Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Nieuw elektronisch muziekplatform INDEx brengt spannende elektronische muziek naar Den Haag

2 min read

INDEx, het nieuwe Haagse platform voor elektronische muziek, besteedt aandacht aan een duidelijke niche in de elektronische muziekscene die op dit moment weinig aandacht in Den Haag krijgt. Het gaat daarbij vooral om exclusieve en underground acts. De eerste editie van INDEx vindt plaats op zaterdag 21 april in The Grey Space In The Middle met acts als Pessimist (UK) en de Haagse acts Filter Fedde, GENERATE, Hexblack, Jim Zweerts en Mark Ridder.

Kristian Jabs a.k.a. Pessimist is een producer uit Bristol die techno en drum ’n bass combineert. Filter Fedde heeft meerdere albums op de labels Bunker, Moof en Gray gereleased. De Haagse elektronische producer Generate verkent de grenzen van jungle en breaks, maar ook jazz en de meer experimentele kant van muziek. Hij probeert zichzelf continu opnieuw uit te vinden. Niels Vermeulen en Jurgen van Harskamp vormen het electronicaproject HexBlack. De muziek is een mix van smaken: lush reverbs gemixed met snappy basses en melodische analoge synth fragmenten, gecreëerd met analoge synths en drumcomputers.

 

Jim Zweerts is een componist uit Den Haag. Zijn werk varieert van experimentele soundscapes tot speciaal voor moderne dans, cinema en installaties gecomponeerde muziek. Visual artist Mark Ridder is gespecialiseerd in ruimtelijke installaties in verschillende vormen. Hij werkte eerder voor festivals als Amsterdam Light Festival, Today’s Art en Toronto Light Festival.

 

Bij INDEx kun je denken aan slordig bewerkte patchworks van zorgvuldig in elkaar lopende ritmes, delicate melodieën en fijne bass zoals IDM, grime, dubstep, footwork, juke, drones, jungle, autonomic DNB, breakcore, lo fi hiphop, purple beats, tekno, witch house, wonky beatz, industrial noise, ambient, Ethio-tech, Detroit bass, worldcore, terror salsa en andere leftfield stromingen die de grenzen van elektronische muziek verleggen.

 

Zowel internationale als acts van eigen bodem krijgen een podium tijdens een maandelijks terugkerend event op verschillende locaties. INDEx is ontstaan vanuit een noodzaak om een podium te bieden aan minder commerciele genres in een stad waar de underground zien nog nooit zo groot is geweest.

 

INDEx is een initiatief van Joanna Pavelescu, Rowine de Kok, Nella Sitompul en Martijn Verlinden, bekend van het Haagse electronicalabel Antilounge. Het viertal wil grensverleggende elektronische muziek een in Den Haag een plek geven. De stad heeft een grote underground scene, alleen Antilounge tekende al 118 lokale artiesten.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten