Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Just Peace, Nederlands grootste Vredesfestival, in aantocht

4 min read

Van 21 tot en met 24 september draait in Den Haag alles om vrede en recht

Den Haag, 6 juli – Donderdag 21 september is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de internationale Dag van de Vrede. Op deze dag start in Den Haag voor het vierde jaar het Just Peace festival. Gedurende vier dagen worden er veel activiteiten, verspreid over diverse locaties in Den Haag georganiseerd, waarbij alles draait om het centrale thema vrede en recht. Het gevarieerde programma biedt een unieke combinatie van inhoud, sport en muziek. Het festival wordt donderdag geopend door een aantal inspirerende HagueTalks en zondag afgesloten met de Vredesloop, de Internationale Open Dag en het Peace in the Park festival. Bezoek voor meer informatie en het volledige programma: www.justpeacethehague.com

“Tijdens het Just Peace festival kan de stad Den Haag zich meer dan anders profileren als VN-stad en dé internationale stad van vrede en recht. Het is mooi om te zien dat er zoveel interesse is voor alles wat Den Haag op dit gebied te bieden heeft. Niet alleen bij mensen die zich dagelijks professioneel bezighouden met de thematiek vrede en recht, maar juist ook binnen een brede doelgroep. Het Just Peace festival draagt bij aan de dialoog in een wereld die onderhevig is aan verandering.” aldus Pauline Krikke, burgemeester van Den Haag.

Een selectie uit het Just Peace festival programma

  • Het Just Peace festival wordt donderdag geopend met inspirerende HagueTalksin het Vredespaleis. Tijdens deze leerzame avond, gericht op studenten en jongeren, bieden sprekers en kunstenaars ervaringen, vaardigheden en visies op dialogen voor vrede.
  • Het sprookjesachtige Vredespaleisis het vertrekpunt van de Vrede & Den Haag fietstocht donderdag 21 september. Weinig mensen weten dat daarbinnen het enige VN hoofdorgaan gevestigd is dat zich buiten New York bevindt. Tijdens de fietstocht kom je meer te weten over het Vredespaleis en over Den Haag. De tocht gaat langs monumenten van vrede en internationale VN organisaties waarbij de rol van de stad in het oplossen van conflicten en het vormen van de moderne wereldgeschiedenis wordt belicht.
  • De Vredesloopvormt een vaste pijler in het Just Peace festival programma. De jubileumeditie op zondag 24 september start en finisht dit jaar bij de President Kennedylaan. Het parcours van de Vredesloop, met vier verschillende afstanden voor alle leeftijdsklassen, voert duizenden deelnemers langs diverse historische en deelnemende Just Peace locaties.
  • Zondag 24 september openen vele van de ruim 240 in Den Haag gevestigde internationale organisaties de deuren voor het grote publiek tijdens de Haagse Internationale Open Dag. Bezoekers krijgen een deze dag een unieke kans om een kijkje te nemen in het Joegoslavië Tribunaal, het OPCW, bij Unicef en de hoven in het Vredespaleis. Let op: voor veel locaties dient men zich vooraf te registreren, aanmelding hiervoor is mogelijk vanaf media augustus via de website.
  • Het Museon organiseert verschillende activiteiten, waaronder op vrijdag 22 september een theatervoorstelling speciaal voor jongeren: See you in The Hague, tot ziens in de rechtbank! Op zaterdag 23 september staan de Global Goals van de VN centraal en worden er diverse activiteiten georganiseerd in de tentoonstelling zoals een VN speurtocht, insectenproeverij en een familie-workshop over de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Zondag 24 september is het Museon gratis toegankelijk voor bezoekers in het kader van de Internationale Open Dag.
  • In het Atrium vindt tijdens het Just Peace festival de Zilveren Camera tentoonstelling plaats. Hier worden niet alleen de inzendingen van de belangrijkste journalistieke fotowedstrijd van Nederland getoond, maar tevens ook een overzichtstentoonstelling van Jeroen Oerlemans (1970 – 2016). Daarnaast zal één van de prijswinnende fotografen een workshop verzorgen.
  • Zondag 24 september wordt het Just Peace festival afgesloten met het Peace in the Park festival. Diverse activiteiten in de Paleistuin nodigen bezoekers uit om zich bewust te worden van hun persoonlijke verbondenheid met Vrede en daar actief iets mee te doe

Over Just Peace festival

Het Just Peace festival is een jaarlijks terugkerend festival met een maatschappelijke impact. Dit jaar vindt het festival van donderdag 21 september tot en met zondag 24 september plaats in Den Haag. Met ruim 40 activiteiten wordt vier dagen lang de Internationale VN Dag van de Vrede gevierd in Den Haag, de internationale stad van vrede en recht. Het programma van het festival bestaat uit een mix van debat, podiumkunst, museale activiteiten, sport en muziek, waarbij het thema Vrede & Recht centraal staat. Bezoekers kunnen deelnemen aan o.a. de Vredesloop, een kijkje nemen bij internationale organisaties, genieten van muziekoptredens of luisteren naar inspirerende sprekers. Het Just Peace festival supports Unicef. Tijdens het festival zijn er dan ook diverse programmaonderdelen welke in samenwerking met Unicef worden ingevuld. Het Just Peace festival is een initiatief van Stichting The Hague United for Peace & Justice in samenwerking met diverse instellingen, Unicef en de gemeente Den Haag. Voor het uitgebreide programma en meer informatie zie: www.justpeacethehague.com.

Het Just Peace festival vindt plaats tijdens de Vredesweek, van 16 tot en met 24 september. Op diverse locaties door heel het land worden festivals, lezingen, vieringen, wandelingen en filmavonden georganiseerd, om bewustwording te creëren dat vrede continue inspanning vereist.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten