Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Haagse onderzeeër duikt op bij PIP tijdens het SuBmarine festival 2017

3 min read

Gitaarbouwer Yuri Landman opent SuBmarine Festival, blokkenschema en meer

Geluidskunstenaar en instrumentenbouwer Yuri Landman zorgt voor een primeur op 22 juli tijdens SuBmarine Festival bij PIP Den Haag. Hij bouwde drie nieuwe instrumenten bij iii Den Haag en zal ze voor het eerst gebruiken tijdens SuBmarine. Hij opent het festival om 17.00 uur met een experimentele improvisatievoordracht.

Instrumentenbouwer Yuri Landman ontwierp al talloze experimentele instrumenten voor bands als Sonic Youth, dEUS, Melt-Banana, Rhys Chatham, Ex-Easter Island Head, Half Japanese en Kaki King. Ook gaf hij meer dan 100 bouw-je-eigen-instrument workshops in Europa en de US. Daarnaast speelt hij in de band Bismuth. In dit filmpje zie je een voorproefje van het optreden.

Barbecue

Tijdens het jaarlijkse undergroundfestival SuBmarine staan maar liefst 35 acts, waarvan een groot deel uit Den Haag, verspreid over de vier podia van PIP tussen 17.00u en 05.00u. Voor de hongerige maag wordt gezorgd; er is een uitgebreide barbecue, zowel vlees als vega.

Het blokkenschema staat nu online en is via de website van SuBmarine te downloaden en te printen. Ook is er een special SuBmarine Festival app via TimeSquare waar je je eigen blokkenschema samen kunt stellen, alles over de acts kunt lezen en op de hoogte blijft van het laatste nieuws.

Van alle genres thuis

Geen enkel genre wordt tijdens SuBmarine geschuwd. Van grime van Noizboiz tot de acid en techno van Klankman, FreaktheMachine en BLAAM! tot psychedelische experimenten van Alkaloid en Sciant Lentement & dj Kris, agressieve gitaarmuziek van Bonne Aparte, trashpop van FOES en garagerock van het Amerikaanse BOYTOY en het Haagse Wet Boys. Het Haagse Radio Tonka bemand de Bunker en Girls go BOOM neemt ook een deel van het programma op zich.

Het SuBmarine festival wordt georganiseerd door het Haags Pop Centrum ism PIP en is mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag, Fonds 1818, Popunie en PIB 2.

Informatie over het SuBmarine festival is te vinden op submarinedenhaag.nl.

——————————————————————————————————————————————————-

Het SuBmarine Festival vindt dit jaar voor de tweede keer plaats. Dit keer op zaterdag 22 juli bij de PIP in de Haagse Binckhorst. Het programma staat boordevol nieuwe, spannende en grensverleggende muziek. Van 17.00u tot 05.00u kunnen muziekliefhebbers 12 uur lang hun hart ophalen tijdens deze ontdekkingstocht .

 

Maar liefst 35 acts staan verspreid over de vier podia van PIP. Geen enkel genre wordt geschuwd. Van grime van Noizboiz tot de acid en techno van Klankman, FreaktheMachine en BLAAM! tot psychedelische experimenten van Alkaloid en Sciant Lentement & dj Kris, agressieve gitaarmuziek van Bonne Aparte, trashpop van FOES en garagerock van het Amerikaanse BOYTOY en het Haagse Wet Boys.

 

SuBmarine is het Haagse platform voor alternatieve popmuziek en zoekt naar nieuwe stromingen en ontwikkelingen, onbekende muzikale terreinen en spannende projecten. SuBmarine laat nieuwe spannende, grensverleggende, confronterende, recalcitrante, heftige, serene en overdonderende muziek horen. Het platform is een initiatief van het Haags Pop Centrum.

 

Tijdens het festival wordt de Bunker gehost door de Haagse underground radiozender Tonka, elke nacht tussen 23.00u en 03.00u te horen op Den Haag FM. Vikash Tikai, Nachtraaf, CTRL Freq, The Sunshine Lounge, Martin Forest, Foute Man vs Yorrit Bling, Numtek, FreaktheMachine en KNIMES gaan daar tot in de vroege uurtjes door.

 

Een ander deel van het programma wordt gepresenteerd door Girls Go BOOM!, een boekingskantoor dat zich specifiek op vrouwelijk talent richt. Zij nemen BOYTOY (US), FOES, Cusack, Jagd en hun eigen DJ-team mee. Om er voor te zorgen dat bezoekers de 12 uur halen, kan er bij het buitenpodium goed worden gegeten en gedronken.

 

SuBmarine is opgericht omdat Den Haag, een stad met een imposante popgeschiedenis, tevens een stad van uitersten is. Met een grote undergroundscene die al jarenlang een internationale reputatie geniet. Obscure optredens in verborgen holen, broedplaatsen, parkeergarages en vochtige kelders in oude panden. De Haagse subcultuur bloeit als nooit tevoren. SuBmarine duikt op 22 juli op om deze boeiende en spannende underground cultuur te laten zien. Om vervolgens de diepte in te duiken naar onderzeese muzikale gebieden waar het water donker en koud is en de zuurstof bijna op is.

Informatie over het SuBmarine festival is te vinden op submarinedenhaag.nl.