Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Jazzlegende Dick Oatts komt naar Den Haag

1 min read

9 november gratis show op de Grote Markt

Saxlegende Dick Oatts komt naar Den Haag voor een sessie met Felix Schlarmann & Thomas Rolff (beiden uit superjazz band BRUUT). De show vindt op donderdag 9 november plaats in café September aan de Grote Markt en is gratis toegankelijk. Aanvang is 21:00.

De koperkunstenaar uit Iowa is al sinds de vroege seventies een naam in de internationale jazzscene. In zijn omvangrijke carrière heeft hij samengespeeld met grote namen als Mel Lewis, Eddie Gomez, Ella Fitzgerald en Lester Bowie. Ook popartiesten als Luther Vandross stonden in de rij voor zijn solo’s. Naast zijn drukbezochte live shows geeft Dick Oatts clinics over de hele wereld, is hij docent aan de Boyer School of Music, Temple University en sinds 1997 artist-in-residence aan het Conservatorium van Amsterdam.

Tijdens het optreden op 9 november komt hij in actie met 2 jonge Nederlandse jazztalenten, drummer Felix Schlarmann en contrabassist Thomas Rolff. Jazzliefhebbers kennen hen uit de sensationele ‘superjazz’band BRUUT waarmee ze de afgelopen jaren bijna alle continenten van de wereld aandeden. Na De Wereld Draait Door stonden onder meer Japan, Polen, Burkina Faso, Spanje en Turkije op het tourschema en ze waren te zien op festivals als Tokyo Jazz, Glimps, National Arts, Istanbul Jazz, North Sea Jazz en Noorderslag.

Café September organiseert wekelijks op dinsdag jazz sessies waar gevestigde namen jammen met jonge professionele artiesten. Net als de wekelijkse Jazz Sessies is de show van Dick Oatts gratis toegankelijk.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten