Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

De mooiste voorstellingen in de openlucht

4 min read

Het sprankelende en veelzijdige zomertheater van Den Haag e.o. opent vanaf 5 mei haar deuren voor een spetterend nieuw zomerseizoen. In het openluchttheater valt gedurende de zomermaanden voor iedereen een waaier van cultuur te beleven: of je nu jong bent of oud, of van het veen of van het zand komt. Waar je herinneringen kunt ophalen en de nieuwste producties kunt zien. Met deze nieuwsbrief brengen we u graag op de hoogte van een aantal activiteiten die dit seizoen op het programma staan. We hopen u graag te mogen verwelkomen bij één van onze voorstellingen!

Feestelijke opening: Bevrijdingsconcert met Bill Baker’s Big Band
Het Zuiderparktheater-seizoen wordt op 5 mei op spetterende wijze geopend met een Glenn Miller Tribute van Bill Baker’s Big Band. Hoewel hij zelf voor de Bevrijding verongelukte, staat de muziek van de Amerikaanse bandleider en jazztrompettist Glenn Miller symbool voor vrijheid, het aanbreken van nieuwe tijden en de golf van euforie van swing en dans die West-Europa na de Tweede Wereldoorlog overspoelde. De euforie herleeft op Bevrijdingsdag in het Zuiderparktheater met een eerbetoon aan Millers legendarische Army Air Force Band. Lees ook het interview op onze website.

Klassiek in de openlucht
Laat u dit seizoen betoveren door klassieke muziek in het Zuiderpark en geniet van drie weergaloze concertavonden in de buitenlucht. Het Sweelinckorkest is het oudste symfonieorkest van Amsterdam en brengt wegens haar 140-jarig bestaan Der Ring ohne Worte van Wagner ten gehore. Het ​Residentie Orkest trapt o.l.v. dirigent Nicholas Collon het muzikale seizoen af met twee wereldberoemde werken: Moesorgski’s overweldigende Schilderijententoon-stelling en Tsjaikovski’s Vioolconcert. Verder kunt u deze Kerst getuige zijn van de bijzondere productie  Vivaldi Code Rood: een muziektheatervoorstelling van regisseur en schrijver Ko van den Bosch en altvioliste Esther Apituley, gebaseerd op De Vier Jaargetijden van Vivaldi.

Verrassende samenwerkingen: Paard en Diligentia
Ook dit seizoen gaat het Zuiderparktheater weer verrassende samenwerkingen aan met partners uit Den Haag. Zo presenteren we dit seizoen voor de derde maal op rij samen met het Paard een aantal spetterende concerten. O.a.  Spinvis zal met zijn nieuwe album Trein Vuur Dageraad het openlucht-theater aandoen. Ook zijn we zeer verheugd u te mogen melden dat we dit jaar een samenwerking aangaan met cabaretpodium Diligentia, onder de noemer Summer of Laugh: drie zomerse zaterdagavonden in het Zuiderpark met muziek, ontroering én keihard lachen. Op 28 juli wordt de comedynight door niemand minder dan ​ Sjaak Bral aan elkaar gegrapt en op 24 augustus verzorgt het muzikale, absurdistische cabaretduo​ Yentl en de Boer een optreden met hun allermooiste, grappigste en meest ontroerende liedjes. Het programma voor 11 augustus wordt later bekend gemaakt. 

Wereldse festivals
Den Haag is een smeltkroes van verschillende culturen. In juli, augustus en september kunt u daarom genieten van vijf multiculturele festivals. Het cultuurfestival  Van vluchteling tot wereldburger vraagt aan de hand van dans, mode, koken en discussiebijeenkomsten aandacht voor de positie van vluchtelingen in Nederland. ​ The Hague African Festival viert haar tiende verjaardag en pakt voor deze gelegenheid groots uit met bekende Afrikaanse sterartiesten. Tijdens het Multicultureel Vrouwenfestival betreden (vrouwelijke) musici uit Den Haag e.o. het podium. Zij worden begeleid door Muziekgroep Avishkar. Ook kunt u dit seizoen genieten van Japanse muziek tijdens het ​ AVO J-Music Festival en Poolse muziek tijdens het Polski Festiwal pod gwiazdami.

Een uitgebreid kinderprogramma
Uiteraard heeft het Zuiderparktheater ook weer een uitgebreid kinder-programma voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. De allerkleinsten (2 t/m 4 jaar) kunnen gedurende zes vrijdagen in juli en augustus  ‘dansen in het gras’, o.l.v. dansdocente Florence Rapati. In de zomervakantie geniet u elke woensdag- en zondagochtend van de leukste kindervoorstellingen. Zo kan er lekker gegriezeld en gelachen worden bij Theatergroep Hilaria; rapt Yes-R de sterren van de hemel; maakt u kennis met de heersers van het luchtruim tijdens de roofvogeldemonstratie van de Dutch Raptors; laat Hakim zich van zijn beste kant zien in zijn nieuwe interactieve theatershow en viert Aadje Piraatje feest. Benieuwd naar alle kindervoorstellingen? Ga dan naar onze website.

En nog veel meer…
Natuurlijk is er dit seizoen in het Zuiderparktheater nog veel meer te beleven. Zoals een rondleiding (met fiets) langs de  kunstwerken in het Zuiderpark, een optreden van Pink Project met een geweldige ode aan Pink Floyd, een muziektheater-sprookje The Greatest Thing door singer-songwriter Miss Walker en mime-artiest Silent Rocco en een avond gericht op het sterrenstelsel met ​ Film, Cocktails, Music and Stars. Uiteraard is er dit seizoen nog meer te doen in het Zuiderparktheater en er komen altijd nieuwe evenementen bij. Houdt dus vooral onze website in de gaten en check onze brochure (dat kan ook online: klik hier).

We hopen u dit zomerseizoen bij één van onze voorstellingen te mogen begroeten!

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten