Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Salsa terug in de Boterwaag

2 min read

Eerder dit jaar zag Café Restaurant De Boterwaag zich genoodzaakt te stoppen met de populaire salsa-avond op woensdag.
Ook de toekomst van feestjes in andere zaken op de Grote Markt was onzeker, wegens de nauwelijks te hanteren geluidsnorm: in alle horeca kerngebieden moet het net zo fluisterstil zijn als in een woonwijk.
Ondanks protest van het uitgaanspubliek heeft de gemeente nog geen actie ondernomen om de norm aan te passen.
De Boterwaag heeft nu zelf geïnvesteerd: het eeuwenoude pand is extra geïsoleerd waardoor de geliefde salsa avond weer terug kan komen.

In februari dit jaar stonden de kranten er vol van: horecaondernemers in de binnenstad ontvingen stevige boetes wegens voor hen onhaalbaar strenge geluidsnormen.
De vaste salsa-avond op woensdag moest daardoor stoppen. Teleurgesteld uitgaanspubliek reageerde met de petitie ‘Houd uitgaan in Den Haag levend’ die bijna 3.000 maal ondertekend werd.
De petitie riep de gemeente op om de geluidsnormen voor horeca kerngebieden iets te verruimen, zoals in andere grote steden gebruikelijk is.
In Den Haag gelden voor de horeca kerngebieden waaronder Plein, Grote Markt, Buitenhof, Spuiplein en een deel van de Boulevard nog dezelfde strenge normen als voor woonwijken.

Er is echter tot op heden nog geen actie genomen door de gemeente. De Boterwaag zag zich daardoor genoodzaakt zelf met een oplossing te komen;
het 18de -eeuwse grand café is met een kostbare verbouwing extra geïsoleerd – een delicate operatie omdat het een monumentaal pand betreft.
De verbouwing is geslaagd en dit maakt het weer mogelijk om feestjes te kunnen vieren.

De eerste feestelijke salsa-avond zal plaatsvinden op woensdag 20 december vanaf 22:00.

Boterwaag online:
facebook.com/boterwaagdenhaag.grotemarkt
boterwaag.nl

 

070online-nieuws-reportages-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag