OH OH INTRO festival begint een dag vroeger met de OH OH CITYTOUR

Voor het eerst wordt er een OH OH CITYTOUR georganiseerd vooraf aan het succesvolle OH OH INTRO festival voor studenten. Groepen studenten gaan onder begeleiding van rondleiders langs een aantal organisaties in de stad. De nieuwe studenten maken kennis met het PAARD, de centrale bibliotheek, het Filmhuis en ze krijgen een leuke borrel bij studentenvereniging INTAC aan het Zieken, bezoekje aan de Grote Markt en het Plein om te weten te komen waar je moet zijn als Haagse student. Den Haag is als studentenstad volop aan het experimenteren met de mogelijkheden. Wat wil een nieuwe student graag weten van de stad? Hoe zorgen we ervoor dat na de introductietijd duidelijk is waar je met je vragen naartoe kunt?  Studenten die al in Den Haag wonen hebben een hele andere behoefte dan de studenten die van ver komen. Om die reden is de OH OH CITYTOUR voornamelijk gericht op de studenten die echt nieuw zijn in de stad. Ze worden feestelijk onthaald tijdens de bezoeken aan de instellingen. Daarnaast start de OH OH INTRO met een grote informatiemarkt waaraan veertig instellingen meewerken. Op die manier kan de nieuwe student lekker langs de stands shoppen en zo de stad beter leren kennen. Van bouwmarkten, banken, verzekeraars, verenigingen, sportclubs, alles en iedereen is aanwezig om de student welkom te heten. Dit jaar is er bijvoorbeeld ook een stand van young responsible drivers waarin de effecten van het gebruik van diverse drugssoorten op het rijgedrag in een simulator gevoeld kunnen worden. De brandweer is aanwezig met een mobiele studentenkamer waar rook in wordt geblazen en waaruit de student zonder licht moet proberen te ontkomen. Naast de educatieve kant zijn er ook politieke partijen aanwezig. Bijna alle jongerenafdelingen van de politieke partijen willen laten zien op welke wijze Den Haag als studentenstad hogere punten gaat scoren op de landelijke scorelijstjes.
Eerder had de VVD al iets laten horen over wapperende vlaggen voor de aankomende studenten en een welkomstpakket. D66 wil graag een stedelijke introductieweek voor alle studenten. Goede plannen waar de nieuwe studenten tijdens de OH OH INTRO over geïnformeerd gaan worden.

Wellicht wordt het tijd voor een studentenpartij net als in Delft, genoeg studenten bestuurskunde die hier iets mee kunnen gaan doen. Naast de serieuze dingen zijn er natuurlijk leuke ledenwervingsacties van de grote studentenverenigingen. INTAC, HSV, Pelargos laten zien waar ze voor staan met eigen podia en roei clinics. Daarnaast staat HSSK (studenten weerbaarheid) leden te werven net als het Haagse studentenorkest Valerius.

Het festival kent drie podia waarbij het podium van cultuurbordeel PIP altijd opvalt door de speciale acts die getoond gaan worden. Dit jaar is het thema van het OH OH INTRO festival. “The Hague Beach, zeg maar Scheveningen”.   PIP zal dan ook op een natte act trakteren. Verder moet je niet vreemd opkijken van de zeemeerminnen op het terrein. Bijzonder dit jaar is ook de secret stage. Daar gaan we nog niet veel over verklappen, maar het heeft iets met bier te maken. Mjr TOM en grand café Xieje (nr 2 in de studenten top tien) verzorgen de hapjes en de drankjes dus dat wordt uiterst studentikoos en lekker betaalbaar. In de avonduren gaan de dj’s van start in de line up staan in ieder geval de volgende namen genoteerd: Johnny 500, Géza Weisz, Wrexter, Ziggy, Mc Marboo, Dj Adventure Boy, Dj Jules, Boy next Door, Dj Ennergize, Boy Next Door. Na 23:00 uur start de after party in het PAARD, waar je je eigen nummertje kan aanvragen tot in de late uurtjes.
De volgende dag fris weer op voor het culturele weekend met het Embassy Festival en UIT festival.
Den Haag, meer dan een studentenstad!
www.ohohintro.nl

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
070online-nieuws-reportages-denhaag