do. aug 22nd, 2019

Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Veertien jonge acts gaan strijd aan in muziekwedstrijd TALENT EVENT

2 min read

TALENT EVENT, het Haagse coachingtraject voor muzikanten onder de negentien jaar, gaat de volgende fase in: de voorrondes. Uit het grote aantal aanmeldingen voor TALENT EVENT zijn veertien acts geselecteerd. De muzikanten zijn daarbij beoordeeld op hun prestaties tijdens de audities, alsmede op hun inzet, motivatie en talent tijdens het uitgebreide workshopprogramma de afgelopen maand.

De stad Den Haag heeft een naam hoog te houden als dé muziekstad van Nederland. Daarom is het ondersteunen van nieuw talent altijd belangrijk. Om rappers, zangers, gitaristen, drummers, bassisten, toetsenisten, dj’s, producers en andere muzikanten onder de 19 jaar wegwijs te maken in het muziekcircuit in Den Haag wordt alweer voor de zevende keer het unieke gratis coachingtraject TALENT EVENT opgezet. Dankzij de financiële ondersteuning van de Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Janivo Stichting, M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting, Popunie, Programmeurs Overleg Popmuziek, CultuurSchakel en Stichting Boschuysen konden jongeren tot 19 jaar uit Den Haag en de randgemeenten sinds januari gratis meedoen aan een groot aantal workshops, clinics en masterclasses waarbij hen de fijne kneepjes van het vak van muzikant werd bijgebracht. Vanzelfsprekend kunnen de jongeren aansluitend gebruik maken van het reguliere aanbod van de deelnemende instellingen: Haags Pop Centrum, Muziekacademie Den Haag, Haags Hiphop Centrum, Musicon, YMCA Scheveningen, Ready 2 Play en de Popschool Den Haag.

In februari zijn de vier voorrondes van TALENT EVENT waarbij de deelnemers worden beoordeeld door een deskundige jury. Daarnaast stemt het aanwezige publiek – als extra jurylid – mee tijdens deze avonden. Elke stem telt! De entree tijdens de voorrondes is GRATIS.

  • Zaterdag 3 februari – HPC Café (voorronde pop/rock) – Vanaf 19.30 uur met: Sugarskulls, No Justice en Beyond The Moon
  • Zondag 4 februari – Musicon (voorronde hiphop) – Vanaf 19.30 uur met: Double S, Same Difference en Yaell
  • Zaterdag 10 februari – Saturnus (voorronde pop/rock) – Vanaf 19.30 uur met: Sunday’s The End, Get The Funk Outta My Kitchen en SpeakEasy
  • Zondag 11 februari – Paardcafé (voorronde singer/songwriters) – Vanaf 13.30 uur met: Sophie Voogd, Something Like Sunshine, June, Jesse Jaïr en Louise

De finalisten van TALENT EVENT maken kans op verschillende prijzen zoals een geldbedrag van duizend euro, waardebonnen te besteden in Rockpalace Keymusic, opnamen in de Basementstudio in Den Haag, ruime media-aandacht, festivaloptredens in 2018 (waaronder in ieder geval Bevrijdingsfestival Den Haag, Haagse Pop Week, Schollenpop, Kaderock en I Love Hiphop). De website 3VOOR12/Den Haag beloont de winnaar met een fotoshoot en een optreden tijdens een Club 3VOOR12/Den Haag Avond in het Paardcafé. De winnaar krijgt bovendien een jaar gratis oefenruimte in het Haags Pop Centrum ter beschikking en een jaar lang professionele begeleiding van HPC Music Support.

Meer informatie: www.talentevent.nlwww.facebook.com/talentevent en www.twitter.com/talenteventdh

Talent Event wordt voor de R.G. Ruijs Stichting georganiseerd door Gerard van den IJssel en Robert-Jan Rueb.