do. aug 22nd, 2019

Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Finalisten TALENT EVENT bekend

2 min read

Jong muziektalent strijdt om uitgebreid prijzenpakket

De stad Den Haag heeft een naam hoog te houden als dé muziekstad van Nederland. Daarom is het ondersteunen van nieuw talent altijd belangrijk! Om rappers, zangers, gitaristen, drummers, bassisten, toetsenisten, dj’s, producers en andere muzikanten onder de 19 jaar wegwijs te maken in het muziekcircuit in Den Haag wordt voor de zevende keer het unieke gratis coachingtraject TALENT EVENT opgezet.

Dankzij de financiële ondersteuning van de Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Janivo Stichting, M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting, Popunie, Project Regeling Popmuziek Den Haag, CultuurSchakel en Stichting Boschuysen konden jongeren tot 19 jaar uit Den Haag en de randgemeenten de afgelopen maanden gratis meedoen aan een groot aantal workshops, clinics, masterclasses, paneldiscussies en rondleidingen waarbij hen de fijne kneepjes van het vak van muzikant werd bijgebracht. Alle Haagse popinstellingen werken mee aan TALENT EVENT.

Finalisten muziekwedstrijd

Daarnaast konden de jonge talenten zich opgeven voor de muziekwedstrijd van TALENT EVENT. Na vier spannende voorrondes in Musicon, Haags Pop Centrum, Saturnus en Paardcafé zijn nu de vijf finalisten bekend. Naast de voorrondewinnaars werd ook nog een wildcard toegekend. Rapper JXCK ABSTRACT, singer/songwriters LOUISE en SOPHIE VOOGD en de bands BEYOND THE MOON en SPEAKEASY staan zaterdag 24 maart op het podium in de grote zaal van het Paard. De komende maand gaan de finalisten de studio in om elk een eigen song op te nemen, die vervolgens op de radio en social media te horen zullen zijn.

De finalisten van TALENT EVENT maken bovendien kans op verschillende prijzen zoals een geldbedrag van duizend euro, waardebonnen te besteden in Rockpalace Keymusic, opnamen in de Basementstudio in Den Haag, ruime media-aandacht, festivaloptredens in 2018 (waaronder in ieder geval Bevrijdingsfestival Den Haag, Haagse Pop Week, Schollenpop, Kaderock, Zeeheldenfestival en I Love Hiphop). De website 3VOOR12/Den Haag beloont de winnaar met een fotoshoot en een optreden tijdens een Club 3VOOR12/Den Haag Avond in het Paardcafé. De winnaar krijgt bovendien een jaar gratis oefenruimte in het Haags Pop Centrum ter beschikking en een jaar langs professionele begeleiding van HPC Music Support.

Meer informatie: www.talentevent.nl en www.facebook.com/talentevent

Talent Event wordt voor de R.G. Ruijs Stichting georganiseerd door Gerard van den IJssel en Robert-Jan Rueb.