Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Haagse studentenintroductie 2017 – OH OH INTRO

3 min read

Na de zomervakantie starten er meer dan 8.000 nieuwe studenten hun studie in Den Haag.
Veelal studenten die de stad al kennen, maar ook een grote groep nieuwe stadsbewoners (nationaal en internationaal) die wij graag al ons moois willen laten zien. Net als voorgaande jaren vindt het studentenfestival OH OH INTRO plaats op het Lange Voorhout van 15:00 tot 23:00 op donderdag 31 augustus.

OH OH INTRO start dit jaar een dag eerder met een stadswandeling voor alle nieuwelingen, de OH OH CITYTOUR. De belangrijke plekken voor studenten in Den Haag worden aangedaan zoals de centrale bibliotheek, het filmhuis, de Grote Markt en tal van horecazaken.
Het OH OH INTRO Festival gaat op donderdag 31 augustus plaatsvinden op het Lange Voorhout, van 15:00 tot 20:00 uur is er een grote informatiemarkt met veertig organisaties, hier kunnen nieuwe studenten alles te weten komen over huisvesting, bankzaken, vervoer, sport, bijbaantjes, uitgaansgelegenheden, studentenverenigingen, politieke jongerenafdelingen en de leuke winkels van Den Haag. OH OH INTRO heeft dit jaar als thema “The Hague Beach; zeg maar Scheveningen”.

Naast alle informatie is er natuurlijk een spannend programma te zien op de PIP-STAGE, het Haagse Cultuurbordeel, met breakdance, natte acts en heel veel muziek. Nieuw is de SECRET STAGE van studentenvereniging HSV, een silent disco van het PAARD en studentenvereniging INTAC, kunstwerken van AIGHT, proeverijen / demonstraties, een simulator die laat zien hoe je beweegt als je drugs hebt gebruikt, interactieve games en nog veel meer leuke activiteiten. Het festival heeft drie podia die van 18:00 tot 23:00 uur iedereen laten dansen met Haagse en landelijk bekende acts. O.a. Géza Weisz, Johnny 500, Ziggy, Wrexter, DJ Adventure Boy, DJ Jules, Boy Next Door, DJ Ennergize, Kevin Orduña, MC Marboo. De drankjes en hapjes worden verzorgd door Grand cafe Xieje (tweede plaats in de studentenwedstrijd “Leukste studentenkroeg 2017”) en MJR TOM. Vooraf aan het festival zal wethouder Saskia Bruines alle vertegenwoordigers van het hoger onderwijs van Den Haag ontvangen in Theater Diligentia, na een informatieve bijeenkomst over de toekomst van het hoger onderwijs in het algemeen zullen de wethouder en haar gasten het OH OH INTRO terrein bezoeken om te proosten op het nieuwe studiejaar. Na afloop van het festival is er een grote afterparty in het PAARD, georganiseerd door ACKU, IIAM en PAARD. Tijdens het feest kunnen studenten hun favoriete nummer aanvragen, hoe fijn is dat. Tijdens het OH OH INTRO festival worden vrijkaarten weggegeven voor de afterparty.

OH OH INTRO is gratis toegankelijk voor alle studenten van Den Haag. De volgende dag is het feest nog helemaal niet voorbij want het Embassy Festival en het UIT festival nemen het stokje over op het Lange Voorhout. Tijdens dit eerste festival krijgen studenten de kans het internationale karakter van Den Haag te leren kennen. Op vrijdag 1 september vanaf 17:00 uur start het programma op het Lange Voorhout tot 23:00 uur. Om vervolgens op zaterdag (vanaf 12:00 uur) Embassy Festival en zondag (12:00 uur) UIT-festival het Lange Voorhout tot het culturele middelpunt van Den Haag te laten zijn.

Den Haag! Zoveel meer dan een studentenstad…

www.ohohintro.nl

OH OH INTRO aftermovie 2016:  https://vimeo.com/184835657

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten