Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Eerste namen Schollenpop 2018.

5 min read

Voor het gratis toegankelijk popfestival Schollenpop, wat dit jaar zal plaatsvinden op zaterdag 25 augustus zijn de eerste namen bevestigd. Op deze 22e editie staan:

The Boxer Rebellion(UK).

The Boxer Rebellion maakt gelaagde indierock waarin de meeslepende zang van zanger Nathan Nicholson centraal staat. De band brak in 2011 door met het album ‘The Cold Still’.

In een tijd waar hypes net zo snel komen als gaan, is het The Boxer Rebellion gelukt om stapsgewijs te bouwen op hun succesverhaal. Met een hit als ‘Diamonds’ kun je concluderen dat de groep toentertijd een ruwe diamant was, eentje die nu in alle glorie glittert in het voetlicht.

The Boxer Rebellion heeft al die jaren zijn onmiskenbare geluid als fundament: alternatieve rocknummers die qua dynamiek net zo ontzagwekkend zijn als de gemiddelde stadionact, maar desondanks terugvallen op de intimiteit van dat ene charmante bandje uit de plaatselijke kroeg. Een band met bescheidenheid en karakter, die na laatste album ‘Ocean By Ocean’ (2016) nu alweer staat te popelen om nieuw werk te presenteren.

Begin 2018 bracht The Boxer Rebellion het nieuwe album ‘Ghost Alive’ uit. Hiervan is de eerste single ‘Love Yourself’ onlangs al vooruitgestuurd.

Claw Boys Claw.

Met vijfendertig jaar op de teller is de Nederlandse band Claw Boys Claw nog steeds een stomende en stampende rockmachine. Podiumbeest Peter te Bos richtte de band op in 1983 en door hun intense optredens werd Claw Boys Claw al snel een must-see in het clubcircuit. Met hun donkere rock in de stijl van The Gun Club en Nick Cave bleek de band ook prima in de nineties te passen – in 1992 scoorden ze zelfs een heuse Top 40-hit (Rosie). Na een lange pauze stak Te Bos het heilige vuur tien jaar geleden weer aan en dit voorjaar verschijnt It’s Not Me, The Horse Is Not Me – Part 1, hun twaalfde album!

De Likt.

Frontman Jordy Dijkshoorn van De Likt werd vorig jaar op straat ernstig mishandeld. De Rotterdammer liet zich echter niet kisten en na een maandenlange revalidatie van een gebroken nekwervel is het drietal terug. Met een nieuwe single (Alleen Zij Geeft Licht In De Duisternis), een nieuw album (De Derde) en een minstens net zo harde liveshow. De Likt is nog altijd niet in een hokje te stoppen: het is Rotterdamse rap met beukende, lompe beats, het is entertainment van de bovenste plank en het is oppassen voor rondvliegende frontmannen in glitterpants. Het is De Likt, dan weet je eigenlijk genoeg. In hun eigen woorden: ‘Het Rotterdamse sloopbedrijf is terug!’talenten met een vrolijk elektronisch geluid.

For I Am King.

Het Amsterdamse For I Am King combineert brute metalcore met lange melo-death-thrash gitaarlijnen. In 2016 brachten de vier heren en frontvrouw Alma Alizadeh hun debuutalbum Daemons uit, gevuld met furieuze metal riffs, onderscheidende melodien, snijdende vocalen en groovende drums. Denk aan een combi van In Flames, Trivium, Darkest Hour, Arch Enemy en Killswitch Engage: heavy en modern maar tegelijk ook melodieus en catchy.

The Cool Quest.

De Nederlandse pop-hiphop-funkband THE COOL QUEST brak in 2014 door met hun debuutalbum Funkin’ Badass – vooral de single Shine was maandenlang niet van de radio te slaan. De band werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, was meerdere malen te gast bij De Wereld Draait Door en won een Radio 6 Award voor ‘beste groep’. Nu is daar het tweede album VIVID, een album dat het nieuwe en brede geluid van THE COOL QUEST perfect vertaald. Een mix van HipHop, Pop, electronic Soul en invloeden uit vele andere genre’s geven de hybride sound van de band goed weer die je ook terugvindt in de levendige energieke live show.

DJ Trobi.

Trobi, echte naam Bryan du Chatenier, is een Nederlandse producer en DJ uit De Lier. In 2016 tekende hij een contract bij Spinnin’ records, hij was toen 16 jaar oud.

Op 9-jarige leeftijd deed hij al zijn eerste DJ-optredens, en nadat hij als tiener ook zelf tracks begon te produceren volgde er snel positieve feedback op zijn muziek. Als gevolg hiervan bracht hij in 2016 een remix uit van Jay Hardway’s hit “Electric Elephants”, waardoor zijn bekendheid steeg. Op 16 mei 2017 bracht hij zijn eerste officiële single “Never Let You Down” uit met de Britse zanger Stevie Appleton.

Trobi’s stijl kan worden beschreven als deephouse en pop, dit mede door de invloeden van zijn producer-mentor Boaz van de Beatz. Op 19 december 2017 kwam het door hem geproduceerde “4/5” van Ronnie Flex uit, waarmee Trobi officieel de trap scene van Nederland binnenstormt.

Afterpartees

Afterpartees, bestaande uit vijf jongens uit Horst, Limburg, wist de afgelopen jaren menig podium in Nederland en omliggende landen onveilig te maken. Ze trapte de tour rond debuutalbum ‘Glitter Lizard’ af met een optreden op Noorderslag in 2015, welke meteen uitgeroepen werd tot het beste optreden van het festival. De rest is geschiedenis, want het powerpopvijftal won menig zieltje tijdens optredens van hun clubtours en op onder meer Lowlands, Zwarte Cross, Pinkpop en een grootse supporttour met Duitse electropunkband Kraftklub.

Nu is het tijd voor plaat nummer twee, ‘Life Is Easy’. Een album geschreven in de traditie van energieke rock ‘n roll en de eeuwige liefde voor puntige popliedjes. Tussen de mooie melodieën en gruizige gitaarriffs wordt gedicht over dingen die de mens met een gemiddelde hoeveelheid problemen aangaat: geld en meisjes, hoe vreemd het is om een naam te hebben en de onontkoombare dood aan de hand van of de bom, of de triestigheid van ouder worden of ‘s ochtends simpelweg vergeten op te staan. Dat dit alles live vol overgave gespeeld gaat worden, daar kunnen we Niek Nellen & co op vertrouwen.

Speak Easy.

Winnaar Talent Event bandwedstrijd en daardoor verzekerd van een plek op het Schollenpoppodium.

SpeakEasy is een Haagse Rock’N’Roll band gevormd in maart 2016. Sindsdien laat SpeakEasy niks anders dan een positieve indruk achter bij hun shows. Door de perfecte mix van scheurende gitaren, stevige drums en catchy zanglijnen zorgt SpeakEasy voor een energieke Rock’N’Roll avond die je lang bij zult blijven. Ondanks dat de band nog niet zo lang bestaat, heeft SpeakEasy in het verleden al enige successen weten te behalen. Zo stond de band in het voorprogramma van De Kraaien, en wisten ze de hoofdprijs binnen te halen op het Metropolis Festival in Rotterdam.

Schollenpoplocatie is het Zuiderstrand van Scheveningen(einde Houtrustweg).

Actuele informatie op www.schollenpop.nl en www.facebook.com/schollenpop

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten