Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Boo! terug op de Nederlandse muziekpodia!

2 min read

De Zuid-Afrikaanse band Boo! (Spreek uit als “Boe”) komt na jarenlange afwezigheid eindelijk weer terug met een korte tournee langs een drietal Nederlandse poppodia. In de eerste jaren van deze eeuw maakt het vrolijke gezelschap Boo! snel naam ook in Nederland en waren een graag gezien gast in zalen als bijvoorbeeld Paradiso, Paard, Tivoli, 013, Mezz en de Effenaar en vele festivals.

De formatie werd in 1997 opgericht in Johannesburg en bestond aanvankelijk uit de bandleden Chris Chameleon (bass en zang, maart liefst 4 octaven die hij dan graag gebruikt, make up en hoge hakken), Ampie Omo (trompet, trombone, keyboards) en Princess Leonie (drums).  Een gitarist werd niet nodig geacht en is dan ook niet terug te horen in de rijke muziek die Boo! maakt. De huidige formatie bestaat uit Chris Chameleon en Rivar (drums en percussie).

Chris Chameleon was wel de laatste jaren als solo artiest te zien in de Nederlandse theaters. Zijn solo-optredens zijn ingetogen en zingt voornamelijk in de Afrikaanse taal. De optredens van de band Boo! staan hier haaks op: Pakkende energieke dansbare (Engelstalige) popmuziek echter daar doen wij de band Boo! te kort mee. Hun muziekstijl laat zich lastig omschrijven. “Als apen muziek zouden maken, zou het als Boo! klinken” is een vaak gebruikte quote van de band.

Ondanks dat Boo! op Halloween dit jaar haar 21e levensjaar viert heeft de band niets aan kracht ingeboet. Goed om te weten: de band hoort liever een luide Boo! (Boe-geroep) dan applaus tijdens hun concerten. Dit is een vreemde gewaarwording, echter hierdoor weet de band niet of ze een goede of een slechte avond hebben! Wil je dit zelf ook ervaren? De band is te zien op de volgende podia:

7 februari 2018 Musicon, Den Haag

Meer informatie:

www.booband.com

https://www.facebook.com/booband/

Als support act komt de band Convoi Exceptional mee. Aanvang 21.00 uur.

Musicon is gevestigd aan de Soestdijksekade 345 te Den Haag

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten