Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

UIT FESTIVAL DEN HAAG PAKT UIT MET DRIEDAAGS PROGRAMMA

4 min read

DE TRAILER VAN JOUW CULTUURSEIZOEN

UIT Festival Den Haag groeit dit jaar uit tot een driedaags spektakel waarbij de gezamenlijke Haagse instellingen het culturele seizoen 2017-2018 presenteren. Het programma, met meer dan honderd gratis optredens, biedt van vrijdag 1 tot en met zondag 3 september inspiratie om jouw culturele uitgaansagenda in te vullen met bijzondere dans-, toneel-, cabaret- en muziekvoorstellingen. Het epicentrum van het UIT Festival is het sfeervolle Lange Voorhout. Daarnaast openen Haagse culturele instellingen hun deuren en bieden zij previews en een kijkje achter de schermen. Recent zijn STEF BOS, JEANGU MACROOY, TEARS & MARBLE, BRAZ, LILIAN VIEIRA, STEPHANIE STRUIJK en RILAN & THE BOMBARDIERS aan het programma toegevoegd. Op uitfestivaldenhaag.nl is het volledige programma te vinden.

VRIJDAGAVOND 1 SEPT: OPEN HUIS CULTUURANKERS

Het UIT Festival gaat op vrijdag 1 september van start in de acht CULTUURANKERS die Den Haag rijk is. Kunst en cultuur is bedoeld voor iedereen in Den Haag: voor jong en oud, voor arm en rijk, voor Hagenezen en Hagenaars wonend van Laak tot Scheveningen. De Cultuurankers brengen cultuur dichtbij en houden op vrijdag 1 september open huis. LILIAN VIEIRA, frontvrouw van Zuco 103, geeft een preview van haar swingende programma ‘Samba Fever’ in een tour langs diverse Cultuurankers. Ook TIM AKKERMAN, RWMG en DE RÈGÂHS doen mee aan deze tour langs de Haagse Cultuurankers.

ZATERDAGAVOND 2 SEPT: UIT NACHT

Het Embassy Festival, dat op zaterdag 2 september op het Lange Voorhout plaatsvindt, gaat om 20.00 uur soepel over in de UIT Nacht. De kick-off wordt verzorgd door de met een pracht van een soulstem begiftigde rootszanger en gitarist, JEANGU MACROOY. Met een patent op scheurende gitaren nemen de rockers van NACHTSCHADE de bezoeker mee op een vuige muziekreis. TEARS & MARBLE tekenen vervolgens voor een meeslepend optreden. Broeierig, melancholisch en romantisch zijn slechts een paar woorden om de sound van de Haagse band te omschrijven. De cultuurkenners van WE ARE PUBLIC voorzien je van onmisbare tips voor jouw culturele seizoen. Diverse theaters in Den Haag openen hun deuren en presenteren cabaret (o.a. RUNDFUNK in Diligentia), dans (o.a. THE STATEMENT en MUTUAL COMFORT in het Lucent Dans Theater), film (Lindy Hop Experience met de documentaire ALIVE AND KICKING & de HAGUE HOPPERS DANCE SCHOOL voor het Filmhuis Den Haag), muziek en dans (o.a. SAMIR CALIXTO & CELLO8CTET AMSTERDAM, NOAM VAZANA in Korzo), muziek (o.a. ALEX ROEKA in de Nieuwe Kerk en CESAR ZUIDERWIJK in Theater de Vaillant). De UIT Nacht wordt afgesloten in de Koninklijke Schouwburg met een AFTERPARTY.

ZONDAG 3 SEPT: UIT FESTIVAL DEN HAAG

Het epicentrum van het UIT Festival bevindt zich op zondag 3 september op het Lange Voorhout. Hier wordt stevig uitgepakt met de CULTUURMARKT. Meer dan honderd culturele instellingen reiken de hand naar de festivalbezoekers met informatie, kortingen voor het komende culturele seizoen, workshops en mini-optredens. Op vier podia ontvouwt zich een afwisselend programma. Zo geeft STEF BOS, die zijn 25 jarig jubileum viert, acte de présence. Op zijn erelijst staan inmiddels fameuze onderscheidingen als de Edison (twee maal) en een Zilveren en een Gouden Harp. Op het UIT Festival geeft hij een preview van zijn nieuwe voorstelling ‘Kern’. We begroeten BRAZ; een rasentertainer die je door middel van zijn raps op komische en eigenzinnige manier meeneemt op een reis door zijn persoonlijke wereld. In de nieuwe theatershow van STEPHANIE STRUIJK (eerder bekend als Stevie Ann) staat de roadtrip centraal die zij met Daniël Lohues maakte. RILAN & THE BOMBARDIERS ontwapent met een eclectische stijl van pop, funk, rhythm-and-blues. KIKI SCHIPPERS, winnares van de Annie M.G. Schmidtprijs 2017, brengt op het UIT Festival de fonkelnieuwe nummers die zij schreef met popproducers als Reyn Ouwehand (De Staat), Dries Bijlsma (Typhoon) en Rutger de Bekker (De Vliegende Panters). Op het DEN HAAG DANST! Podium staat HNDRD, het nieuwe dansgezelschap van choreografe Min Hee Bervoets (jurylid en choreografe van So You Think You Can Dance). Voor One Limited Space, haar eerste voorstelling met HNDRD, werkt ze met acht dansers die de activiteit van de hersenen weergeven en verpersoonlijken. De CULTUURANKERS presenteren zich gezamenlijk met een eigen podium in een sfeervol festivaldorp op het Lange Voorhout.

Naast de optredens op het Lange Voorhout houden onder meer Diligentia, Koninklijke Schouwburg, De Nieuwe Kerk, Filmhuis Den Haag (met filmposter-outlet) en de Centrale Bibliotheek (boeken sale) open huis. Diligentia zorgt voor ontroering en een lach met een keur aan cabaretiers en liedjessmeden (MYLOU FRENCKEN, ARIE KOOMEN & EDO BRUNNER, ANNE NEUTEBOOM, JOCHEN OTTEN en ENGE BUREN). In de Koninklijke Schouwburg stelen onder meer ERIC VAARZON MOREL, de beste flamencogitarist van Nederland, ERIC VLOEIMANS, trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt en topacteur GIJS SCHOLTEN VAN ASCHAT, de show. Zij verzorgen een preview op hun muzikale voorstelling Duende. In de Nieuwe Kerk betoveren klassieke pianiste SASKIA LANKHOORN en jazz pianist WOLFERT BREDERODE met hun Musings from the Lowlands de bezoeker.

CULTUURWEEKEND

Naast het UIT Festival Den Haag vindt op 1 en 2 september ook het EMBASSY FESTIVAL plaats. De culturele en culinaire rijkdom van de meest uiteenlopende landen transformeren het Lange Voorhout tot een beleving waardoor je je in een andere wereld waant. Meer dan vijftig landen doen mee aan de tweedaagse culturele wereldreis die het Embassy Festival biedt. Verwacht een uitgebreid palet aan popmuziek, klassieke muziek, dans, theater en hapjes en drankjes uit alle windstreken. Onder meer BAPTISTE W. HAMON, KOFFIE, BRIAN DEADY en BLAHALOUISIANA staan op het programma.

Beide festivals tijdens dit nieuwe Haagse cultuurweekend zijn gratis te bezoeken.

Meer informatie: www.uitfestivaldenhaag.nl en www.embassyfestival.com

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten