStage Urban in Musicon met een masterclass van Mula B en als klap op de vuurpijl is op 21 mei de muziektheatervoorstelling ‘About Us’ door YourStage Academy in het Theater aan het Spui.

17 en 18 meiYourStage Festival, het cultuureducatie-festival van het jaar voor alle Haagse en regionale scholieren. Op 17 en 18 mei nemen meer dan twintig middelbare scholen deel aan de rap-, musical-, dans- en bandcontests in het Zuiderparktheater. De winnaars spelen op Parkpop en in het Theater aan het Spui! Aanvullend is er een grote cultuurmarkt voor de scholieren en zijn er een aantal professionele voorstellingen van onder anderen urban sensatie GLOWINTHEDARK.

19 meiYourStage Urban biedt jonge rappers en urban vocalisten gelegenheid om tegen een symbolische bijdrage en onder begeleiding van fanatieke professionals elke zaterdag in de oefenruimtes van Musicon workshops te volgen op het gebied van rap, urban zang, producing, performance, taal en ritme. Op 19 mei start Your Stage Urban in Musicon om 15:00 met een masterclass van niemand minder dan de grootste undergroundhiphopheld uit Den Haag van het moment, Mula B. In de rest van het jaar zullen meer beroemde urban artiesten les geven, zoals Lijpe en Louis Vos.

21 meiTheatershow ‘About Us’ van YourStage Academy, gemaakt door jong & divers Haags toptalent in de disciplines muziek, dans en theater. Partners in dit programma van Musicon zijn Het Nationale Theater en Holland Dance. Deelnemers zijn uit meer dan 600 aanmeldingen gekozen en hebben in de meivakantie onder begeleiding van bekende podiumkunstenaars een ruim anderhalf uur durende voorstelling gemaakt. Er zijn nog kaarten te koop op de site van het nationale theater (www.hnt.nl/yourstage).

YourStage is de overkoepelende naam voor de jongeren-talentontwikkelingsprogramma’s van Musicon; om nieuw talent te scouten worden jaarlijks alle middelbare scholen in Den Haag en omstreken bezocht. Voor elk talent dat wij daar ontdekken is de juiste ontwikkel-plaats te vinden bij Musicon of bij een partnerinstelling; of je met je groep op een popfestival wil spelen of dansen, met professionals een complete muziektheatervoorstelling wil maken, of elke week wil werken aan je urban skills, het kan allemaal. Jong talent uit verschillende disciplines en uit verschillende omgevingen leert binnen Musicon’s Your Stage om samen te creëren; ons ultieme doel is om een divers netwerk van nieuwe Haagse podiumkunstenaars op te bouwen en te vormen. Meer informatie is te vinden op yourstage.nl 

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
indy-scheveningen-surinaams-indiaas-denhaag
comeonin-craftbeer-thaifood-restaurant-denhaag
hendriks-fis-drinks-visrestaurant-ginbar-denhaag
barclub-188-cafe-bar-laanvannieuwoostindie-denhaag
nog-een-bakkie-koffiebarlunchroom-denhaag