Burgemeester Pauline Krikke onthult ‘Zeehelden Boogie Woogie’ van Marcello & Els op Zeeheldenfestival

Den Haag, 19 juni 2017 – Burgemeester Pauline Krikke opent op woensdag 28 juni op bijzondere wijze het Zeeheldenfestival. Om 18.00 uur zal zij op dit vijfdaagse festival het kunstwerk ‘De Zeehelden Boogie Woogie’ van de kunstenaars Marcello en Els onthullen. Op het kunstwerk zijn duidelijk de lijnen van het stratenplan van het Zeeheldenkwartier te herkennen.

Het Zeeheldenfestival vroeg aan de bekende Haagse kunstenaars Marcello en Els om speciaal voor het festival iets te bedenken in het kader van het Mondriaanjaar. Het echtpaar heeft de nodige ervaring met op Mondriaan geïnspireerde kunstwerken, ze maakten bijvoorbeeld in Minneapolis de Twin City Boogie Woogie. Ook dit keer is de Victory Boogie Woogie het uitgangspunt geweest voor het nieuwe kunstwerk ‘De Zeehelden Boogie Woogie’. De Victory Boogie Woogie van Mondriaan gaat over New York en jazz. De Zeehelden Boogie Woogie van Marcello en Els gaat over het Zeeheldenkwartier en rockmuziek. Op het kunstwerk is duidelijk het Zeeheldenkwartier te herkennen, met het Prins Hendrikplein, de Elandstraat en de zo kenmerkende ‘schuine’ Vondelstraat. Zelfs de grootste supermarkt is herkenbaar aangegeven.

Daarnaast is er tijdens het Zeeheldenfestival een zeer beperkte oplage van 25 gesigneerde en genummerde artprints op canvas (50×50 cm) te koop voor een speciale Zeehelden prijs van € 99,95 per kunstwerk.

Deze 37e editie van het Zeeheldenfestival duurt van woensdagmiddag 28 juni tot en met zondagochtend 2 juli. Het Prins Hendrikplein wordt dan weer vijf dagen gevuld met muziek, dans, kunst, kinderactiviteiten, en lekker eten en drinken. Ook dit jaar heeft de organisatie, allen vrijwilligers, een afwisselend programma samengesteld met tientallen bands en theateracts. Bovendien is er op zaterdag de grote informatie- en rommelmarkt en kunnen kinderen zich vermaken in de speelattracties en zich laten schminken..

Kijk voor het gehele programma op www.zeeheldenfestival.nl.

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten