Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Transport League en Onegodless in Musicon

2 min read

Het heeft even geduurd, maar ze zijn terug in Nederland, en muziekcafé Musicon ontvangt ze met open armen: De Zweedse rocklegende Transport League bijt zich vast in het geheugen van iedereen die ze ooit gezien heeft met groovy beukende drums, vuige riffs en over-the-top lyrics. Het voorprogramma Onegodless maakt heavystonerbluesgrooverocksludgemetal. Dinsdagavond 8 mei staan de bands op het podium van Musicon in Den Haag.

TRANSPORT LEAGUE begon in 1994 te beuken, en zeven albums en een ep later zijn zij en hun fans dat nog lang niet beu. In 2017 verscheen hun recentste plaat ‘Twist And Shout At The Devil’, waarmee de vier in leer geklede, baarddragende hardrockers momenteel door Europa touren. De stijl van dit fenomeen wordt het best beschreven met de titel van hun vijfde album (2014): Boogie From Hell.

Oprichter en zanger Tony Jelencovich (voorheen B-Thong, Icon In Me, Mnemic) noemt bands als Clutch, Pro-Pain en Danzig als belangrijkste inspiratiebronnen. De band wordt qua stijl ook vaak vergeleken met Kyuss, Fu Manchu, Led Zeppelin en Sepultura.

ONEGODLESS zagen we eerder in Den Haag als één van de headliners van metalfestival Metalcon (toen nog onder de naam Mourn). Hoewel ze absoluut geen onoriginele klonen zijn, doet hun stijl wel denken aan een variëteit aan grote namen. Als je Black Sabbath, Pantera, Black Label Society en Down met elkaar zou mengen, zou je dicht in de buurt komen van hoe Onegodless z’n eigen stijl omschrijft: heavystonerbluesgrooverocksludgemetal.

Ze winden er geen doekjes om dat ze doen wat anderen voor hen ook al gedaan hebben, volgens het motto: “Boldly going where many bands have gone before”.

Dinsdag 8 mei

Aanvang: 20:00 uur

Kaarten: € 7,50

Voorverkoop: € 5,-

Locatie: Muziekcafé Musicon

Adres: Soestdijksekade 345, Den Haag

Telefoon: 070 3686800

Website: www.musicon.nl

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten