Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

CULTUURWEEKEND DEN HAAG TREKT RUIM 160.000 BEZOEKERS

2 min read

EMBASSY FESTIVAL
Het Embassy Festival beleefde op vrijdagavond een droomstart op het Lange Voorhout in Den Haag. Minyeshu (ETH), Farjaam (IRN), Levi Silvanie (CUW) en een spontane Ierse folkmuziek sessie zetten de toon van het festival dat zich het beste laat kenschetsten als een culturele wereldreis van twee dagen. De reis werd op zaterdag vervolgd met meer dan 50 deelnemende ambassades en een rijk palet aan wereldcultuur. De optredens van Blahalouisiana (HUN), Nubiyan Twist (GBR), Barbara Kozelj (SLO) en Baptiste Hamon (FRA) waren enkele hoogtepunten. In totaal begroette het Embassy Festival ruim 50.000 festivalbezoekers die in een gebroederlijke sfeer de rijkdom van culturele verscheidenheid omarmden. Burgemeester Pauline Krikke bezocht het kleurrijke festival en benadrukte dat het festival echt past bij de internationale stad die Den Haag van huis uit is.

UIT FESTIVAL DEN HAAG
Parallel aan het Embassy Festival liep het UIT Festival Den Haag. Dit festival ging eveneens op vrijdagavond van start met een open huis in de acht cultuurankers, theaters en bibliotheken in diverse stadsdelen, die Den Haag rijk is. Er waren optredens van o.a. Lilian Vieira, Tim Akkerman, RWMG en veel wijktalenten. Op zaterdagavond werd het publiek van het Embassy Festival met een brassband begeleid naar het podium van de UIT Nacht waar Joris Wijsmuller, wethouder van Cultuur, het festival opende. In een sfeervolle setting op het Lange Voorhout traden Tears & Marble, Jeangu Macrooy en Nachtschade op. Door de hele binnenstad boden culturele instellingen gratis previews op het komende cultuurseizoen. De optredens in o.a. Diligentia, Korzo, Lucent Danstheater en de openluchtbioscoop voor Filmhuis Den Haag werden royaal bezocht. De UIT Nacht werd afgesloten met een afterparty in de Koninklijke Schouwburg waar bezoekers zelf de ster waren en op het podium konden dansen met uitzicht in de zaal met rijke historie. Op zondagmiddag volgde het slotakkoord van het driedaagse UIT Festival Den Haag. Op het Lange Voorhout presenteerden meer dan 100 culturele instellingen zich op de cultuurmarkt in een sfeer van verwondering en betovering. Op vijf buitenpodia stond een gevarieerd programma in allerlei disciplines. Enkele hoogtepunten van het uitgebreide programma waren Stef Bos, I’m A Soulman, Percossa, Kiki Schippers, Den Haag Danst, Abdelkader Benali en Martijn Kardol. In totaal trok het UIT Festival Den Haag, de trailer van het cultuurseizoen 2017-2018, ruim 110.000 bezoekers.

Het cultuurweekend, het Embassy Festival en UIT Festival Den Haag, is georganiseerd door PROOOST. De festivalorganisatie die jaarlijks ook THE LIFE I LIVE op Koningsnacht en Koningsdag realiseert.


lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten