Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

CULTUUR VERBROEDERT TIJDENS HET EMBASSY FESTIVAL

3 min read

Op vrijdagavond 1 september om 17 uur gaat de vijfde editie van het tweedaagse EMBASSY FESTIVAL op het Lange Voorhout in Den Haag van start. Op het podium pal voor theater Diligentia zal muzikant, songwriter en componist FAARJAM uit Iran je in vervoering brengen met zijn atmosferische en dromerige muziek. LEVI SILVANIE, geboren op Curaçao met muziek in zijn hart en ritme in zijn ziel, neemt je met zijn soulvolle sound mee naar het Caribische paradijs waar hij vandaan komt. De in Ethiopië geboren MINYESHU trad op met vermaarde Afrikaanse collega’s als Salif Keita, Youssou N’Dour en Angelique Kidjo. Met haar indringende liederen zet de charismatisch zangeres de toon. De achtkoppige groove-machine, KOFFIE, verzorgt een indringende cafeïne-injectie met afro-, latin- en funkgrooves. De mannen van KOFFIE willen met hun muziek en optredens mensen nader tot elkaar brengen en dat motto sluit natuurlijk naadloos aan bij het Embassy Festival. Jaarlijks toont het festival dat cultuur verbroedert.

VIER PODIA, KIDS COMPOUND & INTERNATIONALE MARKT

Op zaterdag 2 september barst het EMBASSY FESTIVAL om 12.00 uur in volle omvang los op vier podia, de Kids Compound en de Internationale Market. Op het Contemporary Stage steelt BLAHALOUISIANA (HUN) harten met hun sprankelende muziek die geïnspireerd is op the beatmovement van de jaren ’60 en de huidige singer-songwriters uit het Amerikaanse Zuiden. De twaalfkoppige band NUBIYAN TWIST (GBR) garandeert een intensieve dance workout met afrobeat, hiphop en ongekend stuwende jazzy improvisaties. Prijswinnende dirigent Simon Murphy neemt iedereen mee op een muzikale BAROQUE ROAD TRIP door Europa samen met zijn internationale collega’s uit The Hague’s Baroque Orchestra, The New Dutch Academy. BARBARA KOZELJ (SLO) is een must-see. De vermaarde mezzo-sopraan vierde eerder nog successen in New York’s Carnegie Hall en op BBC Proms. Eerder werden al de sterpianisten VALENTINA TÓTH (HUN) EN LUKE WELCH (CAN) voor de Classical Stage en BAPTISTE W. HAMON (FRA) en BRIAN DEADY (IRL) voor de Contemporary Stage bevestigd.

In de KIDS COMPOUND worden de jongste festivalbezoekers op hun wenken bediend met een op maat gesneden en grenzeloos kinderprogramma. Op de INTERNATIONAL MARKET draaien de smaakpapillen overuren door de lekkerste wijntjes, worsten, taarten, kaasfondue, broodjes en tal van traditionele hapjes die van heinde en verre worden ‘ingevlogen’. Op de CREATIVE ARENA en de CONTAINER STAGE is het gedurende de hele dag genieten van een breed palet aan dans, muziek en theater uit alle windstreken (Oekraïne, Nepal, Finland, de Filippijnen, Zuid Afrika, Mexico, India, Bosnië-Herzegovina, Ierland en meer). Naast het aanbod van ambassades wordt er ook een cultureel programma gerealiseerd in samenwerking met Haagse culturele instellingen. Dit als vooruitblik op het culturele seizoen dat in hetzelfde weekend in Den Haag van start gaat. Het Embassy Festival gaat om 20.00 uur over in de UIT Nacht van UIT FESTIVAL DEN HAAG. De kick-off wordt verzorgd door de met een pracht van een soulstem begiftigde rootszanger en gitarist, JEANGU MACROOY (NLD/SUR).

CULTURELE WERELDREIS

In 2016 trok het festival 35.000 bezoekers van jong tot oud. De culturele (muziek, dans, theater, etc.) en culinaire rijkdom van de meest uiteenlopende landen (meer dan 50)  transformeren het Lange Voorhout tot een beleving waarmee je je in een andere wereld waant. Verwacht een reis die je onder meer voert langs Armenië, Oostenrijk, Bangladesh, Bolivia, Bulgarije, Canada, China, Costa Rica, Cuba, Cyprus, Tsjechië, Dominicaanse Republiek, Egypte, Finland, Frankrijk, Georgië, Ghana, Griekenland, Guatemala, Haïti, Hongarije, India, Indonesië, Ierland, Israël, Kenia, Macedonië, Maleisië, Mexico, Mongolië, Nepal, Peru, Filipijnen, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Saoedi-Arabië, Slowakije, Slovenië, Zuid Afrika, Palestina, Sudan, Zwitserland, Thailand, Tunesië, Oekraïne, Verenigde staten, Vietnam en Jemen.

EMBASSY FESTIVAL

VRIJDAG 1 SEPTEMBER | 17.00-23.00 UUR

ZATERDAG 2 SEPTEMBER | 12.00 – 20.00 UUR

LANGE VOORHOUT, DEN HAAG | GRATIS TOEGANG

MEER INFORMATIE OVER HET FESTIVAL: WWW.EMBASSYFESTIVAL.COM

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten