do. aug 22nd, 2019

Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Recordpoging stoelendans voor Sint Maarten

2 min read

Op 6 september 2017 zijn de levens van iedereen die is verbonden met het eiland Sint Maarten drastisch veranderd. Kun je het je voorstellen dat je op een dag vanuit Nederland met je ouders praat, en dat je na de storm maar liefst 72 uur geen contact meer met hen kunt krijgen? Dat je via de media een beeld krijgt van jouw mooie eiland dat er nu uitziet als één grote verwoesting. Je herkent de plaatsen die je zo vaak bezocht hebt niet meer terug op de foto’s. Alles is kapot gegaan door de orkaan. Na het zien van de verwoesting die zich thuis heeft voorgedaan, heeft een groep Sint Maarten studenten aan De Haagse Hogeschool een plan gemaakt om iets te doen, om te helpen. We organiseren een recordpoging stoelendans in De Haagse Hogeschool – Johanna Westerdijkplein 75  – op donderdag 21 september a.s. van 13:00 tot 15:00 uur. We willen iedereen uitnodigen om mee te dansen voor Sint Maarten. De muziek van Sint Maarten zal er voor zorgen dat het een stoelendans wordt die je nooit gaat vergeten.

Alle scholen op het eiland hebben zware schade geleden. Wij, als studenten, willen er aan bijdragen dat de scholieren zo snel mogelijk weer aan de slag kunnen. De herbouw van de scholen is in onze ogen een prioriteit. De stoelendans is bedacht als symbool, omdat er grote behoefte is aan schoolmeubilair en studiemateriaal. Alles is verregend en kapot gegaan door de storm. Wil jij Sint Maarten op deze ludieke manier steunen? Dan ben je meer dan welkom op donderdag 21 september in De Haagse Hogeschool. Om 13:00 uur start de recordpoging stoelendans voor Sint Maarten. Deelnemen kost € 2,- (pinnen is mogelijk). Dit bedrag komt volledig ten goede aan de scholen op Sint Maarten. Meer doneren mag, en wordt natuurlijk op prijs gesteld. We gaan dansen op de lokale Carnival muziek van Sint Maarten lekker aan elkaar gedraaid door Sunny Sjoerd, een bekende DJ die ook bij PIP draait.
Ook zullen lokale gerechten en drankjes te proeven zijn. Het dragen van Rode, Witte of Blauwe kleding in de kleuren van onze Sint Maarten-vlag en Nederlandse vlag wordt zeer gewaardeerd. De winnaar van de stoelendans krijgt een mooie prijs en de officiële erkenning voor het winnen van de stoelendans. Je bijdrage komt direct ten goede aan het Milton Peters College, Sint Dominic High School, The St. Maarten Academy. Hoewel de huidige sfeer in Sint Maarten slecht is, blijft de levendige en veerkrachtige geest van de mensen. Help ons om ons eiland te helpen, om te herbouwen!

De stoelen die gebruikt gaan worden tijdens deze actie worden gesponsord door Verhuurbedrijf Zuid-Holland waarvoor wij zeer erkentelijk zijn. Het idee voor de stoelendans is bedacht door David Schoch van PIP Den Haag, hij zal als MC de stoelendans gaan leiden. Diverse organisaties hebben hun medewerking aan de actie toegezegd, zoals PIP, International IAM (video/foto reportage), ACKU, ADCS studentenvereniging INTAC, De Haagse Hogeschool, Eurest verzorgt de drankjes voor de dansers.