do. aug 22nd, 2019

Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

3VOOR12 Den Haag viert 50ste editie van clubavond

3 min read

Met XXL-editie in Paard en Paardcafé

Op zaterdag 9 september wordt in de kleine zaal van Paard en het vernieuwde Paardcafé de jubileumeditie van Club 3VOOR12 Den Haag gehouden. Tijdens deze XXL-editie wordt alles uit de kast getrokken. Met jong talent, oude rotten, secret reünies, goodiebags en een afterparty wordt de clubavond (die sinds 2008 dé graadmeter is voor de Haagse muziekscene) groots gevierd. Tijdens de gratis toegankelijke avond spelen onder andere Kern Koppen, Pyke, The Stangs, Forever Saturday en komt een Haagse band/act voor eenmalig weer samen.

Club 3VOOR12 Den Haag werd in 2008 voor het eerst georganiseerd. Sindsdien nodigt 3VOOR12 Den Haag tweemaandelijks (jonge) talentvolle Haagse acts uit in Paardcafé om hun kunsten te vertonen. Op die manier is de Clubavond een springplank geweest voor menig Haagse band. In de afgelopen negen jaar stonden acts als F, De Kraaien, Soul Sister Dance Revolution, All Missing Pieces, The Great Communicators, Niko, WOOT en AVI ON FIRE op het podium, bands die vervolgens furore maakten in de rest van het land. In totaal stonden er bijna 200 bands, acts en dj’s op de Clubavonden.

Tijdens de vijftigste editie kijkt 3VOOR12 Den Haag terug en vooruit. Acts van het eerste uur (Kern Koppen) maken hun opwachting, maar ook jong en tamelijk onbekend talent als Pyke en Forever Saturday staan op het podium. Ook staan bands die op dit moment “lekker gaan” gaan op het programma, denk aan The Hazzah en The Stangs. Op die manier krijgt men op zaterdag 9 september een mooi beeld van de stand van zaken in de Haagse alternatieve muziekscene.

Naast zes Haagse acts komt ook de Amsterdamse band Yasmine (met leden van PAUW) langs op de feestelijke zaterdag. 3voor12 Den Haag nodigt (in het kader van uitwisseling) vaker bands van buiten de stad uit om op te treden op een clubavond. Kruisbestuiving! Het grootste event van de avond zal het tijdslot rond 22:45 uur zijn, dan staat er namelijk een geheime, unieke en eenmalige reünie gepland van een band die aantal jaar geleden naam maakte binnen en buiten de stadsgrenzen. Wie dat is zal pas op de avond zelf bekend gemaakt worden.

Daarnaast krijgen de eerste honderd gasten van de avond nog een extra kadootje: een goodiebag vol Haagse platen. In de goodiebags zit vinyl van de acts die de avond spelen, maar ook van bekende Haagse acts als Organisms, COOPER, AVI ON FIRE, The Mighty Breaks en meer. Wees er dus op de avond zelf vroeg bij, dan mis je het eerste optreden van Pyke in ieder geval niet en neem je zwart goud mee naar huis.

3VOOR12 Den Haag is hèt online platform voor liefhebbers van muziek uit Den Haag. Het platform zet zich in voor een levendige Haagse muziekscene. Op de website lees je het laatste muzieknieuws, recensies, interviews, fotoverslagen, reportages en meer. De redactie van 3voor12 Den Haag bestaat uit een groot aantal vrijwilligers dat zich dagelijks inzet voor het platform. De website maakt deel uit van het landelijke VPRO platform 3voor12.

Club 3VOOR12 Den haag XXL-editie (#50) – 19:30 – 04:00 – Paard / Paardcafé – Gratis entree  – Met Pyke, The Stangs, Forever Saturday, Kern Koppen, Yasmine, een geheime reünie en The Hazzah. De avond wordt afgesloten met een afterparty in Paardcafé.

Pyke:  https://www.youtube.com/watch?v=A5lXr7Zil84
The Stangs:  https://www.youtube.com/watch?v=7BzFbjGcl00
Forever Saturday: https://www.youtube.com/watch?v=5I4PRkl_oh4
Kern Koppen: https://www.youtube.com/watch?v=aGgsy4k-Dz0
Yasmine:  https://www.youtube.com/watch?v=HeCHaUlulpE
The Hazzah: https://www.youtube.com/watch?v=RtJKKseFfLA