Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

DJ/Producersduo GLOWINTHEDARK verzorgt masterclass tijdens RAP CLASS

2 min read

DEN HAAG – Op zaterdag 11 november 2017 verzorgt het Haagse en inmiddels wereldberoemde DJ/Producersduo GLOWINTHEDARK een masterclass voor deelnemers van Rap Class, in Haags muziekcentrum Musicon. Tijdens deze masterclass delen de Dj’s/producers onder andere hun ervaringen in de muziek, het productionele gedeelte en het draaien. Naast RAP CLASS deelnemers, zijn ook bezoekers welkom. De masterclass vindt plaats van 15:00 tot 17:00  uur en de entree bedraagt twee euro.

KIJKJE IN DE KEUKEN
GLOWINTHEDARK bestaat uit de DJ’s/producenten Albert Harvey en Kevin Ramos In 2015 brak het duo door en heeft sindsdien met talloze grote artiesten samengewerkt, waaronder DJ Chuckie, David Guetta en Fat Joe. Vorig jaar bracht het duo samen met SFB het album ‘LITUATIE’ uit, dat bekroond werd met twee dubbel platinum en twee gouden tracks. Dit jaar is het vervolg op dit album uitgekomen, genaamd ‘LITUATIE 2’, met samenwerkingen als onder andere Sevn Alias, F1rstman, Lijpe, Jairzinho en Brace.
Tijdens de masterclass van GLOWINTHEDARK in muziekcentrum Musicon nemen deelnemers van RAP CLASS een kijkje in de keuken van hoe het er in de muziekindustrie aan toe gaat. Naast dat er ingegaan wordt op inhoud en proces, deelt het duo ook hun eigen persoonlijke ervaringen van hun muzikale reis. RAP CLASS verzorgt vaker master-coaching van bekende Nederlandse urban- en hiphopartiesten, wat fungeert als belangrijk programmaonderdeel binnen het traject om de talentontwikkeling van deelnemers te bevorderen. Zo verzorgden eerder dit jaar onder andere Lange Frans en Emms (Broederliefde) een masterclass voor RAP CLASS deelnemers. GLOWINTHEDARK treedt als laatste op als master-coach van RAP CLASS 2017.

Op zaterdag 23 december 2017 vindt de eindpresentatie van RAP CLASS plaats van 14:00 uur tot 17:00 uur in Theater Dakota. Entree bedraagt € 2,50.

OVER RAP CLASS
RAP CLASS is een initiatief van Stichting Musicon Producties en startte dit jaar in april. Het urban workshoptraject voor jonge rappers en zangers is bedoeld om meer jongeren uit alle Haagse wijken bij elkaar te brengen en bij de cultuursector te betrekken. Tot en met december 2017 werken deelnemers van RAP CLASS iedere zaterdag van 15:00 uur tot 18:00 uur aan hun vaardigheden op het gebied van rap, zang en performance. In Musicon worden oefenruimtes en apparatuur aangeboden, begeleiding van onder andere de coaches Umit Colgecen en Mekki Abdel bij het schrijven en het maken van muziek, voorbereiding van optredens op verschillende festivals, deelname aan een videoclip, begeleiding van studio-opnames en master-coaching van bekende Nederlandse urban- en hiphopartiesten. Tevens is er naast rap aandacht voor urban zang, dat wordt aangeboden onder de naam ‘R&B Class’.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten