Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Albumrelease Boréas in Musicon

2 min read

Op vrijdag 13 oktober brengt neoclassical powermetalband Boréas het langverwachte debuutalbum ‘Opus 1’ uit. De releaseshow zal (voorlopig) de enige liveshow ooit van deze band zijn. De presentatie vindt plaats in muziekcafé Musicon in Den Haag, en wordt mede mogelijk gemaakt door de organisatie van metalfestival Metalcon.

Na 2,5 jaar perfectionistisch finetunen is het dan zover: Boréas komt eindelijk naar buiten met een plaat met daarop 12 nummers (speelduur ruim een uur), in een genre wat de leden ‘neoclassical powermetal’ noemen. Met invloeden van hedendaagse en klassieke meesters, variërend van J.S. Bach tot John Williams, en genoeg authenticiteit om het een geheel eigen sound te geven, belooft deze plaat een eigentijdse kijk op de baroktijd, gehuld in een krachtige stevige metaljas, te geven.

Het album is een rockopera te noemen: van het eerste tot het laatste nummer verhaalt het over een strijd op de bevroren toendra’s in het hoge Noorden, tussen een groep krachtige nomaden, vechters, eenlingen en een politiek- en handelsgeorienteerd theocratie die hun landen bezet. Het album staat bol van symboliek, die zich behalve in de teksten ook uit in de vele instrumentale gedeelten. Gitarist Julian van Dam (bekend van o.a. Mullet, Triple Corpse Hammerblow) en toetsenist Olax (Triple Corpse Hammerblow) wisselen snelle krachtige solo’s af met bijzondere harmonieën, ondersteund door meesterbassist Nick Kleinee (Morkick). Naast de vaste kern wordt de band op de enige liveshow aangevuld met sessiemuzikanten Sander van Elferen (drums) en Michel Zandbergen (zang), die hun talenten ook op het album hebben ingezet.

Dat de band nog steeds niet compleet is en met sessiemuzikanten werkt, verklaart ook waarom dit de enige gig is die er voorlopig gedaan kan worden. Met het uitbrengen van een album hoopt Boréas een vaste zanger en drummer aan te trekken, maar de toekomst van de band is nog onduidelijk.

De avond vindt plaats in muziekcafé Musicon, aan de Soestdijksekade 345 te Den Haag. Kaarten zijn alleen aan de deur verkrijgbaar. Voor € 5,- krijgt elke bezoeker behalve toegang tot de venue ook het album. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Tilburgse metalformatie The Devil’s 3rd.

Het album zal vanaf die avond ook te horen zijn op diverse social media, waaronder YouTube en Spotify.

De avond wordt mede mogelijk gemaakt door muziekcafé Musicon en metalfestival Metalcon.

Meer informatie:
www.musicon.nl
www.facebook.com/events/1773426876290110
www.facebook.com/boreasmetal
www.facebook.com/TheDevilsThirdBand

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten